Zhodnocení sestavy - herní PC

Od: Datum: 02.09.14 16:04 odpovědí: 12 změna: 03.09.14 15:50

Dobrý den,

koukněteněkdo prosím na tuhle sestavu a poraďte jestli je to dobrá volba, nebo byste něco vyměnili?

Grafická karta: Sapphire Radeon R9 270X Dual-X OC With Boost 2GB DDR5, 11217-01-20G (cena cca 4 800 Kč)

Procesor: Intel Core i5-4440 (cena cca 4 400 Kč)

Operační paměť: CRUCIAL Ballistix Elite 8GB (2x4GB) 1600MHz BLE2CP4G3D1608DE1TX0CEU (cena cca 2 000 Kč)

Základní deska: MSI Z87-G41 PC Mate (cena cca 2 100 Kč)

Pevný disk: ADATA SP900 128GB, ASP900S3-128GM-C (cena cca 1 900 Kč)

Zdroj: ZALMAN ZM600-LX (cena cca 1 100 Kč)

Skříň: Asus TA-D31 (cena cca 850 Kč)

Optická mechanika: Samsung SH-224DB (cena cca 390 Kč)


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 02.09.14 16:06
avatar

SSD disk zbytečně velký a disková kapacita hrozně malá.

Pokud už chceš SSD na systém, stačí 64GB a k tomu koupit alespoň 500GB disk, lépe rovnou TB ;)

doplněno 02.09.14 16:08:

jinak solidní sestava :)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.09.14 16:09

O.K. díky, popřemýšlím tedy o menším ssd, klasický hdd mám 1TB jen jsem to nedopsal k sestavě. Díky

Datum: 02.09.14 17:28

Je 600W zdroj dostačující?

Datum: 02.09.14 17:42
avatar

Ano, ale bral bych spíš . Taky by neuškodil nějaký pořádný chladič (Arctic Freezer i30) a pár slušných větráků (nevím, co tam je teď, ale asi nic moc, takže za mě Arctic F12 PWM).

doplněno 02.09.14 21:10:

*spíš Seasonic nebo Corsair

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.09.14 20:33

Ode mne asi takto:
základní deska - je zvolen čipset Z87, který umožňuje taktování procesorů, procesor s možností taktování ale zvolen není.
Ptám se proto: bude se taktovat?
Pokud ne, na danou sestavu bohatě stačí deska s čipsetem B85.
Pokud ano (ať už hned či v budoucnu), potom tedy desku s čipsetem Z97, který podporuje novější procesory Haswell Refresh
procesor - i5-4440 je starší architektura Haswell, dnes je k dispozici již zmíněná novější generace Haswell Refresh, byla by škoda toho nevyužít a nevzít za v podstatě stejnou cenu lepší i5-4460.
V případě taktování potom procesor i5-4690K.
operační paměť - je celkem zbytečné brát tyto s těmi obřími chladiči
grafická karta - OK
SSD - pokud bude opravdu jen na systém, tak klidně ten 64GB
HDD - ten 1TB je ideál
zdroj - 600W je zbytečně moc, sestava bude mít odběr max. někde kolem 250W, navíc nemá certfikaci. Bral bych raději nějaký certifikovaný 400-450W. Silnější pouze v případě taktování procesoru.
skříň - mj. nemá čelní USB3 konektor, jen jeden větrák, kvalitou nevím. Vybral bych něco osvědčenějšího například Zalman-Z3 (USB3 má, větráky 3, kvalita ověřena, cena vyšší cca o 80Kč)
mechanika - OK

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 03.09.14 00:52

@frantisekpetru díky, moc jste mi pomohl.

Datum: 03.09.14 01:16

ještě prosím o radu, kterou základní desku?

MSI Z97 U3 PLUS nebo MSI Z97-G43 GAMING (nakonec beru procesor i5-4690K, budu chtít taktovat)

Datum: 03.09.14 07:37

G43 bohatě stačí. U3 Plus nabídne navíc větší množství USB3 konektorů vzadu a M.2 rozhraní.
V případě taktování bude potřeba ještě lepší chlazení procesoru, např. http://www.czc.cz/gelid-solut…quillo-revize-2/94405/produkt
Jak bude nakonec sestava vypadat?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.09.14 10:38

Nakonec jsem to vykoumal takto:

Základní deska - MSI Z97 U3 PLUS - Intel Z97

Procesor - Intel Core i5-4690K

Chladič - CoolerMaster Hyper TX3 EVO

Grafická karta - Sapphire R9 270X DUAL-X 4GB GDDR5 OC WITH BOOST, Lite

Paměti - Crucial Ballistix Sport 8GB (2x4GB) DDR3 1600 CL9

Zdroj - Zalman ZM600-LX 600W

HDD - Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB (ten už mám doma, prozatím bude stačit)

Skříň - Zalman Z3

Datum: 03.09.14 11:31
Chadič doporučuju spíše ten Gelid, je lepší a jen o málo dražší.
Jinak OK.
doplněno 03.09.14 11:51: Možná bych uvažoval spíše o kartě http://www.czc.cz/msi-r9-280-…-c-0-f_2027483=sRadeon+R9+280
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.09.14 13:26

V čem je ta karta lepší?

doplněno 03.09.14 13:50:

Ještě...mám doma tento funkční zdroj, dal by se použít do této sestavy?

http://www.tsbohemia.cz/fortr…-fx500-a-500w-atx_d65511.html

:-D

Datum: 03.09.14 15:50
Protože za zhruba stejné peníze získáš minimálně stejný, spíše i vyšší výkon, který ale můžeš přetaktováním ještě zvýšit až zhruba na úroveň r9 280x.
Ten zdroj bych i vzhledem k taktování procesoru vzal raději nový.
Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.