Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zprovoznit TV na počítači

Od: paluk odpovědí: 39 změna:

Ahoj všichni dobří lidé!

Co se týče instalací, tak jsem zcela mimo mísu, takže když jsem dostala nový PC, tak bylo vše vpohodě, ale teď řeším problém s přeinstalováním tevevizní karty WinFast DTV 1800 H. Předtím jsem na to chytla vpořádku stanice a mohla jsem si i vybrat, zda chci hledání přes kabel nebo anténu, ale teď tam jde jen nainstalovat jen něco základního. Mám Windows XP, který jsem musela taky přeinstalovat, ale u toho se změnila jen grafika a bylo mi řečeno, že to nevadí. Jinak je vše tak, jak bylo předtím. Prosím poradtě mi, co mám dělat, abych tu novou kartu nemusela vyhodit.

Moc děkuju předem

39 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

0x

První věc, co bys měla udělat, je odinstalovat tu TV-kartu, projet počítač CCleanerem a znovu ji nainstalovat. Udělalas to?
Hezký den.

paluk
hodnocení

odinstalovanou a zase instalovanou ji už mám několikrát. Ale přes CCleaner ne. Ani nevím jak a co to je. Já jsem prostý uživatel :(

al bunda*

CCleaner není nic, přes co bys instalovala TV-kartu, je to blbuvzdorný program na čištění registrů. Prostě je schopný vyčisti registry od zbytků souborů, které můžou po odinstalaci zůstat a při nové instalaci se spojit s programem a působit komplikace. CCleaner najdeš a stáhneš z ccleaner.com/... instalace běží v češtině a výsledný efekt rovněž poběží česky.

BTW co se změnilo v době mezi "TV karta funguje"a "TV-karta nefunguje"?

paluk
hodnocení

Děkuju. Tak jsem něco ztáhla a doufám, že to bylo ono. Dívala jsem se do souborů, které mi tam nahrál "sestavitel" PC a je tam ten samý soubor ccsetup ale 207 Teď jsem stáhla 210. Je to správně? Jestli mi odpovíš, tak to zkusím a uvidíme. Zatím díky, že ses ozval. :)

al bunda*

Ano, je to ono. Nainstaluj to a spusť analýzu (i několikrát po sobě) promaž to a projeď si i registry. Pak zkus znovu instalaci TV karty - věnuj pozornost i odpovědím Mavricka a popřemýšlej, co se změnilo po reinstalaci Windows.

hodnocení

0x

Hele co to je že jsi naistalovala jen něco základního? Máš nainstalovaný Winfast PVT tuner nebo jak přesně se ta aplikace jmenuje?

paluk
hodnocení

WinFast PVR2. Tak jsem to měla nainstalované i poprvé a chodilo to bez problémů

No a ovladače na tuner taky naistalovány?

Tak v čem kokrétně je problém?

paluk
hodnocení

Problém je v tom, že po první instalaci jsem tam měla volbu přenosu signálu - anténa nebo kabel a Mnohem víc zemí k výběru. Kdyby fungovalo vysílání s výběrem České republiky, tak by to problém nebyl, ale musela jsem tam dát Čínu a fungovaly všechny programy i ty kabelové. Teď mi to ani nezašumí!

al bunda*

No a co všechno se na počítači změnilo od doby, kdy to naposledy fungovalo?
Jak to připojuješ? Má to správně zapojené veškeré kontakty? není někdě něco přehozené?

Ovladače jsou ke stažení zde:

leadtek.com.tw/...

Ty se musí nainstalovat ještě před tím software.

paluk
hodnocení

proč musím instalovat ještě něco jiného, když poprvé jsem nemusela? Bylo mi řečeno, že ovladače mám vpořádku a zkontrolované, ale snad nebude vadit, když to stáhnu znova - teda jestli se mi to podaří. A než to nainstaluju, tak mám odinstalovat ten TV program?

Jestli je všechno OK, zjistíš ve správci zařízení. Nesmí tam být neznámé zařízení ( s otazníkem)

paluk
hodnocení

Nic s otazníkem tam není. Právě jsem dokončila další možnosti nainstalování. Stáhla jsem soubory měla odinstalovaný ten můj a dokonce jsem před tím spustila ccleaner. Jen jsem teda nenechala vše zaškrtnuté, aby se mi něco neprovedlo se systémem. Kolikrát něco provedu a ani nevím jak. Ať dobrého či zlého, tudíž potřebuji rady přímo takříkajíc pro blbce. Omlouvám se, ale vždy to dělal někdo jiný. :) Přesto děkuju za všechny rady a doufám, že to někdy vůbec pošlape.

Radit takhle na dálku je někdy hodně obtížné. Do počítače nevidíme a někdy i přes veškerou snahu se problém vyřešit nepodaří.

Je ale pravda, že je lepší, když nám některé věci udělá někdo jiný ;)

al bunda*

Co kdyby nám popsala, jak provádí instalaci toho tuneru? Krok za krokem? každý pohyb - jak pro debily. Vloží fotky toho, co se objevuje na obrazovce? Možná někde něco dělá nesprávně a my přece jenom některé věci zcela slepě prostě předpokládáme?

al bunda*

A když to ani nezašumí - funguje ten tuner vůbec? Nepotřebuje třeba dodatečné externí napájení, které nemá? Spekuluju...

paluk

Pokus by to byl. Mám rozdělený harddisk na dva a uloží se mi to na ten, kde mám windows, tedy C. Teď jsem v práci, ale myslím, že všechna možná stáhnutí ze stránek leadtek, jak jste mi poradili mám taky na C, ale nevím, jestli se to má nějak propojit nebo ne. A s tím ccleaner jsem nechala pročistit jen ty části s dočasnými soubory, abych něco nevymazala omylem. Vím, že by to měl udělat někdo za mě, ale bohužel nikoho neznám. Ten, co mi stavěl počítač si s tím taky neví rady. Proto se ptám lidí, jako vy. Co umí zkoumat a nebojí se, protože si to dají zase dohromady. :) Mě stačí malá nehoda a můžu PC vyhodit oknem :( .

Jen ještě jedna věc. Při instalaci se mě to ptá: You had registred drivers do you like remove drivers? (Teda doufám, protože takhle z hlavy ... Vím, že dávám storno, protože nic odstranit či něco podobného nechci, když to mám instalovat. Nebo ne? ...

al bunda*

No nevím, ale myslím, že jsme narazili na příčinu. Ty při nové instalaci necháváš v registrech staré záznamy - "Máte registrované ovladače - chcete je odstranit?" Pokud dáš storno, zůstane to tam včetně těch problémů, které to působí - jinými slovy můžeš instalovat do alelujá, ale nic nezměníš, protože tam necháváš původní stav. Předpokládám, že se bavíme o instalaci toho tuneru.

Místo "Storno" dej "Yes" a hlas výsledek. To, cos dělala doposud je, že jsi nechala pokaženou instalaci TV tuneru v počítači pořád dokola beze změny. Čili tuner jsi neodinstalovala z počítače a tak nová instalace nefunguje - zřejmě to instalační program neumí "opravit".

paluk

Teda musím říct, že ikdyž to nemám vyzkoušené, tak se mi trochu ulevilo. Večer to vyzkouším a dám dědět. Zatím moc díky.:))

paluk

Tak jsem to zkusila a dopadlo to katastrofálně :( Bohužel mi selhal počítač a začaly se mazat data. A to říkám, že jsem s tím nic jiného nedělala, než odinstalovala program, nahrála ovladače a chtěla nahrát znovu program na TV a ten se nedokončil, protože mi to začalo mazat windows. Teď musím počkat, až to dám spravit. Myšlenka byla dobrá, ale výsledek katastrofální :( Takže pokračovaní až za několik dní ...

Jak se ti jako začaly mazat data?

al bunda*

Tak to potom problém asi nebude v tuneru. Já se taky nějak nestačím divit - tipnul bych si na zavirovaný počítač, ale to se asi už nedozvíme.

Cop se dělo než to začalo "mazat windows"? Objevila se nějaká hláška? Jak to probíhalo?

paluk

Mám antivirový program, je to 10 dní nový počítač a před 4 dny znovu přeinstalovaný windows. No a žádné varování se neobjevilo. Prostě se zasekl a nic neukazoval. Po chvilce mi ukázal okno s červeným varováním, že data nelze zapsat, tudíž jsou ztraceny, přičemž mi ukázal i o který soubor se jedná. A tak se objevoval jeden soubor za druhým. (Poprvé, kvůli čemu jsem musela přeinstalovat windows, to taky takhle začalo.) Nakonec jsem bojovala 25 minut i s tím, abych to vůbec vypla a nemusela ho odstavit od elektriky. Jsem z toho dost nešťastná. Takový počítač a tohle mi dělá. :( Starý PC jsem sice měla už jako vykopávku, ale sloužil bez problémů 8 let!

Nezáleží na stáří PC. Pokud je počítaš, resp. operační systém napaden, je infekci jedno, je-li PC staré 2 dny nebo 2 roky. Máte-li PC připojená na internet, je v podstatě nutnost mít nainstalovaný a spuštěný antivirový program, firewall a dalším software pravidelně skenovat počítač na přítomnost škodlového software. A taky si dávat pozor (ste-li nezkušený uživatel) na jaké stránky chodíte a na co klikáte.

paluk

Já vím, že je jedno, jak mám starý PC, zas takový trdlo nejsem. Ale dělám všechno stejně jako robot a přitom výsledek je jiný. Antivirový program mám a používám ho- vlastně oba dva. Už jen proto bych ráda věděla, co se děje!

al bunda*

Jaké OBA DVA antivirové programy?

paluk

Takhle z hlavy to nevím, ale AVG je jeden a ten další nevím, jak se jmenuje.

To není moc dobrá mít spuštěné dva rezidentní antivirové programy. Může to dělat neplechu a zbytečně to pomaluje systém. Docela stačí jeden rezident.

al bunda*

myslíš, že jí to mohlo sestřelit ten systém? Nějaký konflikt mezi dvěma antiviry?

(A pak že se nemám otrocky ptát na konfigurace, antiviry, firewal... Jednou na to zapomenu a hlele.. :()

To si netroufnu tvrdit. Problém může nastat v případě, kdy se ty dva běžící antiviry budou hádat o jeden infikovaný soubor.

Koneckonců zmiňuje se o tom i třeba Microsoft:

microsoft.com/...

paluk

Já už nevím. Za chvíli se dovím, že na tom mám mít raději jen na to, abych se mohla chodit dívat, jak PC vypadá. :) No musím počkat, až co se z toho vyvrbí a pak budu zase pokračovat v instalaci. Snad to jednou dopadne - teda dřív, než to hodím po psovi :) . Zatím budu přemýšlet.

al bunda*

Buď v klidu, až to budeš mít doma přeinstalované, ozvi se, a začneme od začátku, souhlas? Od firewalu, antivirů a tak dále...
Hezký den.

Možná by ještě neškodily testy disku a paměti. Hláška s o nemožnosti zapsat soubor a ztrátě dat se mi objevovala tehdy, když se mi disk náhodně vypínal z důvodu špatného napájecího kabelu. Stejné chování se projevuje v případě fyzických chyb na disku. Ale netvrdím, že to bude tímto. Možná je to virus, možná úplně něco jiného.

paluk

Pán, který mi sestavil PC taky říkal, že to vezme na diagnostiku. Že to není samo sebou. Třeba se to tím vyřeší samo.?

al bunda*

Je to možné - pak ale dej vědět, co s tím bylo.
Hezký den.

paluk

Tak bych dnes měla dostat PC zpět. Dělal diagnostiku, ale prý je vše vpořádku. Zkusím, jak půjde TV karta a pak napíšu, jak jsem dopadla. :)

paluk

Vím, že takhle na dálku radit je jen pokus s dobrou vůlí. Proto jsem ráda, že mi asoň někdo poradí a zároveň jen doufám, že se to rozjede. Neberu to jako danou věc. :)

paluk
hodnocení

0x

Tak nevím, jak je to možné, nejen já to nechápu, ale čtvrtému člověku se TV kartu podařilo nainstalovat a dokonce nějakým záhadným způsobem i rozpohybovat windows. Nic nemazal, nepřeinstalovával (mimo TV karty) prostě záhada! Když jsem se ptala, jak je možné, že nejen mě to nešlo nainstalovat, tak prostě pokrčil rameny - čímž nevím zase nic. Přesto by mě to zajímalo, protože jestli to budu muset někdy znova instalovat, tak zase nebudu nic vědět. To jsem tu záhadu moc neobjasnila. Co? :) Ale stejně díky všem za pomoc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]