Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám internet od firmy baja.cz pro rodinný dům. Z antény co mám na střeše to jde do černé krabičky zdířka Poe a z té černé krabičky(asi trafo) ze zdířky lan potom do routeru Air Live WT2000R. Na Air Live WT2000R je vypnuté DHCP a internet stejně jako počítače jsou zapojeny do zdířky LAN(WAN neobsazen). Nicméně na tento router mám ve svém pokoji špatný wifi signál. Druhý router který bych chtěl použít pro zesílení je Tp-Link TD-8960NB.Nicméně nevím jak ho nastavit,ať ho zapnu jako bridge či jinak tak mi prostě wifi padá na Airlive.Kanály byly rozdílné 1 a 6 myslím. Vidím 2 wifi signály od obou routerů,myslel jsem,že se to nějak sloučí.Tudíž co vlastně chci-potřebuji poradit co a jak zapnout aby mi to šlo a wifi se navzájem nerušily,jelikož wifi na airlive potom padala.A nebo airlive vyhodit a mít jen ten tp-link ale tak je pppoe a spol a nevím co ten můj internet je zač..Děkuji za radu,či vyjde lépe koupit nějaký lepší router? třeba se třemi anténami a nemít 2 routery? Děkuji za info
na výběr PPPoA a PPPoE,IPoE,IPoA a Bridge poté Encapsulation Mode:LLC/ nebo VC/MUX .Tudíž bych potřeboval vědět co a jak pro nastavení,nicméně je to volby wan a když není obsazen musí se to vůbec nastavovat?
Tyhle volby tě u druhého routeru nezajímají. Pokud máš vypnuté dhcp na prvnim routeru a net je v lan portu tak to by znamenalo, že všechno obsluhuje poskytovatel.
Já osobně bych to tedy předělal a oddělil si tak síť. U prvního routeru bych nastavil u wan automatiku, přepojil net tam, zapnul dhcp server do lan sítě, pak bych lan-lan připojil druhý router, u něj tedy dhcp vypnuté. Adresy by tedy dával první router.
Pokud jde o wifi tak dát stejné šiforvání, stejné SSID, ale jiný kanál (o několik), přepojovat se to bude samo, není tam žádná alchymie
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.