Nejste přihlášen/a.
Můj dotaz je jednoduchý, potřebuji vědět, jestli existuje nějaký způsob, jak načíst určitou webovou stránku přesně v určitý čas. Nehledám však opakovač, který v určitých intervalech opakuje načítání stránky. Hledám něco, co by použilo čas nastavený v počítači, který se shoduje se serverem a něco, u čehož se mi to načte jenom jednou v čas XY. Zkrátka, abych se nemusela spoléhat na svůj vlastní prst a F5 a nebyla limitovaná z hlediska mé rychlosti mou pozorností... Díky všem za nápady.
Jestli existuje nějaký způsob? Samozřejmě. Třeba si nechat napsat takový program.
Ale jinak: V OS existují takové služby - plánovače. Ve WIN se jmenuje asi jednoduše "plánovač", v Linuxu třeba cron. Ty jsou určené právě proto, aby v nějakou dobu něco spustily. Otázkou je, jak moc přesná je ta doba spuštění naplánované úlohy, aby to nebylo třeba +/- 5 minut.
Další otázkou je, co si představujete pod pojmem "načíst webovou stránku". Myslíte tím odpovídající soubor *.html, nebo kompletně i s obrázky a flashovou reklamou? Kdyby jen ten html. Tak v Linuxu třeba program wget. Ale pro WIN (i pro LIN) určitě existují programy, které stáhnou web se vším, stačí prohlédnou slunečnici (slunecnice.cz) apod.
Takže nejjednodušší postup: nainstalovat si prográmek pro stažení webu (pro prohlížení webů offline apod., tak nějak se označují) a v plánovači nastavit jeho spuštění pro požadovaný web. Kdyby se ale měla stránka stáhnout v hodně přesně určený čas, asi by se to muselo ohlídat zvláštním prográmkem.
No, mám Windows 7. A potřebuji aby se ta webová stránka obnovila, jako znovunačetla třeba v 10:00:00 přesně. A zároveň to nesmí být na mě moc složité, jsem laik. A potřebuji, aby mi to bralo můj čas nastavený v PC, který se shoduje s časem serveru. A kde bych našla ten plánovač ve Windows? A bude to přesný?
Jestli chceš mít tu stránku už otevřenou a pak jen automaticky vyvolat její občerstvení, tak to tedy nevím, jak by se prohlížeč donutil. Asi buď nějakým doplňkem (neznám takový), nebo by mu musel nějaký externí program poslat třeba "klávesu F5" (nebo která to je), ale takový program by ti nejspíš musel někdo napsat.
Jinak ten plánovač - no prohledej to startovací menu s programy, někde by tam mohl být, a zkus ho. Jednou jsem ho zkoušel v práci. Nastavit se celkem dal, ale nakonec to nějak nezafungovalo, nevím proč, vše se zdálo jasné.
Je to vcelku jednoduché. Jako první si (např. na ploše) vytvořte zástupce s onou adresou (klik pravým - nový - zástupce, a napište adresu (např. http://poradte.cz) a uložte.
Klikněte na START, do vyhledávacího pole napište plánovač a spusťte plánovač úloh.
Akce - vytvořit úlohu - nějak si ji pojmenujte, v záložce aktivační událost si nastavte čas provedení, v záložce akce potom vyberte vytvořeného zástupce.
Ještě se ujistěte, že se vám zástupce internetové adresy spouští ve správném (výchozím) prohížeči. Ještě si v podmínkách můžete zrušit, aby se úloha provedla pouze při napájení ze sítě (pokud jde o notebook a náhodou jel zrovna na baterii...)
Sice to nemám vyzkoušeno, ale myslím že by to fungovat mělo. Nastavil jsem si na 23:00, tak uvidím jestli frčí
tak se zástupcem mi to nechce fungovat.
Potom jedině (co mě teď rychle napadá) nastavit stránku jako domovskou a jako akci dát spuštění internetového prohlížeče. To mi funguje
Jen asi bude potřeba, aby v době akce byl internetový prohlížeč zavřený, jinak by to nemuselo proběhnout správně
doplněno 07.09.14 23:29:jo tak... sice asi blbá rada, ale já bych to řešil vlastní připraveností a budíkem
On je ještě problém, že na ten server se musím přihlásit uživatelským jménem a heslem.
doplněno 07.09.14 23:52: Já vím. Ale můj prst na F5 není zrovna spolehlivá metoda...
nejjednodušší je pro Vás nahrát si makro v nějakém programu a nastavit aby se pustilo kdy potřebujete...
doplněno 07.09.14 23:58:Ten program prostě "nahraje"veškeré úkony co provedete myší a pak Vám je umožní přehrát ve zvolený čas.
Nezkoušel jsem jestli dokáže i opakovat psaný text na klávesnici, ale to by šlo případně obejít vyťukáním na "virtuální klávesnici"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.