Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teplota notebooku, normál nebo ne?

Od: anzionka® odpovědí: 2 změna:

Zdravím vás rádcové a rádkyně,

situace je následující. Vlastním notebook s názvem HP ProBook 4530s, asi rok, možná dva, přesně si nepamatuji, kdy jsem ho koupila. No, "fachčí", nemůžu si stěžovat. Jsem však pečlivá a nainstalovala jsem si měřič teploty, program jménem HW Monitor. Když ho zapnu, tak měří. Jsem zvyklá, že větráček u mého notebooku jede téměž neustále, někdy méně, někdy více. Moje teploty rozumějte tepoloty CPU a jader, se pohybují v rozmezí 43 °C (pod tuhle teplotu neklesnou, i když je notebook úplně v klidu a v místnosti, kde je třeba 20 °C) až třeba do 65 °C, kam tyhle teploty vyšphají, když si zapnu třeba internet, na něm nějaké video a k tomu třeba ještě píšu něco v Open Officu. Nikdy jsem notebook nedostala nad hranici 70° C.

Ještě nutno dodat, že tento notebook má nešťastné řešení nasávání vzduchu, které je na spodní straně a nožičky jsou jaksi nízké, takže to řeším podložením. Když není notebook podložený, tak z odvodu větráčku na boční straně občas leze teplý vzduch, když je podložen, tak jenom studený vzduch. Větráček se mi občas rozjede na maximum, když se teplota zvýší třeba na 56° C.

O té doby, co jsem ho koupila nebyl na čištění od prachu nebo tak něco. Moje otázka zní, jestli jsou tyto teploty OK nebo bych mo měla dát vyčistit. Já se bojím, že mi ho, jak ho budou čistit nejak pokazí nebo tak něco.

Děkuji za každou radu nebo názor. Anzionka.

doplněno 23.09.14 09:04:

Print screen s měřením:

Teplota notebooku, normál nebo ne?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

0x
To je dobré, problém je až 90 a více.
lindaf*

Dobrý den, teplota je ještě v normálu :) dají se najít recenze, že některé z levných notebooku se zahřejí až na 90°, stojí také za to ho po dvou, třech letech nechat i kompletně vyčistit (šikovní zvládnou sami doma, já nešikovná dávám známému za kafe :D) prach zanáší větrák a počítač se může více zahřívat

doplněno 23.09.14 17:55:

jinak pokud je NTB ještě v záruce, tak doporučuji vyčištění autorizovaným servisem, je poznat, když je otevíraný mimo :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]