Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přeinstalace z win 7 na XP

Od: premek* odpovědí: 18 změna:
zdravím, nevím jak mám přeinstalovat z windows 7 na XP ...v biosu mám 1.boot nastavený z cd-rom ale při restartu pc...se mi instalačka nespustí a rovnou mi to najede až do OS win 7...děkuji za každou radu

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

musíte změnit preference bootování.. třeba tady tipypropc.cz/... - ale zkuste nejprve pročíst pár popisů na webu.. až pochopíte, půjde to razdva

doplněno 07.12.14 19:40:

jak je psáno níže - musí být formát ISO - jestli máte vypáleno jako datový disk, snažíte se zbytečně

doplněno 07.12.14 19:48:

Mně připadne trochu zvláštní, proč někdo chce z WIN7 udělat XP, které už nebudou mít podporu, nemusí mít ovladače pro daný PC,... a říkávalo se o nich, že je to zkratka "Ixtrémněpadavé"

premek*
hodnocení

děkuji pokusím se...

premek*
hodnocení

Takže jsem zkoušel měnit pořadí, ale výsledek je pořád stejný :(

premek*
hodnocení

win 7 mi zabíra hodně místa ( na disku C mám pouze 20GB a win 7 mi zabírá 12.6GB a evidentně se mě všechno zpomalilo :)

hodnocení

0x

Instalační placku máš originální, nebo vypálenou? Pokud jsi ji vypaloval, vypálil jsi ji jako bootovací a nebo jako klasický data?

premek*
hodnocení

original nemám, ale je to vypálené od kamaráda,který už přes toto Cd několikrát windows XP nainstaloval ...

doplněno 07.12.14 19:46:

zkoušel jsem si vypálit win XP na dvd v souboru iso. jako bootovací a taky se nic nedělo

Tak vypálit znovu, placka může být poškozená.

premek*
hodnocení

pokud je CD v pořádku, kde jinde by mohla být chyba?

Dostal jste se na změnu preferencí? můžete zablokovat spuštění z HDD a použít pouze CD? Pokud se nespustí z CD, pustí se z nejbližšího možného zadání - HDD...

Pokud neumíte základy BIOSu, raději nechte kamarádovi, který to už dělal...

doplněno 07.12.14 20:26:

takže jste si odpověděl sám a potvrdil i předpoklad výše - CD má chybu - nelze z něj bootovat - musíte si vypálit nové korektní ISO

premek*
hodnocení

ano vše jsem zablokoval a nechal jsem pouze 1.boot z cd-rom...taky bez výsledku

premek*
hodnocení

pokud jsem nechal pouze boot z cd-rom tak to cdčko rozjelo ale napsalo to boot failure a že mám vložit správné cd...

A co chceš poradit dál? Vlož FUNKČNÍ placku a pojede to. A jak jsi se přesvědčil, ta tvá není v tvým kompu funkční, vypal si jinou.

premek*
hodnocení

vypálil jsem přes nero bootovací DVD Xpéčka a přes něho to spustilo ale pouze do fáze kde jsem měl něco zadávat A:/ a nejde klávesnice

doplněno 07.12.14 20:35:

dokonce jsem vypálil 2 dvd s dvouma verzema Xpéčka v iso.souboru ...načetlo to bootování ale místo instalace se tam objeví několik řádků kde na konci je A:/ ate to čeká abych něco napsal ale njede mi klávesnice

Jestli nejde klávesnice - opět dohad - potřebujete klávesnici se starým kolíkovým koncem - ne USB ! Existují i adaptéry..

doplněno 07.12.14 20:41:

Máte tam něco rozbitý *smich* pcporadenstvi.cz/...

Takto má vypadat instalace krok po kroku.. pokud vám to nejde, máte 1) špatné CD, 2) klávesnici s USB konektorem (a z biosu není ovladač na USB klávesnici) 3) nechte to kamarádovi nebo na servis - sám si zničíte zdraví a zestárnete za večer o 2 roky

premek*
hodnocení

no já mám pouze USB klávesnici...v biosu by to nešlo nějak upravit aby fungovala?

Šlo. Hledejte položku s názvem "USB Legacy support" nebo nějakým podobným - hodnota by měla být nastavena na "Enabled" nebo "On". Jenže pokud je příčinou potíží to, že je tohle vypnuté, budete k tomu, abyste se vůbec dostal do BIOSu, potřebovat klávesnici s PS2 konektorem.
Ještě bych doporučil zkontrolovat, zda máte klávesnici púřipojenou k USB vyvedenému přímo ze základní desky a ne z nějaké rozšiřující přídavné karty - ta nemusí při spuštění systému z instalačního CD vůbec fungovat.

Tak že nejde klávesnice, za to nemůže bootovací placka.

tomas11*
hodnocení

0x

Já jsem si tam win7pro nechal , a XP jsem nainstaloval do virtuál boxu od Orácle , a spokojenost.Kvúli kartám a ještě pár starým hrám.

Nevidím důvod přijít o Win7)dle mne jsou OK)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]