Nejste přihlášen/a.
Zdar lidi! Koupil jsem si do PC novej HDD pač mi starej vyhořel a teď mám problém s instalací. V BIOSu změnim bootování na bootování z CD, proběhne scan paměti a vyskočí mi jen tabulka Amibios Configuration a nic Poradíte mi někdo co by s tím mohlo být? Díky za pomic
Počítač přestane reagovat (zamrzne) nebo vyhodí nějakou chybovou hlášku? Jinak tady je možností spousta, jen co mě teď z fleku napadá.
1. Nastavil jsi opravdu bootování správně? Tedy na mechaniku, ze které chceš bootovat?
2. Uložil jsi nové nastavené BIOSu?
3. Je CD v pořádku? Je to originál nebo kopie (je skutečně vypáleno jako bootovací)?
4. Nepoškodilo se kromě hard disku i něco jiného?
Harddisk BIOS detekuje a CD je opravdu bootovací, takže by vše mělo proběhnout v pořádku! Nastavení BIOSU se taky uloží, takže byterka neni vybitá...kamarád co se v tom vyzná trochu víc mi říkal, že to nejspíš bude špatná deska
Jestli ti vyhořel disk tak to se vsadim bylo od zdroje a řekl bych že deska to taky odnesla...reset cmos jsi zkoušel?
Tenhle BIOS neznám a tak nechci plašit, ale nikde tam nevidím velikost pamětí. To by pak vypadalo, že kromě hard disku ti odešly právě i paměti. Pokud tomu je tak, tak zkusit paměti vyndat a znova zandat, případně do jiného slotu nebo ve slotech prohodit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.