Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antivir nechce odstranit škodlivé soubory

Od: svyjabob* odpovědí: 4 změna:

Dělal jsem kompletní test který se zanul i po restartování , poté mi tam naskočilo že mám v PC cca 10-20 škodlivých souborů , a dalo mi to navýběr co s nima ale když jsem dal cokoliv ( smazat, do truhly, opravit, ) ale na každé z těchto možností mi to nahlásilo že to není možné ,? , co s tím dělat? a k čemu mi to teda hazí možnosti když to pak nedokáže , jedná se o Avast ..

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

1x

Soubory nejdou odstranit, protože se spouštějí již při startu systému. ˇřešením může být spustit pc v nouzovém režimu a pak spustit antivir. Pokud ani to nepomůže, těžko si s tím poradíš, protože se pravděpodobně jedná o tzv. knihovny (soubory .dll) a ty sice taky pdstranit lze, ale už to vyžaduje odbornější zásah a dost velké znalosti. Pokud na odstranění budeš trvat, doporučím obrátit se na poradnu na www.viry.cz, kde ti určitě pomůžou.

svyjabob*
hodnocení

Tak co? :) ...

hodnocení

0x

Spusťe Avast free - v levém černém sloupci ťuknětě na lupu (Test) a v roletce vyberte Test pro restartu a potvrďte Spustit. Po restartu se bude skenovat a pak by mělo jít s viry zatočit.

doplněno 03.09.14 23:28:

A zkoušel jste to spustit i v Nouzovém režimu, jak píše @ronyx? A co si třeba zjistit názvy a umístění těch zavirovaných souborů a smazat je například programem Unlocker? Pokud však jde o systémové soubory, může to být pro okna konečná.) Nejméně populární, avšak nejjistější by byla reinstalace Windows. A používat antivirák od začátku včetně zapnutých webových štítů, nelézt na nebezpečné servery, neotvírat podezřelé přílohy, atd. ... Přeji *uspech* !

svyjabob*
hodnocení

JJ , já udělal právě kompletní test kde je zařazenej i test po restartu ale i tak to píše že to nejde ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]