Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Wi-fi pin kód

Od: sdsdsdsd odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

Chci se zeptat,když připojím wifi router tak to chce po mě wi-fi kód.Měl by být někde na routru ,ale bohužel jsem ho nenašel a papíry od něj nemám jde to nějak zjistit např. přesnou značkou nebo jakým stylem se to dá zjistit aby my šla wi-fi? Děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Připojit ke kompu kabelem, pak vlez do nastavení routeru, nejčastěji zadáním 192.168.1.1 nebo něčím podobným do adresního řádku tvýho prohlížeče.. Přesně to zjistíš v příkazovým řádku zadáním ipconfig a tam najdi výchozí brána. Pak v administraci routeru si najdi WiFi a klidně si změň heslo podle sebe.

sdsdsdsd
hodnocení

vše máím jen prosím kde najdu tu administraci routeru a to nastavení routeru? Děkuji jako v ovládací panely?

mases*

V prohlížeči zadám tuším http://10.0.0.135 a vyskočí okno kde dám jméno i heslo "admin"a jsem tam a mužu si nastavovat router,mám o2 záleží od koho máš net :)

Spust program, kterej používáš na internet. Explorer, Firefox, Opera a jiné. V adresním řádku (to je ten nahoře, kde se ti zobrazuje adresa webu na kterým jseš. Nikoliv ten řádek třeba na Seznamu.cz kde píšeš co potřebuješ najít) napíšeš tu SPRÁVNOU Ip adresu a dáš Enter. Otevře se ti okno, kde se tě to bude ptát na jméno a heslo. Oboje nejspíš bude admin. Pak se ti už v prohlížeči objeví administrace routeru a tam si najdeš WiFi a v něm někde bude i heslo.

sdsdsdsd
hodnocení

ok díky už to mám ale pin kod není nikde psaný a bez nějak nějak nezaložím wifi:( nebo jak jinak se připojit?

Hned první věta co jsem ti psal byla, že je třeba připojit router napřed kabelem. Udělat veškerý nastavení přes kabel a teprve potom zkusit WiFi.

dericcaster*

Možná by pomohlo kdybys napsal co je to za routr - typ. Bývá to napsané nahoře, anebo by měl být ze spodu štítek.

valdik007*
hodnocení

0x

Ale pokud jste si měnil i heslo do administrativního rozhraní wifi routeru a toto heslo také nevíte, tak pak je řešením natvrdo resetnout wifi router, sice se smaže veškeré nastavení do výchozího, ale vstupní heslo do rozhraní wifi routeru bude také standardní - většinou admin a heslo admin (bývá u většiny routerů, pokud tak není, bude to uvedeno v manuálu k danému typu).

mases*

Musíš se připojit přes kabel a hladej položku WLAN dáš enable(povolit) a bude tam i password (heslo) a to si nastavíš podle sebe :)

jmhad*
hodnocení

0x

Já ho našel napsané na štítku vespod. Dělal jsem to poprvé a zprvu mi to jako kód nepřipadalo,prostě bylo to nějaké číslo,ale zkusil jsem a bylo to dobře.

mases*

jj jinak normálně je heslo na štítku routeru

bruk600*
hodnocení

0x

Nenapsal jste zda to Wi-Fi dříve šlo, nebo jste si ten routr přinesl nově a chcete ho rozběhat. Taky by se lépe radilo, kdyby jste znal typ přístroje, nebo slespoň výrobce, protože každý výrobce má jinou IP adresu poro jeho správu.

hodnocení

0x

IP adresu routeru najdete velice snadno. Pripojte se kabelem a bud bres prikazovou radkku (cmd) zadejte ipconfig. Udaj brana, nebo gateway je IP Vaseho routeru. Zkopirujte do prohlizece a jste tam. Zadne slozitosti.

Start --> Programy --> Příslušenství --> Příkazový řádek

Nebo si zobrazte Vasi IP pres ikonku pripojeni site. Tam najdete take branu

nikolasek
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]