Nejste přihlášen/a.
dobrý den , zakoupil jsem si ntb od alzy z win 8 ( bohuzel ) mam ho jeste rok a pul v zaruce
bude na ten muj ntb porad platit zaruka kdyz si preinstaluji ntb na win 7?
a jak t funguje , koupim si cd ze systemem a nainstaluji a v pripade opravy ntb muzu to cd pouzit znova?
dekuji dopredu za odpoved
dan
Použitý operační systém nemá na záruku notebooku vliv. Funguje to tak, že si koupíte instalačku, provedete čistou instalaci a je to hotovo. Mějte na paměti, že to, co na počítači máte (respektive na systémovém disku), bude při takové instalaci odstraněno. V případě opravy notebooku můžete samozřejmě použít instalačku znovu. Dejte si akorát pozor na to, aby pro Windows 7 existovaly ovladače na veškerý hardware, který v notebooku máte. Nejsem si teď jistý, zda by bylo možné použít ovladače z Windows 8.
Dobrý den,
bude fajn, když si přečtete záruční podmínky. Já v nich například mám, že nesmím zasahovat do konstrukce ntb, na přeinstalaci OS se to tedy nevztahuje a záruka platí. Záleží na tom, co v nich máte vy.
Když si vytvoříte zálohu v podobě bitové kopie, (image disku) můžete se kdykoli "vrátit v čase"do doby kdy byla záloha vytvořena. Ještě mi napadá, když počítač nejde zapnout, taky se na něj přeci vztahuje záruka...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.