Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tiskárna epson - náhradní náplně

Od: stirecek* odpovědí: 14 změna:

Opět s dotazem ohledně neznačkových náplní do tiskáren. Koupil jsem sadu plus dvě černé - první černá žádala o výměnu v době, kdy ještě byla z poloviny naplněná. Poté jsem vyměnil černou - OK, ale zanedlouho přesatala tisknout nějaká barva a vše bylo do červena. Tiskárna normálně jela. Barevné byly stále značkové, koupené s tiskárnou. Vyměnil jsem tedy barevné a jelo to v pořádku, ale nyní tiskárna náplně vůbec nevidí. Barva v nich ještě šplouchá. Bylo mi řečeno, od prodejce náhradních náplní, že to je chyba tiskárny, prostě chce nové barvy. Epson zase píše, že tiskárna množství barvy nevidí, jen odpočítává počet kapek a tento údaj zapisuje na čip. Z výroby je nastavená na určité množství, řekněme 5-7ml a jak je toto množství vyčerpáno, chce novou kazetu, protože si myslí, že je prázdná. Vypadá to, že náplně s reklamou na 15-18ml nemá smysl kupovat, pokud jsou tiskárny takhle omezeně "bloklé". Anebo si pořídit resetovač a pořád dokola kazety resetovat do té doby, než budou prázdné. To ale taky není jisté, když tiskárna barvy odmítne a nechce je vidět. Našel jsem na netu nějaký softwarový reseter, ale na mouji tiskárnu tam není, takže bez úspěchu. Opravdu jsme se dožili "věku" kdy je všechno založené jen na penězích a výrobci nám prodají levnou tiskárnu a poté nám nutí drahé barvy! Jaké máte zkušenosti s neznačkovými levnými náplněmi?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já jsem měl nejprve Epson a kupoval jsem do něj neoriginální náplně.Prodavač mi k tomu za 200,- nabídl reseter čipu a paráda.Jinak barvy opravdu zůstávaly v kazetě,protože originály měly jen 6 ml a neoriginály 11 ml.A zhruba v polovině to hlásilo prázdnou kazetu.Tak jsem ji vyresetoval tím přístrojkem a tiskla dál až do úplného vyprázděnní.Za 4 roky tiskárna odešla,tak teď mám Brother a tam žádné čipy nejsou a tiskne až do vyprázdnění kazety(17ml).Koukám,že ten reseter už stojí 295,- ale mě se vyplatil.

tisk-ink.cz/...

stirecek*
hodnocení

Já jsem měl vždy za to, že nabízené barvy s větším objemem se využijí celé, je tedy buďto zbytečné kupovat takto velké nebo si pořídit reseter. Nicméně nevím, zda by v mém případě reseter pomohl, když tiskárna hlási, že náplně jsou nerozpoznány. V těch původních originálech hlásila buďto, že je málo barvy nebo že barva chybí úplně, tedy náplně "viděla". Kontaktoval jsem prodejce z aukra, tak uvidíme, psal mi, že konkrétně můj model bude řešit přímo se zastoupením epsonu. Nevím, jestli se mi reseter vyplatí, za tu cenu mám tři sady barev a to je minimálně na dva roky. Tiskárnu používá jen dcera do školy sem tam něco vytisknout. Ten Brother máš jaký model? To se mi líbí, že není tak omezená od výrobce! Barvy jsou taky samostatné?

Já mám Brother DCP-J925DW.Je i na potisk CD-DVD a sada náplní stojí 315,-(5 ks-2x černá).Psal jsem,že náplně mají 17ml.Mají 19 ml, a vydrží toho dost.Mám 2 roky a žádný problém.

hodnocení

0x

Nepíšete sice jakého máte Epsona,ale můj postřeh!

Osobně mám Epson Stylus SX110 a origo náplně viděl jen 2x první při koupi a druho sadu jsem opět preventivně koupil s tiskárnou! byla bratru za cenu kolem 1000kč (nepamatuji přesně) náplň cca kolem 100kč. Tao bylo poprvé a naposled.Nyní budu kupovat po 10? po 15?nwn sadu 5 barev (2x černa ,červená žlutá ,modrá) za cenu cca 150kč s poštovným. Kupuji na Aukru od prodejce se jménem Euromade a noproblem.1x se stalo že nechtěla tiskárna černou načíst zkoušeno snad 10X bez úspěchu ,po výměně e-mailů a radě jaka nainstalovat novou opět nešlo,poslal na vlasntí náklady druhou a ta již fungovala,místo origo obsahují víc barvy .za mne neorigo a nemám co řešit,od daného prodejce,hmm.ještě dnes budu muset na aukro!Dochází černá!

Zadejte si" SSC service utility "a podívejte se jestli vaše tiskárna není na seznamu podporovaných. Dokud jsem používal epsonku tak tenhle program dokázal dělat reset čipu přímo z počítače bez placeného reseteru. S nástupem pětibarevných kartridží se vývoj programu zastavil ale od té doby už uteklo hodně vody tak možná vývoj pokročil dál.
stirecek*
hodnocení

Ty barvy jsem kupoval taky u euromade, akorát na jejich webu. Psal jsem mu, tak uvidím, na co přijde. Je to model sx435w. Hledal jsem novější ovladače, ale nejsou. Zkoušel jsem i softwarové resetery, jak píše totak, ale můj model tam není, zkoušel jsem, ale taky nefunguje. Stahoval jsem ten nejnovější, zkusím ještě nějakou starší verzi.
aroff

Stírečku já tisknu na RX620 a kupoval jsem kompatibilní náplně na Tisknulevně (mám to kousek do Jičína): Niky nebyl žádný problém, stejně mě ,ale rozčilovalo, že jsem každou chvilku musel dokupovat nějakou barvu a nebo mít doma zásobu. Pokaždé došla jiná a pak jak to znáš, netiskne nic. Vloni jsem koupil plnící cartrige a inkousty a od té doby pohoda klidek. Přijde to podstatně levněji a barvy vydrží hooooooooooodně dlouho.

Ty SSC service utility fungují jen v XP (a starších) pokud máš novější OS tak to sejně nejde vyresetovat. Já to mám nainstalované a jdou pouze čistit hlavy, kontrolní tisk atd. reset ,ale nejde, ale i tak je fajn, že si můžeš pročistit určitou barvu a ne všechny najednou.V XPčkách to fungovalo bezvadně komplet.

Mrkni na netu na plnící náplně pro tvoji mašinu a budeš mít pokoj. Plnění je jednoduché a jak vyndáš cartrige na plnění, automaticky se čip vyresetuje.

Já je tenrát kupoval tady inkmarket.cz/...

Pro tvoji tiskárnu ja mají třeba hiprint.cz/...

stirecek*
hodnocení

Are to je bomba! *palec* Samoresetovací náplně jsem ještě neviděl! Hledal jsem v Číně a bylo mi divné, že ty prázdné jsou tak drahé, cca 10usd, asi jsem si to špatně přeložil. Takže když tiskárna hlásí málo barvy, stačí vytáhnout a nacvaknout zpět? Funguje to spolehlivě? Ty barvy, když to načnu, vydrží to, nevyschne to? Jehly se musí koupit nové nebo to jde po použití vypláchnout? To je super řešení, není třeba resetovač...holt špatně jsem hledal! Díky.

aroff

Mě to fuguje v pohodě. Jak to hlásí málo barvy, tak certige vyndám, doplním potřebnou barvu a zase ji tam vrátím. Nahlásí to plnou a tisknu. Jehly není potřeba kupovat, normálně je popláchnu a příště zase použiju. Barvy nezasychají, já jsem fakt spokojený.

Naplnění je jednoduché, přesně vidíš kolik je tam barvy, cartrige jsou průhledné. Levnější způsob tisku jsem zatím nenašel a hlavně 100ml náhrádní náplně taky vydrží déle.

Tiskárna epson - náhradní náplně
Tiskárna epson - náhradní náplně #2
aroff

No abych pravdu řekl, tak když to hlásí jednu barvu, tak stejně vyndám všechny a doplním na max. i ty ostatní.

stirecek*
hodnocení

Chlapi díky. Pořídím ty samoresetovaci jak psal Ar. Zdá se mi to jako nejrozumnější řešení a pokud to funguje, neni co řešit. Are diky ;)
doplněno 15.10.14 18:46:

Tak teda nevím, psal jsem tam a nedostal jsem moc potěšující odpověď. Můj model tiskárny je prý dost problémový a citlivý na alternativní náplně, takže kup by byl bez záruky. To jsem teda koupil dobrý křáp. Myslím, že koupím novou i s náplněma, vyjde to levněji než čtyři barvy po třech stovkách...

stirecek*
hodnocení

Are takže jsem si dopisoval s pánem z toho eshopu a poslal mi nacate ale naplněné náplně na vyzkoušení za cenu poštovného 50 Kč, takže zdarma. Poslal mi dokonce dvě černé, ochotní lidi ještě existují. Tak jsem je dnes zkoušel a fungují, takže paráda. Příště objednam jen barvy, jehly taky nejsou treba, stačí odzatkovat a naplnit. Snad s tím nebudou problémy. Díky za odkaz.
doplněno 08.02.16 20:48: Tak uz je to víc nez rok a tiskárna opět dojela. Uz nevidí ani ty samoresetovaci náplně. Hlavně ze jsem nakoupil barvy do zásoby. Už mě to nebaví, kupovat tyhle krámy s kurvitkama. Přestože moc nevytiskla, záruku těsně přežila.

hodnocení

0x

Je možné, že u Epsona větší náplň využit nelze, ale třeba Canon s dělenými inkousty má hlídání množství inkoustu dost vychytané. Nádobka je dělená na část s absorbčním materiálem a část kde je zásoba inkoustu volně a postupně se vsakuje do absorbčního materiálu, z kterého je nasávána do trysek. Volný inkoust je hlídán opticky a jakmile dojde, začne tiskárna odpočítávat kapky, a odměřuje inkoust obsažený už jen v nasáknutém absoréru, díky tomu je indikace množství inkoustu relativně přesná a Canon využije i náplně s větším množstvím inkoustu. Originály mají totiž absorbční materiál z větší části suchý a navlhčí se až po otvírání kartridže kdy se uvolní odvzdušňovací otvor a inkoust se plně vsákne do absorbčníhó matriálu, takže při instalování kartridže má volný inkoust už o čtvrtinu a ž třetinu nižší hladinu. Alternativní výrobci plní krtridže až po okraj i s nacucaným absorbérem, takže inkoustu je o to víc a hlavně tiskárna ho dokáže díky principu měření využít bezezbytku.

hgi
hodnocení

0x

Cena, za kterou si kupujete tiskárnu, je defacto cena inkoustu. Proto je následně patrona drahá. Před 15ti lety stála tiskárna 8 tis a 50 ml značkového inkoustu tisícovku. Doba se změnila. Já kupuju patrony u ejanka.cz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]