Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cache -můžu vždy smazat?

Od: pol15 odpovědí: 4 změna:

Chtěla jsem se zeptat jestli můžu vždy smazat cache soubory? Já jsem totiž někde četla, že tyto soubory si ukládá net a aplikace, jsou nepotřebné a můžou se smazat.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Cache mazat můžete, ale uvědomte si, že jejím smyslem je zrychlení a zefektivnění činnosti těch programů, které příslušnou cache využívají (v tomto případě internetového prohlížeče).

iz*
hodnocení

1x

Ano, můžete a já doporučuji cache mazat pravidelně. Zrychlení, jež zmiňuje Jethro, snad u někoho funguje, ale já mám zkušenost opačnou. Po nějaké době od spuštění prohlížeče, se prohlížeč hrozně zpomalí, začne se "sekat". Pak mi pomůže vyčištit cache.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud jsou to soubory v mezipaměti prohlížeče, tak je smazat můžete. Dělám to několikrát denně, abych neměl žádný problém s internetem. Zdravím!

doplněno 15.09.14 12:25:

kimba - automaticky jsem předpokládal, že bude použito nějaké tlačítko v nastavení prohlížeče k vymazání mezipaměti. A vhodné je mazat pravidelně i cookies.

hodnocení

0x

Cache soubory nemažte ! Jejich obsah ale můžete bez následků vymazat (vyprázdnit). Zde najdete postup pro vyprázdnění cache nejčastěji používaných webových prohlížečů. kb.gigaserver.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]