Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Mám originální cd s Windows XP Home SP3... Mám proče a když dokje ke konci načítání ovladačů, zčerná obrazovka a nahože bliká kurzor (to vím že je normální) ale v tomto bodě se to celeé zastaví kurzor furt bliká ale pc je jinak zamrzlé - tedy jakože nejde ani vypnout numerická klávesnice na nic nereaguje... CD není poškrábané... Kde bych měl hledat chybu jako první?
To chystáte Winy teprve instalovat? Zkusil bych v BIOSu překotrolovat nastavení bootování z CD a SATA režim nastavte native IDE.
Je třeba v momentě záseku resetovat PC, nabootovat live linux a přes nějaký textový editor otevřít soubor setupapi.log, umístěný v C:/Windows/Inf. V souboru vyhledat odspoda poslední *.inf soubor - ten zabraňuje instalaci (vzhledem k zčernání obrazovky tipuji ovladač grafiky). Soubor odstraňte, nabootujte CD s Windows XP a pokračujte v instalaci.
pc jsem ale takto již jednou instaloval, ale pak se podělal systém - ta samá závada, f8 jde ale jakmile dojde na to aby se zjevila animace načítání, tak se stane to samé co při instalaci, tak už fakt nevím... Vím jen že tou dobou došlo k výměně zdroje... z 250W HP na 400W eurocase, který je po úpravě (výměna kondenzátoru na primáru za silnější, výmšnna transformátorku, a výměna kondezátorů na sekundáru) tím se zvyšuje výkon o cca 50W, ale to je jedno, moc dobře si to nepamatuju, ale myslím že se to stalo dříve (ještě před výměnou zdroje) Skusím vyresetovat BIOS a skusit default + nastavit zpátky OC
doplněno 09.10.14 21:53:Tak nevím čím to bylo, ale v biosu jsem nec hal z defaultu vypnute ACPI 2.0 support a vyndal jsem ram 2x256 MB DDR2 myslim a nechal jsem tam jen 2x512MB a jede to, po instalaci je tam vrátim zpět, ale vždy jsem s nima měl problém, a dokonce bez nich šel spustit i původní systém... Ale raději jsem udělal čistou instalaci.. A je to ok! Jen mi prosím poraďte mám 2x512 ve stejně barevných slotech a pak když přidám jakékoliv 256 do těch dvou zbývajících tak se to občas takhle po... a pomůže jen je vyndat a zase zandat a vyresetovat cmos
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.