Nejste přihlášen/a.
Taky jsem to nedávno řešil. Problém je v tom, že najít technologii se slušnou životností je snad nemožné. Všechno má životnost do 5 let (pevné disky nevyjímaje), na hranici 10 let jsou akorát staré dobré ZIP a Jazz mechaniky a větší životnosti dosahují pouze pásky.
Co se týká poměru cena/výkon, doporučil bych již zmiňované přepisovatelné DVD-RAM (pozor, ne každá mechanika je zvládá) - ovšem pouze na jedno použití v kombinaci s dobrými skladovacími podmínkami (vypálit 2x a uložit na různých místech) a vše ještě v kopii na externím disku pro běžné používání. Záznam na DVD-RAM má údajně delší životnost než stará CD-R, u kterých se tehdy ještě hledělo na nějakou kvalitu (kus bratru za 400,- Kč).
Ty si nepamatuješ, jak se pohybovaly ceny za CD_DVD před deseti lety? Pravda, čtyři stovky to asi nebyly (i když, za DVD asi ano), ale proč myslíš, že je v Neru volba "Simulovat vypálení"?
Pamatuji si dobu kdy cd stálo cca 100kč a vypalovačku měl v průměru 1 člověk v pracovnim kolektivu
Simulace? k ničemu takhle mi zkoušel jeden profesor vypálit pár programů co jsem ve škole stáhnul, no pěkně mi to dal i se simulací,ale co mu to bylo platné, cd bylo přesto nečitelné
Ta volba je tam stále nezávisle na ceně disků. Při jejím zapnutí probíhá vše jako při skutečném pálení ale bez zapnutého paprsku.
Já vím, že je tam stále. Ale proč ji tam dali, když ne kvůli kdysi vysoké ceně médií? Jinak je naprosto na.. nic. Nebo ne?
Slouží ke kontrole kompilace. Jsou li všechny soubory k dispozici a jejich názvy odpovídají příslušnému standardu.
Ta cena nebyla k tomu DVD-RAM. Tolik jsem platil v roce 1997 za vypálení 1 CD-R včetně média. A ta CD dodnes bez problémů fungují. Což se nedá říct o mnoha jiných CD-R mladšího data. A už vůbec ne o DVD-R.
DVD neni na zálohování nejlepší, v různých testech se dost řikalo že je lepší spíš cd (logicky-menší hustota zápisu) a nebo když už tak DVD-RAM. Pokud jsou to důležitá data tak bych to dával na dvd-ram a ještě bych měl externí disk (dvd jako pojistka) a bylo by to vyřešeno
K tomu bych snad jen dodal, že je dobré ty disky skladovat v suchém a tmavém prostředí. Pokud jsou ta data opravdu důležitá, tak je archivovat na více různých nosičích na různých místech...
JJ, já mam opravdu nej data na serveru na 120GB disku a občas je dávám kopírovat na jiný 120GB který mam odpojený a do toho v noci zálohuji dokumenty a nějaké nastavení servru na jinýdatový disk v serveru. Vypaluji občas maximálně fotky, páč smažit pořád data mě nebavilo. Jsem paranoik ale ne zas tak velkej
Ešte je jedna celkom lacná voľba a to zálohovať na CD-RW, rspektíve DVD-+RW značkových výrobcov.
Problem u DVD-+R, ale aj u CD-R je v použití organických materiálov pri ich výrobe, organické materiály sa proste časom rozkladajú, tak ako všetko organického pôvodu, anorganické vydrží vo všeobecnosti rádovo dlhšie než organické.
Pri výrobe RW medií sú použité výlučne anorganické materiály.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.