Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Formulář generujicí specifické linky

Od: ttttttttttt odpovědí: 2 změna:

Ahoj,

potřeboval bych na stránky widget, který by na základě zaškrtnutí pole, nebo vyplnění textem, jako formulář, odkázal uživatele po potvrzení na specifický link. Ve smyslu, tři políčka (1;2;3) a jeden text-box, jedno tlačítko pro potvrzení. Zaškrnou se políčka 1 a 2, (3 zůstane nezaškrtnuté) a do pole s textem se vyplní "25" --> po potvrzení je odkázáno na www.web.cz/a="1_ahoj"&b="2_ahoj"&text="25". Když se vyplní pouze pole tři bude odkaz www.web.cz/c=3ahoj. Pokud jen text --> www.web.cz/text="25"

Potřebuji vlastně do hyperlinku takto dosazovat, když nebude nic, nic se nedosadí, pokud ano, dosadí se požadovaný text, případně i vyplněný parametr. (u zaškrtávacích políček se dosadí jen předem definovaný text, u textových polí se dosadí definovaný text + text zadaný uživatelem. Mám stránky, které při takto zadaných různých parametrech zobrazí požadovaný obsah, ale potřebuji widket, který by tyto linky automaticky generoval na základě zadání uživatelem do příznivého prostředí formuláře...

Máte někdo nějaké nápady, jak to udělat, poklud možno co nejjednodušeji?

Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ttttttttttt
hodnocení

Není nutné, aby se vyplnění archivovala, stačí, aby to uživatele jednou odkázalo a toť vše, žádné záznamy do databáze apod..

mororo*
hodnocení

0x

No pokud dobře chápu jak to myslíš tak by to neměl být zas tak problém jde o to jestli formulář odesíláš či ne normalně by se to zapodmínkovalo vím že je to prasárna ale v poslední době jsem se flakal a tak jsem zase čast php zapoměl ale šlo by to udělat takto tedy pokud se jedná o odeslání formuláře přes submit button samožetjmě to jde předělat i do jquery který to umožní bez přenačtení celé stránky pokud tedy nepoužívaš bože frame :-D

pokud chceš přesměrování stránky tak můžeš použít header("Location:$adresa");

pro generování odkazu bych amatersky použil podminky a to asi takto :

$adresa="";
if($_POST["check1"]==true) $adresa.="?check=true";
if(!isnull($_POST["inputtext1"])) $adresa.=urlcode("$_POST[inputtext1]");

Samozřejmností je nikdy neveřit lidem co zadávaji a proto bych ještě nezapomněl na :

$adresa="http://www.web.cz/".htmlentities($adresa);

už nějakou dobu jsem to nedělal takže doufám že to bude fungovat kdyžtak pastni error :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]