Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Makro na slova

Od: updyk odpovědí: 5 změna:

Zdravím, v práci píšu často stejné slova nebo souvětí. Potřeboval bych najít nějaký prográmek, který mi dovolí / umožní pomocí nějakých kombinací písmen vložit ty správně slova.

Třeba potřebuji zadat 500x denně slovo žadatel nebo vyhovuje nebo žádost

Poradíte prosím? děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

naihonn*
hodnocení

1x

Tohle je jedna ze základních vlastností AutoHotkey.

praivo*

Přesně tak, já ho používám na různé speciální znaky.

hodnocení

1x
Pokud píšete ve Wordu MS Office, tak můžete použít Automatické opravy.
Tam stačí vložit nějakou zkratku a místo ní zadat potřebný text. Potom po napsání zkratky a mezerníku aut. opravy vloží potřebný text.
Např.: já napíši moje iniciály a mezerník mi vloží celé jméno a příjmení. Nebo napíši ad a mezerník vloží moji adresu. Tel vloží telefonní číslo.
Dá se "opravit" - změnit třeba dvoj troj hláskový text na velký odstavec. co zadáte jako heslo, u Vás třeba žad změní opraví na žadatel...
Makro na slova

hodnocení

0x

na tohle jsou programy, které mají více pamětí (klasické CTR+C a pak CTR+V). Budete mít více zkratek na více slov. Osobně si myslím, že na jedno slovo to nemá smysl, pokud obstojně rychle píšete. Ovšem na celé věty to už je jiná :)

Něco takového: slunecnice.cz/... Vyzkoušeno to nemám.

Makro na slova #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]