Nejste přihlášen/a.
Prosím pro seniora nějakou hru, na procvičování paměti,bez použití internetu.Já jsem toho moc nenašla.
Děkuji
Např. dát si na stůl 5 předmětů, odejít jinam (k nějaké činnosti - vaření u linky, televize, čtení...) a po několika minutách se snažit vzpomenout, co je na stole. Jakmile po několikáté trefí(te) bezpečně předměty, lze zvyšovat jejich počet i prodlužovat čas.
Předměty denní potřeby - brýle, časopis, ovladač, mobil - pokud je zrovna nemám při sobě, vzpomenout si, kam je člověk dal a co s nimi naposled dělal (jak je používal, co v nich četl apod.). Naučí to člověka, když odkládá tyto věci, zapamatovat si to, aby si to v budoucnu lépe vybavil.
Nebo si lze dělat poznámky, takový jakoby deníček, ale den nazpět. Kdo tu byl, co jsem dělal, v kolik jsem vstával a šel spát, co jsem měl k obědu apod.
Jako malá jsem chodívala na klavír k velice staré paní učitelce (zemřela v 90 letech, krátce poté, co mne dovedla k talentovkám na VŠ), z jejích metod čerpám - až do smrti žila sama, bez dobré paměti by to těžko zvládala... pokud chcete víc takových praktických, napište, zkusila bych ještě zavzpomínat.
Dobrý den, myslíte hru, která se instaluje do PC a hraje se bez internetu (jen proti PC)? Může to být hra logická (např. Pexeso nebo Dáma)? Hledala jste pod pojmem logické hry (zdarma)?
Zdravím!
doplněno 21.09.14 09:16: doplněno 21.09.14 09:37:A to jste si tam z těch desítek nebo možná stovek logických her nic nevybrala?
doplněno 21.09.14 09:45:No, ony hry jsou asi dětinské, to je fakt. Takže, to musí být v češtině, pro muže a mít to úroveň.
vybrala asi 5 her,ale pro chlapa se mi to zdálo dost dětinské a některé byly v angličtině.
doplněno 21.09.14 09:52:nebo musíte poslat sms,abyste mohl hrát ,nebo abyste měl plnou verzi
Dobrý den, zkuste se podívat i na tyto hry - české, zdarma a zřejmě bez SMS a celé. Zdravím!
instaluj.cz/... instaluj.cz/... instaluj.cz/... instaluj.cz/... instaluj.cz/...
doplněno 21.09.14 10:17:Nemáte zač. Ještě vkládám odkaz pro další výběr - pokud je tam uvedeno u té hry, že je ZDARMA, tak bude zřejmě celá. Pokud je tam uvedeno ZDARMA K VYZKOUŠENÍ, tak to bude ukázka (DEMO) a to nestahujte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.