Nejste přihlášen/a.
Ahoj , obracím se sem protože nikde jinde sem nic po stránkách nenašel a nikdo mi osobně neni schopný poradit ..
Koupil jsem si externí disk alza.cz/... . jenže po rozbalení doma sem vlastně zjistil že se externí disk dá připojit pouze přes modem , to by mě ani až zase tak nevadilo , kdekoli se můžu podívat z telefonu na soubory v externim úložišti atd.. řeším problém že přenosová rychlost z počítače (plochy-dokumentů atd) na externí disk se pohybuje 11mb/s , což je strašný .. otázka zní . Dá se někde v modemu třeba něco nastavit aby to šlo rychlejc? nebo včem může bejt chyba? Modem je značky Comtrend VR-3026e Multi-DSL (od o2) a je připojen lan kabelem do počítače , ještě mě napadlo připojit externí disk rovnou do počítače , jenže já bohužel newím jak nastavit ip adresy atd .. Má někdo zkušenost stim? dokázal by mi tu někdo poradit? strašně bych byl vděčný .
Modem má 100 Mb/s switch, takže tvoje rychlost je maximální co zvládá. 100 Mb/s = 12,5 MB/s (teoretické maximum).
Ale podle popisu má USB 3.0, tak nevím kde je problém v zapojení přímo do PC přes USB
a pokud jste zakoupil verzi s USB a USB nemá, tak bych hned reklamoval.
ahaa , takže chyba je v modemu a víc rychlosti nepovolí , jestli teda chápu dobře .. ano má usb 3.0 jenže to je nejspíš jen vstup na nějaké další zařízení , aspoň si teda myslím já , když se tam podíváte na ty obrázky toho externáku koukněte na konektor , takže jedině ještě na přímo s počítačem to zkusit .. jinak díky za odpověd
jo tak to se omlouvám, myslel jsem že funguje i pro přímé propojení s PC, omyl. Na přímo to radši nezkoušejte, USB v disku má vlastní napájení a při propojení k napájenému konektoru v PC by to mohlo udělat průser.
Pak už jedině tedy propojit napřímo s PC (má to smysl, pokud máte Gbit LAN), nebo mezi PC a modem vložit ještě Gbit switch, do kterého disk připojíte. Pak by měla být možnost z PC přistupovat rychlostí 1 Gb/s.
tak notebooka mám tohodle notebooky.heureka.cz/... , bohužel si teď připadám jako totální pako protože ani nevím jestli Gbit lan mám a na tý stránce sem nic nenašel , tak předpokládám že asi ne ... čili teda ten Gbit switch by něco málo pomohl ale nejel by stejně plnou rychlostí protože by mi to zase nepustil notebook? chápu dobře?
Pokud by notebook neměl Gbit LAN, neměl by Gbit switch žádný smysl, protože by stejně přenos probíhal o rychlosti 100 Mb/s (krásné vysvětlení - řetěz je tak silný, jako jeho nejslabší článek).
Ale dle specifikací notebook Gbit (1000 Mbit) LAN má (Ethernet Type 1000BASE-T/100BASE-TX/10BASE-T x 1), takže tady bych problém neviděl.
Jen teda doufám, že to tak bude fungovat a přenos mezi PC a Gbit switchem bude probíhat opravdu plnou rychlostí a až "za switchem" (k modemu) rychlostí "jen" 100 Mb/s.
jéé tak to je super ještě teda , jestli bych vás mohl poprosit že by sme zkusili něco vybrat spolu? ať to teda nějak nezvorám?
alza.cz/... , jinak určitě moc děkuju , zase sem o něco chytřejší
Ten disk můžeš připojit i do PC přes USB. Disk umí i USB3.
Připojení přes "modem"(ve skutečnosti přes v něm zabudovaný síťový přepínač) by ale mělo fungovat rychle také. Jak teď máš disk k tomu modemu připojený? Přes síťový ethernetový kabel? Zkus ho zapojit do jiné zdířky v modemu.
Žádné nastavování IP nebude zapotřebí. Disk si všechny údaje stáhne pomocí protokolu DHCP ze sítě (přepínače v modemu), stejně jako tvoje PC. Ostatně tohle všechno už teď asi funguje, když píšeš, že přistupuješ k datům na tom disku z mobilního telefonu.
doplněno 25.09.14 08:23:Proč se mi původně nezobrazily včera napsané odpovědi? Kdybych věděl, že už je to vyřešeno, tal bych se s psaním odpovědi neobtěžoval
Já myslel, že tazateli to opravdu jede jen 11Mb/s a on zatím z toho tahá 11MB/s, což je na 100Mb/s přepínač slušné.
doplněno 25.09.14 08:37:Omlouvám se za matení. Ten USB3 port není pro přípojení k počítači. Slouží jen k připojení dalšího disku s USB rozhraním. Píše se o tom v manuálu, kde se také popisuje, že podle barvy kontrolky se pozná, jestli je disk přípojený k síti 100Mb/s nebo 1000Mb/s (gigabit).
Když to zapojim přes ethrnetový kabel přímo do počítače , nic se neděje disk se v počítači neobjeví , kontrolka disku mi svítí modře , dnes sem objednal switch alza.cz/... 1 GB rychlost tam je napasaná , tak snad to pofrčí , i když teda newím jestli zapojit za modemem nebo před modemem , zkusím to a uvidim
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.