Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Okno zapomenuté na odpojeném monitoru

Od: fi* odpovědí: 10 změna:

Mám na notebooku W XP a v kanceláři dockovací stanici připojenou na další 2 monitory ( 1. přímo přes grafickou kartu, 2. přes USB ) . Často se mi stane, že pokud pracuji někde v terénu ( např. na chatě ), spustím nějakou aplikaci a její okno není vidět. Je totiž umístěno na ploše odpojeného monitoru. Aplikace je pak vidět pouze na liště a lze ji zobrazit jedině přes celou obrazovku. Pokud ji přepnu jako okno, "ulítne" zpět ne 2. či 3. neaktivní monitor.

Přitom ve vlastnostech zobrazení jsou odpojené monitory šedé, systém tedy pozná jejich nepřítomnost. Jak jednoduše v terénu přesunout "zbloudilé okno" na jedinou viditelnou plochu? Mezi dock a samostatným režimem přecházím hodně často, pravidelná odinstalace podpory více monitorů by tedy nebyla řešením.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jakým způsobem volíte na kterém monitoru bude zobrazena ta která aplikace?

fi*
hodnocení

Myslím, že to záleží kde mám okno s aplikací otevřené jako poslední. Pokud bych tedy všechny okna ukončoval na 1. monitoru, problém by asi nevznikal. Prakticky to ale člověk neuhlídá, často potřebuje vypnout PC rychle a na přesouvání všech vypínaných oken není čas.

To je pravda. Máte tedy asi obraz rozšířeny na oba monitory, že?

fi*
hodnocení

No asi ano, jinak by ta zbloudilá okna musela být vidět. Ale nevím jak to poznat. V nastavení jsou plochy 2 a 3 šedé, neaktivní.

Není náhodou nastavené moc velké rozlišení obrazu po připojených dvou monitorech?

fi*
hodnocení

Tím to není. Právě jsem v terénu, tedy mimo dock a rozlišení je 1900x1200. Tedy přesně co zvládne LCD notebooku. Ani viditelná otevřená okna nejdou ručně odsunout někam mimo plochu. Pouze ta "zbloudilá" vidím jen na liště.

al bunda*

No a nestačilo by je v té liště zavřít a potom znovu otevřít? *hi*

fi*
hodnocení

:)Ten problém řeším již dlouho. Nic podobně jednoduchého nepomáhá.

Chtělo by to nějakou funkci Windows. Nejsou např. někde přístupné souřadnice umístění oken? V registrech a podobných systémových záležitostech se moc neorientuji.

cybermagefroll*
Předpokládám, že ve správci úloh jsi Přepnout a Přenést do popředí zkoušel.

Ano, tohle je možné. Jden program to dokázal nějakým způsobem "řídit". Bohužel je to už nějakou dobu a asi si nevzpomenu, jak se jmenoval.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]