Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
obracím se s prosbou o radu. Mám notebook,kupovaný vloni v srpnu. Nejdou mi psát písmena "a,x,c,n ,čárka a číslo 6 na numerologické klávesnici. Zase naopak začne ntb sám aniž bych se ho dotkla psát za sebou šestky ...
Nevím čím to může být.Nemůže to být virus? Notebook jsem nepolila,ale klávesnice by potřebovala vyčistit, což bohužel si netroufám rozebrat a nějak čistit. Sice jsem jej jak píšu nepolila ,ale onehdy mi z umytých vlasů spadly dvě kapky na místo kde jsou šipky (pro posun nahoru dolů) ,šipky však normálně fungují.Syn mi slíbil ,že se u mne zastaví a zkusí se mi na to podívat. Prosím zkušené rádce ,zda by mi neřekli ,čím by výše uvedené potíže mohly být způsobeny.Omlouvám se zní-li dotaz hloupě, neodborně, naivně.Jsem žena, ač ntb používám denně ,tak o jeho fungování vím prd...
Nejspíš vám cákla na klávesnici nějaká tekutina, takže to vidím na novou klávesnici, lze to i vyčistit, ale je to nehorázná piplačka, sám mám za sebou už 4 čištění notebookových klávesnic. Musí se písmenko po pismenku rozebrat, sejmout vodivé kontaktní fólie, omýt čistou vodou, nechat uschnout a zase pěkně složit. V posledním případě to byla tak nepatrná zaschlá kapička, že se mi ani nechtělo věřit, že to bylo tím.
doplněno 28.09.14 16:10:lindaf:
...spečou?
klávesnice z Číny stojí polovic, bohužel nejsou české verze, výměna je tak na 10 minut.
doplněno 28.09.14 16:16:Klávesnice, neoriginál stojí kolem 300Kč, řící si za výměnu 400 je zlodějna Pokud máte štěstí, tak se může stát, že ta neoriginální klávesnice z Číny má stejné výlisky kláves a pak lze patřičná písmenka přehodit z původní a udělat si z toho českou, jinak se to řeší přelepkami.
Dobrý den, ano, ve velkém množství případů je to tekutinou. Způsobí zkrat v klávesnici a klávesy nefungují nebo se spečou a píše to víc písmen najednou. Výměna klávesnice mě vyšla na 700 Kč. Pokud jste si jistá, že se na to tekutina nedostala, tak reklamace
jinak s tím, že to nateklo na šipky, tomu se nedá věřit :D mě se to vylilo na enter ale nefungoval háček, p .. atd. :D zkuste reklamovat, když vás pošlou do háje, tak si necháte vyměnit klávesnici, já jí měla neorigoš a stálo mě to jak jsem již výše psala pouhých 700 Kč, roginál by to stálo okolo 1500.
Děkuji za odpověď. Vymění mi to v záruce? Asi ne,že ... Kolik to stojí?Mám ntb Acer.
Určitě myslíte,že nějaká tekutina? Vždyt ta písmena a,x,c,n čárka a 6 jsou docela od sebe a ta písmen mezi nimi fungují...
doplněno 28.09.14 16:18:Aha,tak než jsem to natukala,tak jste mi odpověděli.
Vždy přestanou fungovat písmenka daleko od sebe, kontakty kláves jsou propojeny různě napříč klávasnicí, nikdy nelze ani předem určit v kterých místech k nehodě došlo.
doplněno 28.09.14 17:35:Znovu opakuji - nemá cenu řešit co kde je daleko nebo blízko a které písmeno funguje a které ne, jednotlivé klávesy jsou propojeny "multiplexně" napříč celou klávesnicí,ale nejsou to sloupce x řádky, je to různě na přeskáčku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.