Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poškozený hard disk

Od: sivan* odpovědí: 2 změna:

dobrý den

jsou to 4 dny co se mi z ničeho nic začal strašně kousat počítač, zjistil jsem to při hraní pc hry, když jsem přišel z práce a zapl hru tak se asi každých 10 sec úplně sekla, myslel jsem že bude stačit nechat prověřit disk, mám ho rozdělený na 3 svazky C, D, E. na C mám uložený win, zbylé va slouží na mediální soubory a hry, provedl jsem kompletní testy všech tří ale problém přetrvával a zhoršoval se, při tom při testech clusterů a povrchu disku, mi to našlo a opravilo chyby, avast nic nenašel, zkoušel jsem i Adv. sys. care, který projel registry a všechno ostatní, restartoval jsem, pořád nic, tak jsem zkusil bod obnovy a po tom mi zkolabovalo pc úplně, vyhodilo to chybovou hlášku že je poškozený soubor winload, zkoušel jsem opravu z instalačního disku ale opravu údajně nelze provést automaticky. tak jsem nainstaloval win 7 znovu a hned od začátku po instalaci pc zamrzalo, na lištách se objevovalo že neodpovídá a až třeba po 20ti sec se vzpamatoval, vždy když dojde k zamrznutí, tak kontrolka HD svítí ale není ho slyšet že by pracoval a podle monitorovacího programu zatížení HD to skáče 100% 0% 100% 0% atd až po nějaké chvilce to začnš padat. a není to jen u prohlížeče je to i u složek přímo v pc. Přemýšlel jsem ještě jestli by pomohlo naformátovat znovu celýdisk ale zatím se mi do toho nechce pač nechci přijít o uložená data, asi by mě hodně nakrklo kdybch přišel úplně o všechno a zjistil jsem že problém přetrvává :D rád bych znal váš názor v čem by mohl být háček, já mám podezření že něco odešlo na HD, ram mám 4gb i podle kontroly v sys informacích a i při kontrole při hraní je tam ještě tak 30% rezerva a to samé u procesoru, tam mám zatížení minimální, u toho formátování jsem přemýšlel jestli by šel přeformátovat jen ten oddíl C ale zase si říkám jestli by to mělo význam, pokud by byla nějaká závada jinde, díky za případné rady a tipy, když tak se ptejte ale myslím, že jsem popsal vše co jsem s tím udělal a co to dělá :) jo i vitřek pc jsem vyčistil pořádně od prachu a zkontroloval jestli jsou všechny káblíky zastrčené dobře. Ovladače jsou aktuální a pracují dobře. a Aktualizacemi to taky nebude, protože po tom přeinstalování win. jsem bbez netu dokud jsem naninstaloval ovladače. tak to bude asi vše doufám, že někdo pomůže.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kangaroo*
hodnocení

3x

Začal bych vyzkoušet komp s jiným diskem. Jo a ještě bych zkusil ten starý disk spustit se standard nastavením v BIOS Setupu. Jinak dobrý program na testování disků je HD Tune Pro (na uloz.to najdeš ve verzi pro studium:-D)

doplněno 08.10.14 22:42:

Klidně to může být i RAM i bez modré smrti. Zkus ten BIOS, pak jiný disk a pak RAMku pak zdroj.

sivan*
hodnocení

jj díky, mrknu na to :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]