Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po probuzení z režimu spánku zamrzne čas

Od: mira20 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

po instalaci Windows 8 na notebook se mi začalo stávat, že po probuzení notebooku z režimu spánku zůstane čas shodný s dobou, kdy jsem notebook do režimu spánku uvedl. Např. pokud notebook uvedu do režimu spánku v 16:00 a probudím v 18:00, mám tam stále čas 16:00 a to až do té doby, než ručně čas aktualizuji podle internetu.

Zdá se mi divné, že by to bylo baterkou, jelikož se to začalo stávat až po instalaci Win 8 a hlavně čas se nerestartuje úplně, ale zústane tam, kde byl v době uvedení PC do režimu spánku.

Neví, prosím, někdo, čím by to mohlo být způsobené?

Děkuji :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vadný zálohovací akumulátorek pro napájení interních hodin. Bateka ještě nějaké napětí dává, proto čas a nastvení BIOS zůstane, ale na běh hodin to nestačí. Baterka by musela být úplně mrtvá aby se čas resetoval a pak by k tomu automaticky přibylo naskočení BIOS SETUP stránky při startu počítače. To, že se to stalo po instalaci WIN je náhoda.

mira20
hodnocení

Dobře, zkusím tedy vyměnit, ona tam právě není klasická CR2032, ale nějaký adaptér, který není úplně nejlevnější, tak jsem se ještě pro jistotu ptal...

Díky :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]