Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem si novou skříň na PC, vymontoval jsem komponenty ze staré skříně a dal je do té nové. V nové skříni se PC už bohužel nezapne. Když stisknu tlačítko, roztočí se větráky, zapnou harddisky, ale to je všechno. Ani bios nenaběhne. Jsem si celkem jistý, že jsem všechno zapojil jak má být (nedělám to poprvé). V čem může být chyba? Mám celkem obavy jestli jsem třeba nepoškodil základní desku statickou elektřinou, nebo něco podobného.
1. prohoď do nové bedny starý zdroj - nový může nestačit, nebo být vadný...
2. kukni, jestli ti nevypadnul nějaký jumper, jestli jsou všechny konektory dobře ´zatlačené´, karty dobře zasunuté ve slotech, jestli není někde s kisnou kontakt kde být nemá...
3. přeskládej vše zpět - pokud ani ve staré bedně nebude fungovat, asi něco ´přesunem´ odešlo - budeš muset najít vadnou komponentu...
doplněno 17.11.12 19:09:Tak začni postupně (připoj si repráček, ať máš ´info´ od BIOSu) - ´holý´ MB s procesorem, pak přidat RAM, pak disky...
doplněno 17.11.12 19:47:Zapojit to přímo nepůjde - je potřeba redukce (nebo přehodit - a dozapojovat, konektory) - nejlíp si jiný zdroj půjčit a nebo objednat po netu a případně ve čtrnáctidenní lhůtě vrátit...
Zdroj je stejný jako ve staré skříni, konektory jsem kontroloval, grafiku mám integrovanou... asi přejdu rovnou k bodu 3)
Tak jsem to přeskládal zpátky (respektive jenom základní desku, zdroj a systémový harddisk) a nyní se po stisknutí tlačítka ani nezapne zdroj (neroztočí se větráky, nezapne se harddisk)
Chtěl bych vyzkoušet jiný zdroj, mám doma ještě jeden, ale bohužel s konektorem 20+4 (základní deska má konektor 24+4). Půjde to zapojit?
Tak bohužel, PC se nezapne, ani když mám připojený jem MB a procesor. Při stisknutí tlačítka v něm trochu cvakne (na chvíli se zapne napájení, měřil jsem to voltmetrem), ale pak nic. Zkoušel jsem, jestli se zdroj dá zapnout samostatně, bez připojené MB - zapne se normálně a napětí na výstupu je v pořádku. Takže zdroj je zřejmě ok (i když by bylo lepší zkusit ho se zátěží). Takže zbývá prakticky jenom základní deska...
Předpokládám, že pc se starými komponenty šlo. Já jsem s nezapínáním měl podobný problém a vyřešila to naprosto banální věc. Psal jste, že jste do PC dal staré komponenty místo nových. Očistil jste je před použitím? Zkuste vzít vysavač a vše uvnitř PC vysát ať tam není prach apod. To by totíž mohlo způsobit přehřívání a tudíž nezapnutí.
Pokud nepomohu tak se omlouvám.
PS: Detej vědět jak to dopadlo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.