Nejste přihlášen/a.
Teď koukám, že The Bat! je shareware a stojí 27 dolarů.
Raději bych sáhl je jedné z mnoha dostupných /... zdarma.
Máš SMTP server pro dané konto opravdu nastavené na něco jako smtp.ltnet.cz?
Můžeš poslat alespoň část toho logu, abych si udělal představu, co si tam BAT ukládá a jestli to k něčemu jde při řešení tohoto tvého problému?
Někde by tam měl být soubor smtp.log . Zkus ho najít. Jestli tam není, možná bude nutné zapnout logování SMTP provozu někde v menu The Bat! .
Teda to je bordel ta komunikace! Ten SMTP server nedokáže třemi různými způsoby ověřit tvoje heslo. Přesto tě nakonec nechá asi z milosti ty maily odeslat. Jako neověřený uživatel asi pro tebe ten limit bude nižší než 50 adres. Nikde tam nevidím to odmítnutí "too many recipients".
Nejdříve si vyřeš to heslo a nebo přihlašování a pak můžeme řešit zbytek. Zkontroluj si heslo (nemáš třeba zapnutou českou klávesnici při vkládání hesla?), podívej se do nastaveni The Bat, jestli tam máš vypnuté ověřování autentizace, jak LTnet doporučuje a pak sem pošli ten log s mailem pro hodně lidí.
Heslo je v pořádku, ověřování vypnuto, zkusil jsem odeslat asi 22 mailů a ta samá hláška Too many ...v logu o ní nic
Souhlasím. Osobně používám free verzi eM Clienta, i když tedy zdaleka nevyužívám všechny jeho možnosti.
To naihonn: Dík za reakci, asi Bata vyhodím, nainstaloval jsem eM Clienta a moc se mi líbí. Prosím Tě, jak naimportuji do programu kontakty z Bata? Abych nemusel vše po jednom. Zkusil jsem import jako *.csv, někde se mi tam objevily, ale když dám Nová zpráva tak v Komu, nebo Skrytá kopie se mi kontakty neukáží. Ještě mám kontakty na účtu na Seznamu. Prosím, poraď, polopaticky, co s tím. Díky moc.
Tak abych to vyzkoušel, tak jsem stáhnul a nainstaloval The Bat. A funguje mi tedy exportovat kontakty z něj ve formátu vCard 3.0 a potom v eM Clientovi dát import a tam dát importovat kontakty z vCard, vybrat složku, kde je ten exportovaný soubor, potvrdit a hotovo.
TheBat 6.3.2
Tak to udělej jak naihonn - upgrade Bat na nejnovejši verzi. Předpokládám, že si to umí přetáhnout kontakty ze svých nižších verzí. Pak už jen dáš ten export přes vCard v3 a máš hotovo
Neobjevuje se to v tom Komu, ani když toho poštáka zavřeš a spustíš znovu? Nevím, kdy si to skenuje obsah nebo existenci souboru s adresářem. Jestli to třeba náhodou není jen po startu
To rozhodně doporučuju mít u takhle důležitých programů vždy tu nejnovější verzi, kde jsou opravené někdy i dost závažné chyby z verzí předchozích.
doplněno 26.09.14 11:57:Jinak dodatek, já jen jestli to neděláte špatně. Přepněte na záložku kontakty, jestli tam opravdu ty kontakty nejsou. Když píšete email, tak pokud víte komu, začnete psát jméno a ono vyskočí možnost kontaktů, které odpovídají. U hromadného mailu vyberete s pomocí klávesy Shift či Ctrl jako jinde u souborů kontakty a pak pravým tlačítkem myši a Send Message. Pokud posíláte pokaždé email stejným lidem, můžete si pro ně vytvořit Distibution List přes Actions. Možností je zkrátka docela hodně a bylo by to na dlouho. Dokonce umožňuje i přímo v programu komunikovat přes ICQ a podobné, i když to jsem nezkoušel.
No jasně, ale je to DOKONCE dvě konta. Já tedy opravdu víc nepotřebuju. A nějak neznám moc lidí, kteří by měli nebo vůbec chtěli víc než jeden pracovní a jeden soukromý email.
Kolika lidem NAJEDNOU posilas tu zpravu? On spravce tvojeho SMTP serveru muze nastavit maximalni pocet prijemcu a treba to nedavno snizili.
Kde máš ten účet? Je to u poskytovatele připojení k Internetu, nějaký freemail na netu atd.? Budeš asi muset napsat adminovi mailserveru, jaký je limit na počet adresátů.Umím si představit, že 25 se adminovi už zdálo moc.
doplněno 21.09.14 07:15:Má Bat nějaký log komunikace se SMTP serverem? To by mohlo být zajímavé počtení, kde by se člověk dozvěděl více informací.
Účet mám na Seznamu a Internet mám od Ltnetu.(SMTP.ltnet.cz). Že by to bylo Ltnetem? Já jsem k nim přešel od UPC a tam to nedělalo.
Taky rada
doplněno 22.09.14 15:16:Ltnet mi na dotaz sdělil, že mají nastaveno 50
doplněno 23.09.14 07:13:Teď jsem odesílal 23 mailů a zase chyba. Tak jsem odeslal 10 mail a 13 a to funguje. Kde to kdo může limitovat je mi záhodou.
Není možné, že pod některými kontakty na lidi máš třeba 2 jejich emailové adresy a posílá se to na obě? Jinak mě nenapadá, jak 13 kontaktů může vygenerovat 50 adres Druhá možnost je, že ten technik u LTnet ti řekl, že je to 50, ale možná to platilo dříve a STMP admin to od té doby změnil a tenhle technik se o tom už nedozvěděl.
Jak jsem psal, nejlepší by bylo sem poslat ten log komunikace mezi BATem a SMTP serverem, ať se můžeme podívat, kde se tam rozhádají. V BATu by mělo být v Account → View log, co jsem teď tak koukal na web, ale nevím, jestli to tak maji i nejnovější verze, jestli některou z nich používáš.
V tom logu je nejzajímavější ta část od navázání komunikace až po řádek, kde SMTP ten BATem vykopne s "Too many recipients". Tohle všechno se děje ještě předtím, než vůbec dojde k předání těla toho mailu, takže se nemusíš bát toho, že bychom četli tvoje maily. Klidně sem pošli i screenshot obrazovky s logem (na jednu stránku se to asi nevejde, ale můžeš sem poslat až 3 obrázky a všechny mohou být dost velké (třeba 1400 pixelů vysoké) a i font můžeš nastavit nějaký malý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.