Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Instalace windows

Od: miska* odpovědí: 21 změna:
Ahojte, dostala sem starsi pc, ale musim si do nej nainstalovat windows.produkt key mam na stitku a cd mam windows xp. Pomuze mi nekdo? Nejlepe treba pres zpravy na fb nebo whatsapp? dekuju misa

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Stačí pomoct tady?

Vložte do CD mechaniky instalační CD a restartujte počítač. Pokud je vše správně nastaveno, měl by se po chvíli zobrazit text ve smyslu "Instalaci Windoxs XP spustíte stisknutím libovolné klávesy", tak něco stiskněte. Pak to bude nějakou chvíli načítat instalační soubory, až se dostanete k výběru instalačního disku. Ze seznamu (pokud jich tam bude víc) vyberte ten první a následně dejte možnost zformátovat systémem NTFS (rychle). Disk se zformátuje, následuje kopírování instalačních dat na disk.

Na konci se počítač restartuje, CD nechte v mechanice, ale už nic nemačkejte, naběhne instalace, která po Vás bude chtít akorát zadat pár údajů jako je product key, Jméno a název počítače.

miska*
hodnocení

Dekuju. Ja kdyz zapnu pc tak nenajede jen bud ze mam zmacknout f2 nebo f12 no a pak najede ze mam zmacknou alt ctrl del a vrati me to zpet na to nacitani a taky se objevi toto viz obrazek

¨Zapoměli vám říct, že před tím než můžete začít instalovat z CD musí bít v BIOSu nastavena možnost bootovat z CD. BIOS je program, který umožňuje počítači start. Jak spustíte počítač, mačkáte obvikle klávesu del/delete (je třeba to zmáčknout v ten správný okamžik) a pak se dostanete do toho programu BIOS. Tam musíte najet na položku kde se nastavuje priorita bootovacích zařízení. Jako pro ženskou to asi není nic jednoduchého, pokud nemáte tu bootovací prioritu nastavenou tak, aby vám PC nabootoval (nastartoval) z CD tak nemůžete instalovat.

Ta chybová hláška co se vám zobrazila může být pokud někdo před vámi se pokoušel nainstalovat Windows a přerušil to, nebo pokud je na disku nainstalovaný zavaděč WIndows ale není tam Windows nainstalován. Zavaděč Windows může být nainstalovaný na jiném disku než Windows samotný. To nebudu tady rozebírat. Dále se podobná hláška může objevit, pokud tam Windows není nainstalovaný, je nainstalovaný špatně, apod.

praivo*
Blbost. Snad u všech počítačů lze bootovací nabídku vyvolat i bez vstupu do BIOSu.
praivo*
Obrázek jaksi není...

pacourek*
hodnocení

0x

Pokud máte originální windows XP dnes máte pořádní problém .Po instalaci windowsu se oběví registrační a aktivační štítek který vás odkazuje na neexistující telefoní čísla a v případě internetu nenaváže spojení(vykazuje chybu),a bez aktivace a registrace se windows do 30. dní zablokuje

Úplný nesmysl co píšeš. Aktivaci Windows XP lze normálně provést po internetu, jen musí být připojen kabel a funkční internet.

pacourek*

Ted jsem zkoušel aktivovat Windows a nešlo připojení k aktivačnímu servu (podle mě již neexistuje) Zkoušel jsem to 30krát a stejní vysledek ,reaguji na h4ever

Bo to neumíš a děláš to špatně. Trotle jako ty by vůbec neměli pouštět k počítači.

praivo*
A jak to teda má dělat, ty chytráku?
naihonn*

Podpora XPček skončila, takže opravdu není vůbec zaručené, že půjdou legálně aktivovat původní metodou nebo vůbec nějak, trotle experte. A zkusil bych trochu slušného chování alespoň.

Tak jakto že jsem nedávno instaloval XP a bez problému a na první pokus? Přestaňte strašit když s tím nemáte zkušenost. Používejte legální Windows a nic vám nehrozí. A aktivoval jsem je hned dvakrát protože jsem tam ještě přidával disky a Windows si vyžádal novou aktivaci.

naihonn*

Zkušenosti s tím mám, i když samozřejmě už je to delší dobu, co jsem instaloval Windows XP, proto nevím, jak je to aktuálně, když jejich podpora mezitím skončila. A spíš bych naopak řekl, že stačí instalovat nelegálně a nic vám nehrozí, pokud jde o případné problémy s aktivací XP. Ale tak snad i legální způsob aktivace pořád jde, pokud to říkáte. Podstatnější ale tady podle mě byl ten způsob vyjadřování. Trotle můžu sice říkat komukoli, ale spíš to bude něco říkat o mně.

Měsíc zpátky jsem originální XP instaloval a bez problému aktivoval přes internet, na první pokus.

miska*
hodnocení

Vecer pridam fotky co mi to vse ukazuje. Dekuji vam zatim za rady. M

pacourek*
hodnocení

0x

Prosim tazateli napište zda jste měl při registraci a aktivaci problém či nikoliv,děkuji

naihonn*

Tazatelka se asi někde zapomněla, každopádně když jsem to aktivně hledal, tak jsem se dočetl, že by opravdu aktivace pořád jít měla.

miska*
hodnocení

Toto mi to ukazuje kdyz dam cd do pc
Instalace windows

A co je to za CD co tam instalujete? To je originální systém co byl k tomu počítači, nebo jste to koupila zvlášt? Jaké je datum výroby toho PC a jaký Windows tam byl originálně? Byl tam Windows 7 nebo Windows XP? Já se v noteboocích nevyznám ale vím, že novější počítače mají systém, který si pamatuje jaký Windows tam má být nainstalovaný. Když prodejce prodává počítač se systémem, tak se očekává, že tam nebudete instalovat jiný systém než ten co tam je, protože jiný systém než ten původní vám tam nepojede. I když tohle platí pro windows 7 a pro Windows XP by to platit nebylo. Tu hlášku neznám, je to něco specifického pro ten Acer.

praivo*

Opět blbost, kód v UEFI Windows používají až od "osmiček" a to jen ve verzi OEM.

praivo*

Nejspíš máš OEM CD určené pro notebooky Acer. Nějaká instalační DVD tu mám, napiš mi verzi, jakou chceš, a já ti nahraju ISO na OneDrive, to si pak jen stáhneš a vypálíš na CD nebo DVD.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]