Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

The Bat hlásí Too many recipients

Od: shortak* odpovědí: 27 změna:
Proč mi začal TheBat hlásit při odesílání více mailů najednou Chyba emailu too many recipients...? Před tím to nedělal. Emailů posílám stejný počet. Co s tím? Díky.

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

1x

Teď koukám, že The Bat! je shareware a stojí 27 dolarů.

Raději bych sáhl je jedné z mnoha dostupných /... zdarma.

shortak*
hodnocení

Tak v Batu v logu nic takového jako Too many recipients...není, tak nevím.

lmgify

Máš SMTP server pro dané konto opravdu nastavené na něco jako smtp.ltnet.cz?

Můžeš poslat alespoň část toho logu, abych si udělal představu, co si tam BAT ukládá a jestli to k něčemu jde při řešení tohoto tvého problému?

shortak*
hodnocení

SMTP mám nastaven, ale v logu je pouze POP server příchozí, SMTP vůbec.

lmgify

Někde by tam měl být soubor smtp.log . Zkus ho najít. Jestli tam není, možná bude nutné zapnout logování SMTP provozu někde v menu The Bat! .

shortak*
hodnocení

Jediný SMTP v logu co jsem našel posílám ve 2 souborech

The Bat hlásí Too many recipients
The Bat hlásí Too many recipients #2
lmgify

Teda to je bordel ta komunikace! Ten SMTP server nedokáže třemi různými způsoby ověřit tvoje heslo. Přesto tě nakonec nechá asi z milosti ty maily odeslat. Jako neověřený uživatel asi pro tebe ten limit bude nižší než 50 adres. Nikde tam nevidím to odmítnutí "too many recipients".

Nejdříve si vyřeš to heslo a nebo přihlašování a pak můžeme řešit zbytek. Zkontroluj si heslo (nemáš třeba zapnutou českou klávesnici při vkládání hesla?), podívej se do nastaveni The Bat, jestli tam máš vypnuté ověřování autentizace, jak LTnet doporučuje a pak sem pošli ten log s mailem pro hodně lidí.

shortak*
hodnocení

Heslo je v pořádku, ověřování vypnuto, zkusil jsem odeslat asi 22 mailů a ta samá hláška Too many ...v logu o ní nic

naihonn*

Souhlasím. Osobně používám free verzi eM Clienta, i když tedy zdaleka nevyužívám všechny jeho možnosti.

shortak*
hodnocení

To naihonn: Dík za reakci, asi Bata vyhodím, nainstaloval jsem eM Clienta a moc se mi líbí. Prosím Tě, jak naimportuji do programu kontakty z Bata? Abych nemusel vše po jednom. Zkusil jsem import jako *.csv, někde se mi tam objevily, ale když dám Nová zpráva tak v Komu, nebo Skrytá kopie se mi kontakty neukáží. Ještě mám kontakty na účtu na Seznamu. Prosím, poraď, polopaticky, co s tím. Díky moc.

naihonn*

Tak abych to vyzkoušel, tak jsem stáhnul a nainstaloval The Bat. A funguje mi tedy exportovat kontakty z něj ve formátu vCard 3.0 a potom v eM Clientovi dát import a tam dát importovat kontakty z vCard, vybrat složku, kde je ten exportovaný soubor, potvrdit a hotovo.

shortak*
hodnocení

V Card 3.0 mi nemaká. Po importu když dám Nová zpráva tak v Komu, nebo Skrytá kopie se mi kontakty neukáží.
doplněno 26.09.14 06:25:

TheBat 6.3.2

lmgify

Tak to udělej jak naihonn - upgrade Bat na nejnovejši verzi. Předpokládám, že si to umí přetáhnout kontakty ze svých nižších verzí. Pak už jen dáš ten export přes vCard v3 a máš hotovo :)

Neobjevuje se to v tom Komu, ani když toho poštáka zavřeš a spustíš znovu? Nevím, kdy si to skenuje obsah nebo existenci souboru s adresářem. Jestli to třeba náhodou není jen po startu *nevi*

naihonn*

To rozhodně doporučuju mít u takhle důležitých programů vždy tu nejnovější verzi, kde jsou opravené někdy i dost závažné chyby z verzí předchozích.

doplněno 26.09.14 11:57:

Jinak dodatek, já jen jestli to neděláte špatně. Přepněte na záložku kontakty, jestli tam opravdu ty kontakty nejsou. Když píšete email, tak pokud víte komu, začnete psát jméno a ono vyskočí možnost kontaktů, které odpovídají. U hromadného mailu vyberete s pomocí klávesy Shift či Ctrl jako jinde u souborů kontakty a pak pravým tlačítkem myši a Send Message. Pokud posíláte pokaždé email stejným lidem, můžete si pro ně vytvořit Distibution List přes Actions. Možností je zkrátka docela hodně a bylo by to na dlouho. Dokonce umožňuje i přímo v programu komunikovat přes ICQ a podobné, i když to jsem nezkoušel.

lmgify

Free verze eM Clienta umožnuje jen 2 konta? *sok* *ee*

shortak*
26.09.14 07:05
hodnocení

Ano jen 2

naihonn*

No jasně, ale je to DOKONCE dvě konta. Já tedy opravdu víc nepotřebuju. A nějak neznám moc lidí, kteří by měli nebo vůbec chtěli víc než jeden pracovní a jeden soukromý email.

shortak*
hodnocení

Tak jsem zjistil toto: hlášku Too many recipients... dává Norton Internet Security - po jeho odistalaci odesláno 26 mailů v pohodě. Neví někdo jak nastavit NIS, aby toto nedělal?
lmgkify

V Nortonu zakážeš Email Scan. Přesný návod jsem našel jen pro jednu starou verzi, ale snad to bude podobné.

naihonn*

No, úplně zakázat skenovat emaily, to mi přijde trochu nebezpečné.

lmgify
hodnocení

0x

Kolika lidem NAJEDNOU posilas tu zpravu? On spravce tvojeho SMTP serveru muze nastavit maximalni pocet prijemcu a treba to nedavno snizili.

shortak*
hodnocení

cca 25 lidem

lmgify

Kde máš ten účet? Je to u poskytovatele připojení k Internetu, nějaký freemail na netu atd.? Budeš asi muset napsat adminovi mailserveru, jaký je limit na počet adresátů.Umím si představit, že 25 se adminovi už zdálo moc.

doplněno 21.09.14 07:15:

Má Bat nějaký log komunikace se SMTP serverem? To by mohlo být zajímavé počtení, kde by se člověk dozvěděl více informací.

shortak*
hodnocení

Účet mám na Seznamu a Internet mám od Ltnetu.(SMTP.ltnet.cz). Že by to bylo Ltnetem? Já jsem k nim přešel od UPC a tam to nedělalo.

To je dotaz na LTnet.

shortak*
hodnocení

Taky rada

doplněno 22.09.14 15:16:

Ltnet mi na dotaz sdělil, že mají nastaveno 50

doplněno 23.09.14 07:13:

Teď jsem odesílal 23 mailů a zase chyba. Tak jsem odeslal 10 mail a 13 a to funguje. Kde to kdo může limitovat je mi záhodou.

lmgify

Není možné, že pod některými kontakty na lidi máš třeba 2 jejich emailové adresy a posílá se to na obě? Jinak mě nenapadá, jak 13 kontaktů může vygenerovat 50 adres *sok* Druhá možnost je, že ten technik u LTnet ti řekl, že je to 50, ale možná to platilo dříve a STMP admin to od té doby změnil a tenhle technik se o tom už nedozvěděl.

Jak jsem psal, nejlepší by bylo sem poslat ten log komunikace mezi BATem a SMTP serverem, ať se můžeme podívat, kde se tam rozhádají. V BATu by mělo být v Account → View log, co jsem teď tak koukal na web, ale nevím, jestli to tak maji i nejnovější verze, jestli některou z nich používáš.

V tom logu je nejzajímavější ta část od navázání komunikace až po řádek, kde SMTP ten BATem vykopne s "Too many recipients". Tohle všechno se děje ještě předtím, než vůbec dojde k předání těla toho mailu, takže se nemusíš bát toho, že bychom četli tvoje maily. Klidně sem pošli i screenshot obrazovky s logem (na jednu stránku se to asi nevejde, ale můžeš sem poslat až 3 obrázky a všechny mohou být dost velké (třeba 1400 pixelů vysoké) a i font můžeš nastavit nějaký malý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]