Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký systém zálohy čistých Win7/ISO bitovka?

Od: hangar® odpovědí: 4 změna:

Zdravím, widlaři jaký doporučíte nejjednodušší systém pro zálohu čistých čerstvých W7.

ISO obraz disku, nebo systémem nabízenou bitovou kopi, něbo nějaký sw 3 strany...

Jde mi o maximální jednoduchost, kterou by teoreticky zvládnul i "laik" ...s pomocí.

CO kdo doporučí?

Fleška i disky jsou k dispozici..

Jde již o nainstalovaný systém včetně ovaldačů a aktualizací...

Díky za rady i tipy.

Adam.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kangaroo*
hodnocení

2x

Já používám bitovou kopii a tu mám uloženou na 2 oddílu počítače.

hodnocení

2x
Já používám Acronis. Pravda, není zadarmo, ale cena není nijak závratná.
Jednou za čas nainstaluji systém, taktéž všechny aktualizace, všechny programy co používám, vše si vyladím a nastavím podle sebe a když je vše jak má být, udělám Acronisem bitovou zálohu na fyzicky druhý HDD v kompu a pro jistotu ještě jednou to samý na NAS.
V případě potřeby je za necelou hodinu komp funkční a i se všemi programy co potřebuju. Naštěstí to potřebuju pro sebe zcela výjimečně. U synátora to je ovšem jiný. Co s tím dělá nevím, ale málokdy mu to vydrží déle než 3-4 měsíce.

naihonn*
hodnocení

2x

Používám už docela dlouho a úspěšně Macrium Reflect a co tak různě čtu, tak je ve větší oblibě než Acronis. I když sám to neposoudím. Ale je to zkrátka další možnost. :)

rv*
hodnocení

0x

Používám, ale už celkem naštěstí nepotřebuju:

Systémový disk rozdělený na "Primar partition" - pro systém windows, třeba 30 GB

další partition o té samé velikosti 30 GB - do ní uložím funkční kopii primary partition

zbytek - partition pro data. Vzhledem k veikosti současných HDD mě "ztráta" těch 30 GB nevadí.

Na kopírování systémové partition do kopie a popřípadě z kopie do systémové používám "Paragon Partion Manager" (je i nekomerční zdarma verze), v něm jsem vytvořil Bootovací DVD a z něj lze vše provádět i v případě, že je systém nefunkční. A tu záložní partition označím jako neaktivní a skrytá, ať se normálně nezobrazuje. Ta záložní lze samozřejmě umístit i na jiném HDD.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]