Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neustále objevování reklamních čtverců

Od: jeffik* odpovědí: 6 změna:

Firefox ve Win 7. Jakmile načtu jakoukoliv stránku, vyjedou zprava,zleva a zespodu reklamní čtverce. Jsem úplně zoufalý, co s tím.?

A pak se mi nainstalovala nějaká Lištička /co je to za blbost/ a pořád mi mizí domovská stránka google a objevujese istartsurf.

Dík!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

3x

Zdravím,
Lištičku sis nainstaloval s nějakým jiným programem nebo hrou. Odinstalovat by měla jít buď samostatně v "Ovládací panely"- "Přidat/odebrat programy"nebo pokud by ti to nešlo tak třeba pomocí programu Revo Unistaller.
Lištička neškodí, takže když ji neodinstaluješ, tak se nic neděje - jen občas překáží.

Změna domovské stránky je vir - Trojský kůň. Pokud se nevyznáš moc v počítačích, odstranit tento vir je docela složité.
Takže jsem se pokusil ti to trochu zjednodušit. Na uložto jsem ti nahrál program, který umí prohledat počítač a tento vir odstranit. Program najdeš a stáhneš tady. Ulož si ho třeba na plochu. program se neinstaluje, jen se spouští z akuálního umístění. Program si spusť a pokračuj v něm tak, jak je nastavený, tzn. po spuštění ti naběhne základní okno a vpravo bude označené tlačítko "Fix"na něj klepni a nech program pracovat. Dále mačkej jen označená tlačítka, až co program skončí. Pak program zavři a restartuj pc.
Změna by se po restartu měla projevit. Pravděpodobně budeš mít domovskou stránku jako bilou, bez textu. jako domovskou stránku si dál nastavíš je na tobě. Reklamy a přepínaní na jiné domovské stránky by mělo zmizet.

Pokud by se to z nějakého důvodu nepovedlo (program by si s virem poradit nedokázal), pak můžeš zkusit použít ještě program AdwCleaner, ale u něj než s ním začneš pracovat, tak si pečlivě prostuduj tohle (návod). Zkazit sice i bez návodu nic nemůžeš, ale jistota je jistota, protože program umí víc věcí a když nevíš, co co dělá, tak to nikdy není dobré.

Až se ti podaří problém vyřešit, dej sem, prosím, zprávu, jak a čím jsi problém vyřešil. Díky.

jeffik*
hodnocení

Děkuji, šlechetný rádče. To jsem si máknul a to všechno návštěva jediné stránky www.spusti.net,chtěl jsem kouknout na TV.

Než přišla rada, tak jsem našel ADBLOCK PLUS, který skoro? zlikvidoval ty nasouvací reklamy. Pak jsem odinstaloval 4 nechtěné prográmky,které se tam objevily:IWEBAR, PODOWEB, SESNSES, Lištičky a Seznam.Pak zkusil dle rady CW SHREDDER, ale probl. s domovskou stránkou zůstal. Pokračoval jsem ADW CLEANER- udělal jsem jen první krok dle návodu a vypadá to zatím, že už je všechno OK.Poslední problém je, což dřív nikdy nebylo,že Avast neustále hlásí zablokování nějakých hrozeb/ Win 32 Dropper gen, File rep metagen DRP aj/.Co to je za stránky netuším.

Zdravím a VELKÉ díky .

spusti

Stránka www.spusti.net žiadne vírusy neobsahuje ! Môžete si to overiť aj v službe McAfee Advisor - siteadvisor.com/... Veci ktoré Vám zobrazujú reklamy ste museli nainštalovať ako nejaké rozšírenia pre prehliadač alebo niečo podobné, táto stránka potrebuje k funkčnosti mať inainštalovaný iba VLC Player - ten je možné ale stiahnuť z rôznych stránok a na stránke nenájdete ani odkaz na tento inštalačný súbor, iba odkaz na spoločnosť ktorá stojí za VLC Playerom. Takže viníka týchto reklám si hľadajte niekde inde. Väčšionu je to ľudskou hlúposťou že nepozerá čo inštaluje, bežne sa totiž stáva, že pri inštáláciou rôznych program sú predvolene zaškrtnuté mnohé "vylepšenia"ako toolbary, nastavenie domovskej adresy a pod. (VLC Player nič takéto neobshauje).

jeffik*
hodnocení

Vážený obhájče spusti.net, jsem už starý a hloupý, ale přesto jsem se po léta úspěšně vyhýbal problémovým serverům. /VLP mám už dávno v užívání./ Stačilo však jedno připojení na spusti.net a bylo vymalováno,bohužel.Zdravím a děkuji za názor.

coudy15

zdravím @ronyx

podle tvého doporučení ohledně reklam vše perfektní (otravné upoutávky a odkazy jsou pryč) ale aby toho nebylo málo dokonce vyčistil i domovskou stránku ve FF , která byla přepsaná na nějaký paskvil z USA vše vráceno na původní hodnotu a to jsem použil jen první scen "services" - dále do registrů jsem se nepouštěl. :o) ZATÍM... Stejně si myslím, že cleaner prohlédl celý systém, kontrola a opravy trvaly asi do 3 minut, pak žádost o restart a hotovo.

použito ve Win 7/32bit

Ještě jednou díky vše velmi jednoduché

Coudy

hodnocení

0x
v PC máte nějaký program, který vám všude vkládá reklamy, které tam nepatří. Zkuste tento program, měl by jej najít a smazat: stahuj.centrum.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]