Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přesunout cache na jiný HDD v Opeře 24.0?

Od: michalkoudela* odpovědí: 9 změna:
Zdravím, chtěl bych, aby se mi v Opeře 24.0 ukládala cache na jiný disk než systémový. Jak na to? Děkuji
doplněno 15.09.14 18:49:

Čekám na odpověď. Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nikdy jsem to osobně nepotřeboval, ale zkus tohle, snad to bude ono.

operacesky.net/...

michalkoudela*
hodnocení

Zkoušel jsem to a neúspěch. Možná to dělám špatně? Chápete to? Prosím podrobný návod, jestli jsem někde neudělal chybu. :) Děkuji

Nevím, nedokážu ti více poradit.

1) nikdy jsem to nepotřeboval, Opera mě maže cache při každým vypnutí, to mě bohatě stačí

2) používám Operu 12, poslední Opera která má vestavěnýho emailovýho klienta. Instalovat si vyšší Operu a k tomu ještě operáckýho emailovýho klienta...zatím děkuji, nechci.

michalkoudela*
hodnocení

Já bych chtěl to cache na jiný disk z důvodu SSD, aby se mi tam zbytečně nedával. Nevadí, zkusím to ještě nějak pořešit. :)

hodnocení

0x
Teď jsem to zkusil a podle návodu to funguje. Předpokládám, že chcete cache přesunout např. na disk D:Proto si zobrazte vlastnosti zástupce, kterým spouštíte Operu a upravte řádek Cíl tak jak mám na fotce--disk-cache-dir="D:Cache"potom je nutné spouštět Operu pomocí tohoto zástupce. Otestováno na verzi 24 (aktuální)
Jak přesunout cache na jiný HDD v Opeře 24.0?
michalkoudela*
hodnocení

Už to funguje, díky! *palec*

(chyba byla samozřejmě ta, že jsem neměl uvozovky :D)

michalkoudela*
hodnocení

A ještě jednu otázečku, na jak dlouho myslíte, že mi vystačí 198 MB místa pro Cache? Když ji budu mazat při ukončování prohlížeče, nebude se mi mazat? Jde mi o to, že mám na starém disku, kam to ukládám, oddíl o takové velikosti.

doplněno 15.09.14 21:42: Překlep "Když ji budu mazat při ukončování prohlížeče, nebude se mi mazat?" - má tam být "Když ji budu při ukončování prohlížeče mazat, bude mi to místo stačit?"

To záleží kde se budeš po netu toulat.Zkus a uvidíš. Mě Opera při vypnutí automaticky maže cache.

michalkoudela*
hodnocení

Vyzkousím a uvidím... :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]