Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook neběží

Od: blechta® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

Mám tu další otázku, a to sice, že se mi dnes dostal do rukou notebook, který nefunguje...

Ve škole jsem od spolužáka dostal notebook, který prý nefunguje už je to druhý co jsem od něj dostal a tomu prvnímu nic nebylo, tak jsem čekal že to bude zase jen tím že je zanesenej chladič, takže jakmile jsem to dostal domů, tak jsem ho kompletně rozebral a pečlivě očistil od prachu pak jsem po kontrole všech kablíku notebook zase složil a připojil k nabíječce (s baterií) notebook se ihned zapnul rozsvítila se kontrolka nabíjení a kontrolka stavu zapnuto, a zarachtala optická mechanika, toť vše. Obrazovka černá, disk se netočí a akorát po chvíli se roztočil větrák na plno, vůbec nevím kde mám hledat, dělá to samé i bez baterie (akorát kontrolka nabíjení nesvítí) Zkoušel jsem klávesové zkratky na obrazovku jestli není třeba z nějakých důvodů vypnutá, ale nic to prostě nedělá. Vypnout jde pouze dlouhým podžením vypínacího tlačítka a pak kontrolka jakoby dohasne nezhasne rychle ale jakoby rychle dohasne, já osobně bych hledal chybu hned blízko napájení, ale přijde mi divné že mechanika ale funguje a zbytek noťasu ne... prostě už fakt nevím...

doplněno 03.11.14 16:48:

Jedná se o notebook ASUS K42F, vyhodit je fakt škoda, vždyť je to i3 nebo dokonce i5!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

0x

Zkusebne pripojit na externi monitor, ale pravdepodobnost, ze odesel LCD(/kabel)+HDD je dost mala, takze asi KO deska...

hodnocení

Na externím monitoru nic neukazuje, ani po mačkání zkratky, notebook se vždy asi po 15 vteřinách sám vypne...

doplněno 03.11.14 17:21:

myslíte že by mělo naději skusit desku "upíct" jakože bytam někde byl studenej spoj, ta osoba s tim notebookem docela špatně zacházela...

k2

Byt to velky PC, tak bych rekl, ze si nerozumi s nejakym komponentem, nebo je nekde nejaky blby kontakt. U NB muzete leda tak zkusit domacknout pameti nebo je vymenit za jine (mate-li je).
Takze stejne zbyva ta deska, ktere peceni uz nijak neublizi, ale konecne rozhodnuti a riziko popravy desky necham na Vas...

kangaroo*
hodnocení

0x

Na 99% jde o usmaženou grafiku. Takže základní deska je na vyhození :(

hodnocení

JOOOOOOOOOOOOOOOOO! *ua* Povedlo se opravit... Stačilo desku strčit do trouby na 5 minut a dát vychladit a jede! Časem, asi vyměnim pastu, ale teď žádnou nemám, nicméně hlavní je to že jede!

hodnocení

Jelkož se mi nechce zbytečně zakládat novou otázku, tak své trápení napíšu sem... Mám další problém, který jsem se rozhodl řešit až teď, a chtěl bych slyšet co si o tom myslíte, a co b jste dělali na mém místě...

Tak. Tenhle stroj, má dálší potíž, a to sice, že se nenabíjí baterie (pro rejpaly - akumulátor). Když vložím baterii, tak kontrolka nabíjení bliká a to tak že svítí a jako by na chvilinku (cca vteřinu) zhasna a svítí dál, takhle jsem to nechal mrkat přes noc, protože baterie byla úplně na nule, vždyť se ten notebook asi dva roky válel někde ve skříni. Nicméně když jsem se na něj ráno šel podívat (v domění, že by se bateka mohla vzpamatovat) tak to furt mrkalo, beze změny, bateku jsem při těchto svých pokusech i rozebral, to znamená že jsem z ním odendal ten plastove futrál, takže mám jen holé monočlánky a dps, a je to omotaný v lepence. To jsem udělal proto, abych mohl měřit napětí na článcích, po té noci na nich bylo napětí (celkem) 7V, takže se nenabila. V baterii nic vizuálně vadného není a v nb taky ne, i když vím, že ne vše vadné je vidět... Co je ale to nepříjemné, že kromě toho, že nenabíjí, tak se s baterií v zapnutém stavu i náhodně vypína a to tak že zhasne a šmitec, štěkne disk, a kiks, ticho... Dělá to i v biosu... Někdy po dvou vteřinách, někdy po 3minutách, ale rozhodně to není použitelné. Pouze na nabíječce bez baterie. Skoro to vypadá, že při zvýšení zátěže tam něco selže... Už jsem z toho zoufalej, protože to teď není notebook, ale přenosný počítač s ocáskem... *smich*

A teď bych prosil váš názor, je to chyba baterie samotné, nebo přímo v notebooku? Nemám žádnou druhou baterii, kterou bych tam mohl zkušebně vrazit. A nová nejlevnější stojí přes 900,- a toho se bojím, protože, když to stejně nebude fungovat. Tak to budou vyhozený paníze... Prosím Poraďte... *modla* :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]