Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomalý notebook

Od: dejvid93 odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, mám dotaz. Koupil jsem si nový notebook Lenovo v Liberci v Nise Datartu a když jsem ho zapnul a nebo ho používám tak se mi zdá že je pomalý např otevřu si Google chrom a čekám třeba 30 sekund než se mi tam zobrazí a nebo když dám stažené soubory čekám zase 30 sekund. Nevím čím to je zda proto že ten notebook stál 9000kč a nebo já nevím poradili byste mi zda se to dá nějak urychlit? Vypnul jsem i to co se mi spouští při zapnutí PC děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

strygo*
hodnocení

0x

Bud obnovit system do továrního nastavení nebo reklamace

frana*

Dobrý den,ajk se dá notebook nastavit do továrního nastavení,rád bych provedl takový restart,dědi do toho nahrali různé zbytečné problémy,a prostě pracuje velice pomalu,při zapnutí se to "hodinu " načítá,vždy mám chuť ho hodit do popelnice :) foto a vše určitě první stáhnu na ex.disk.

michalkoudela*
hodnocení

0x

Máte antivirus? Pokud ne, tak jej zkuste projet Online Esetem a důrazně doporučuji instalaci antiviru/firewallu. Dále zkuste defragmentovat disk pomocí Auslogics, aby byla přístupová doba kratší a čištění registrů, případně i nadbytečných souborů pro úsporu místa pomocí CCleaneru.

samouk*
hodnocení

0x

I Já si v Liberci nyní koupil svůj druhý, ale výkonější a prakticky i největší notebook asus 19,4 a první co bylo,po mé přeinstalaci z Windowsu 8 na Windows 8,1,bylo to,že jsem hned instaloval do počitače tyto programy ++ESET SMART SECURITY cena 1000kč na 1 rok, AVG PC TUNE UP,také kolem 1000kč,SUPER OVLADAČ,cena 350 kč na rok a bezplatnou verzi REVO UNINSTALLER a další doplnkové bezplatné zabespečovací programy od GOOGLU.++Tyto programy na základě nastavení se automaticky starají o správný a bespečný chod počítače,bez mé ůčasti,také nemám žadné problémy s rychlostí a čištěním počítače o což se stará sám program jednou za tři dny.To je podle mě zakladem pro pracovní činost na počítači.

Souhlasím, až na to Avg Tune Up - nemám s ním dobré zkušenosti... Jednou mi vyluxoval v registru data od jednoho programu, ve kterém si vedu statistiky už jsem ho nikdy nerozchodil až po reinstallu systému, takže z osobního důvodu nedoporučuji... Navíc se tyto programy spouští už při startu a běží na pozadí a tím papají počítači výkon... Takto levný pc, by naopak mohl zpomalit, případně zlikvidovat systém...

doplněno 17.09.14 09:49:

Ještě by mne zajímalo co je to ten "SUPER OVLADAČ"...

praivo*
Drahá kravina to je, nic víc.
samouk*

SUPER OVLADAČ néní až tak ůplná kravina,nehledě na těch 350 kč na 1 rok.V průměru jednou za půl roku dochází k aktualizacím různých ovladačů v počítači,kterých je asi 14 a ty se musejí vyměnovat,staré nebo zastaralé za nové a vylepšené o což se stará právě tento SUPER OVLADAČ vás se to jen zeptá zda s výměnou souhlasíte,nebo ne.Vy potom odklepnete +stáhnout + a po stažení+ instalovat+.Odinstalace starého ovladače a nasledná instalace ovladače nového probíha automaticky za vaší minimalní spolupráce.Pokud jde o můj názor,tak já neumím posoudit to,zda je tento program potřebný či nikoliv,asi to k něčemu bude a potom mě ještě počítač nezkolaboval vinou starých ovladačů a nebo naopak těch nových.

praivo*
Za 350 Kč? Když už, tak SlimDrivers umí totéž a je zdarma.

stonek*
hodnocení

0x

Bylo by dobré nejdřív zjistit co se děje, co to brzdí, jestli "něco" vytěžuje systémové prostředky nebo ne... jestli ano - pořešit to, jestli ne chtělo by to uvézt parametry, cpu, pameti, rychlosti, OS možná je to "normální", možná, (a to spíše) není. Potom se dá řešit třeba nastavit OS více na výkon - potlačit efekty, a třeba ke spokojenosti budete potřebovat SSD disk a více či jiné RAM.

hm*
hodnocení

0x

Jak už někdo psal, bylo by dobré uvést parametry toho stroje (CPU, RAM, jaký HDD/SDD, jaký operační systém, jaké je běžné vytížení a obsazení zdrojů atd.). Taky by stálo za to podívat se, jak je nastaven BIOS, zda není třeba podtaktován procesor apod. A nakonec bych třeba zkusil nějaký live operační systém na poměření rychlosti práce.

mkat*

Nemáš, náhodou nainštalované dva alebo viac antivírových programov.Tie vedia spomaliť počítač.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]