Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ventilátor k notebooku

Od: vetrnik odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

notebook se mi při delším hraní přehřívá, chladící podložky mi přijdou zbytečné, je na tom stejně jen větráček, který je často uprostřed a chladí plast uprostřed notebooku, když grafickou kartu mám v rohu notebooku.

Napadlo mě, nešlo by koupit obyčejný větrák, který se používá na PC na procesory atd a napojit ho nějak do USB? Dal bych ho přímo pod výdechy grafické karty. Děkuju

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

helper123*
hodnocení

2x
Viděl jsem někde nějaký větráček dělaný přímo do USB, ale sloužil k ochlazování v létě, ne grafiky... Ale zkusil bych to, za 200 to někde určitě půjde sehnat.

doktpr365*
hodnocení

0x

Větrák je na 12V a z USB ti leze 5V,tak asi ne.

Vyfoukat otvory zespodu NB.

vetrnik
hodnocení

Myslím, že když je větrák na 12V a z USB jde 5V, točit se bude, jen na cca 50%

helper123*
Spíš bych zkusil ten větrák dělaný přímo do USB ;)

hodnocení

0x

Kdy byl naposledy čištěn? Notebook čistí vzduch - zachycuje prach a vlákna a ucpává si tím chladiče.

hodnocení

0x

s tím větráčkem stejně budeš řešit jak ten notebook zvednout od stolu. Tak bych prvně vyřešil to zvednutí a ono to docela pomůže proudění vzduchu (o 2cm?). Větrák pořešíš až jako další věc... pokud bude potřeba.

A proč vlastně chceš lepší chlazení? Přehřívá se, že ti ty hry padají nebo hučí větrák na plné otáčky nebo se ti to nelíbí pocitově, že je v tom místě horký?

vetrnik
hodnocení

To co mi vadí, je, že když hraju například FIFU 2014, tak první zápas v pohodě, druhý v řadě už se kouše tak po sekundách, takže grafika je přehřátá...

Znovu se ptám - kdy byl noťas naposledy čištěn?

vetrnik
hodnocení

Neodpovídal jsem, protože notebook je 2 měsíce nový...

Provozujete ho na čistém stole nebo na posteli a podobně?

vetrnik
hodnocení

Nejsem magor, nedal bych notebook nikdy do peřin apod...právě že ho dávám vždy na podlahu (chladná plovoucí podlaha)..

Prostě je to notebook jen za 14tis...žádný herní...hodně by mu to chlazení pomohlo

Já jsem noťasu "nastavil nožičky" - přilepil jsem mu do míst těch gumových pidinožek filcová kolečka asi 5 mm tlustá. A každý měsíc z něj přes ventilátorek opatrně vysavačem vytáhnu špetku chmýří. A teplota se zas vrátí z 90 na 75 stupňů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]