Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Intel Core i7-870

Od: h4ever® odpovědí: 20 změna:

Proč mám tak vysoké teploty? Je to problém? A jak je srazit? Skříň má 4 ventilátory a je větraná dost. Procesor Intel Core i7-870 BOX (2.93GHz, LGA1156) – Lynnfield

oi58.tinypic.com/...

doplněno 25.09.14 14:00:

Našel jsem vlákno kde říkají, že jedni říkají je to v pohodě a druzí, že to v pohodě není. Tak co si vybrat?

tomshardware.co.uk/...

Prý dokud nepřekročí 90° tak se to dá.

doplněno 25.09.14 14:22:

Na Intel Pentiu IV 2.4 GHz jednojádro jsem měl maximální teplotu 56-62°C když se přehříval (spotřeba PC 150W), ale bylo to znát, jakože bylo v místnosti brzo teplo. Tady to létá mezi 72-74°C nebo 74-76°C (spotřeba CPU prý max 189W) ale teplo znát nebylo. To je zvláštní, ne?

doplněno 25.09.14 14:44:

Podle jiné aplikace je teplota CPU jen 60°C když program Core Temp ukazuje 84°C:

oi62.tinypic.com/...

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bbbb
hodnocení

0x

Vjakém stavu je chladič? je dost výkonný a pravidelně čištěný? Taky dost záleží jak se větrá skříň více větráků nemusí být záruka většího ůčinku. Já mám na procesoru 29° v zátěži v místnosti je 22.

hodnocení

Chladič je vyčištěný, je to ten originál co je v boxovaném balení. Ale jaký máš počítač, neříkej že máš ten stejný procesor, protože to ti nevěřím.

naihonn*
hodnocení

0x

Já bych řekl, že je to přijatelná teplota. Vodní chlazení by to srazilo níž, ale tohle by mělo být v poho. Ale pro jistotu bych zkusil na tom nechat běžet pár hodin Prime95 a pokud by to šlo dál nahoru, pak by bylo potřeba lepší chlazení.

hodnocení

Mám nainstalováno a co s tím teď mám dělat?

doplněno 25.09.14 14:44:

Ale zjistil jsem že v Control Center - aplikace od základní desky je teplota nižší! Core temp ukazuje teplotu i přes 80°C, ale Control Center ukazuje teplotu 60°.

oi62.tinypic.com/...

naihonn*

Spustit, vybrat tu první možnost Small FFT, maximum heat a sledovat teplotu, jestli překročí 85 stupňů, tak to není dobré.

doplněno 25.09.14 14:55:

Jinak čistě na tyhle měření používám HWMonitor. Odkaz na nejnovější verzi, co se nemusí instalovat a jen se rozbalí je tady: ftp.cpuid.com/...

doplněno 25.09.14 14:57:

A odkaz na stažení Prime95 tady: guru3d.com/...

doplněno 25.09.14 15:01:

Tak ještě jednou na ten HWMonitor: cpuid.com/...

Přímý odkaz nejde, ale tak na download už umí kliknout každý. *smich*

hodnocení

Nevím jestli mám ten správný program. Já tam žádné Small FFT nevidím. Stáhl jsem toto: stahuj.centrum.cz/...

doplněno 25.09.14 15:02:

Tady jsou teploty z toho programu HW monitor:

oi62.tinypic.com/...

dobrý program. Ale proč Control Center ukaztuje jinou teplotu než HW monitor?

naihonn*

Tak to netuším, ale troufnu si tvrdit, že HWMonitor ukazuje správně. A to znamená, že pokud by ta teplota ještě rostla, ale už i v tomhle případě, by bylo dobré pořídit lepší chlazení.

hodnocení

Mám vyčištěný chladič a přepastovaný CPU a stále to není lepší. CPU Temp ukazuje i 88°C. Jaký chladič koupit a kolik stojí?

doplněno 25.09.14 19:12:

Kupovat něco tak obrovského a složitého a drahého jako je vodní chlazení se mi teda nechce.

naihonn*

chlazeni.heureka.cz/...

Výběr je široký a vodní chlazení podle mě nebude potřeba, pokud nemá jít o pokusy o extrémní přetaktování. Stačí si vybrat nějaký dobře hodnocený, který pasuje na daný socket a mělo by to být v pořádku. Je to vždycky extrémní zlepšení proti tomu standardně dodávanému.

hodnocení

Asi bych koupil nějaký výkonější a tišší, tak uvažuji o tomto:

mader.cz/...

Jediný problém je v tom, že nevím podle čeho zjistit, jestli mi stačí 74FPM nebo potřebuju ještě výkonější? O kolik mohu počítat se snížením teploty? jak to zjistit?

doplněno 26.09.14 12:59:

Tady píšou dokonce že má chladící výkon 320W, že by novější výrobek?

exasoft.cz/...

Nevím jestli je to identické. Je levnější, ale údaj je hlučnosti je 0.3 Sone

Ještě mám obavy, že by se ten chladič nemusel vejít kvůli desce:

oi62.tinypic.com/...

Protože nahoře je taková kovová krabička s chladičem vysoká 21 mm a vzdálená 55 mm od středu chladiče.

Na stránce mader.cz/... uvádí rozměr chladiče

Šířka pasivu: 139 mm; Hloubka pasivu: 100 mm; Výška pasivu: 161 mm

ale když k tomu nemám schéma tak nezjistím jestli se tam vleze..

doplněno 26.09.14 13:17:

Tak spíš tento chladič - Arctic Freezer 13:

arctic.ac/...

max 200W, rozměry už jsou mnohem lepší

naihonn*

To se zjistit nedá. Záleží na hodně faktorech. Jinak tenhle co tu píšete podle recenzí tedy tišší nebude, taky je na něj potřeba dost místa. A v neposlední řadě bych ho koupil v jiném obchodě. Jinak já osobně bych si prostě vybral takový, který drtivá většina zákazníků doporučuje a neřešil bych jestli má ten či onen o ždibítek větší průtok vzduchu. Ale tak ten výběr ovšem není na mně, Takže hodně zdaru, ať už vyberete jakýkoli.

hodnocení

Ještě se chci zeptat na ten HWmonitor. Pod Intel Core i7 870 mám Powers - Package value 22.71W. Je možné že by ten CPU měl tak malý odběr? Já totiž v dokumentaci četl že min. spotřeba je asi 75W. Pak tam jsou ještě nějaká min. a max. hodnoty a ty jsou 12W a 22.71. Jako těžko tomu věřit když podle dokumentace by to mělo být 75, takže nevím co to může být za hodnoty

hodnocení

0x

Čtyři jádra na 90% u přetaktovaného procesoru ti boxový chladičíček neuchladí na 40°C.

hodnocení

Není přetaktovaný, jede na výrobní frekvenci. Jak je možné, že boxovaný CPU se přehřívá. Snad když to prodávají dohromady CPU+chladič, tak by to měl uchladit ne?

Třeba už je pasta po smrti, nebo jí je moc. Kup si pořádnej chladič a ne boxovaný šidítko, dej tam dobrou pastu a uvidíš, jak to bude chodit.

Chladič si kup třeba tenhle, mohu jen a jen vřele doporučit. chlazeni.heureka.cz/...

hodnocení

No a mohu se zeptat jak se to tam přidělává? Nevidím, že by tam byly nějaký úchyty. Ten chladič bych teda bral protože to co dodává Intel je hrozný šmejd a to není poprvé co mám procesor Intel boxovaný a přehřívá se.

Jsou u toho celkem tři úchyty. Jeden pro Intel, druhý pro AMD a třetí společný pro všechny, který se dává z druhé strany desky. Tato montáž ovšem vyžaduje trochu přirozeného talentu ohledně manuální zručnosti. Pokud nejsi úplné dřevo, tak podle návodu to složíš. Ale návod čti pečlivě a pozor na nesprávnou polohu připevňovacích rámečků! Jinak na tubě je plno videí-zadej např. název chladiče a připiš installation...

hodnocení

Tak jo. Já už mám zkušenost s tím boxovaným u něj sem ulomil tři ty bílé zástrčky, protože jsem nevěděl, že před zacvaknutím a roztačením se musí zpátky posunout ta černá tyčinka, která roztahuje tu bílou zástrčku. Manuál jsem totiž k tomu neměl a došlo mi to až když to bylo zlomené. Zacvakával jsem to tak, že jsem se nedíval jak ty bílé zástrčky vylézaj a kdybych se díval z druhé strany tak jsem viděl, že neprolezly tudíž se nemohou roztáhnout. Takže zase zkušenost pro příště.

eulalie*
hodnocení

0x

Hm, a Ibalgin 400 by nepomohl? No nic, mně to jen tak napadlo, já vím, že je to úplně z jiného oboru :)

hodnocení

Ibalgin je moc slabý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]