Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svchop.exe disk

Od: svchop odpovědí: 1 změna:
Dobry den, po instalaci MS Office 2013 jsem ve spravci uloh objevil ze mi běží "svchop.exe" a vytizenost disku byla na 30-35%. Zjistil jsem ze to je soucast windows. Plno lidi s tim ma prave problémy. Za cca 5 minut pak vytizenost byla na 3%. Dal jsem to pak nemel moznost sledovat. Mam se toho obavat?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

naihonn*
hodnocení

0x

Předpokládám, že to mělo být svchost.exe, což je všeobecný název pro proces, který spouští konkrétní druh služeb Windows. Ve Vistách a novějších se dá přímo přes Task Manager zjistit, která služby jsou spuštěné konkrétním svchost.exe, ve WinXP se dá použít Process Explorer, který se dá stáhnout tady: download.sysinternals.com/...

Podle toho se dá zjistit, jestli nějaký podezřelý nebo nepotřebný proces nevytěžuje počítač a dá se případně ta služba vypnout. Ale to by měl člověk vědět, co dělá. Jinak ve vašem případě bych se ničeho až tak neobával.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]