Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Internet z bytu do sklepa

Od: nomohakon® odpovědí: 5 změna:

Potrebuji mit internet ve sklepe. Nemuzu pouzit kabel. Je to nekolik pater zelezobetonu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dvě patra železobetonu by ještě wifi zvládla, ale "několik" už asi ne...

Jedině (ideálně směrovou) anténu za okno do bytu směrem dolů a za okno sklepa směrem nahoru, mířící na sebe.

buss
hodnocení

0x

No a co oknem ven a dovnitř, jsou-li pod sebou. Ale wifi s lepčí anténou bych vyzkoušel.

dericcaster*
hodnocení

0x

Nabízí se i možnost použít elektrické rozvody. Zkušenosti s tím ale nemám.

hodnocení

0x

Nepíšete, co je to za stavbu a jaké jsou tam poměry. My jsme tahali kabely skrz elektroinstalační šachty v paneláku, ovšem se souhlasem majitele objektu.

Co zkusit internet po rozvodu 230V?

doplněno 02.09.14 16:39:

Tak než jsem našel rozumnej odkaz, už jsem zase druhej *plac*

doplněno 02.09.14 17:40:

To @kangaroo: Na stejný okruh asi ne, jistič by neměl být na překážku (pokud je nahozený). Ale tutově na jedný fázi. Což může být při jednofázovém rozvodu fatální problém. Pokud má tazatel v bytě třífáz, tak by to mělo jít.

Ozve se někdo, kdo má s internetem po 230V praktické zkušenosti?

kangaroo*
hodnocení

0x

Nejdřív bych zkusil wifi propojení. Router s wifi už asi budete mít, tak jen koupit vhodnou wifi kartu nejlépe s odnímatelnou anténkou (do stovky se dá našroubovat silnější) to samé platí u wifi routeru a vše pak nastavit SSID,heslo,šifrování, případně aktivovat filtraci MAC adres na routeru. Já provozuju to samé v domě z podkroví do sklepa a u wifi WLAN 150Mbps mi to reálně stabilně jede 60-70Mbps

U té sítě přes elektriku to prý musí být přes stejný okruh

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]