Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Modrá smrt - co s tím?

Od: raven® odpovědí: 7 změna:

Ahoj,

tak ntb je starý pár měsíců po záruce a začal se mi hodně zpomalovat. Jak při načítání, tak i při procházení webu.

Ntb je lenovo 590Y, win7.

Jednoho večera se samozřejmě seknul a hodil modrou smrt, sem tam se to stane, tak sem čekal až to naběhne znovu. Ale po načtení zase stejný problém. Tak sem počkal do rána a ráno se už skoro ani nerozběhnul a začali peripetie se zálohováním, kdy z 10 pokusů je náhodou někdy win načte.

Zde sem vyfotil hlášku erroru. dropbox.com/...

Otázka tedy - můžu to nějak zachránit aniž bych přeinstaloval PC, je to softwarem či hardwarem?

Dík!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

0x

Nerozumim tomu, tak mne berte s rezervou, jestli tomu poslednímu řádku dobře rozumim, tak je KO fyzická paměť, takže RAM?

hodnocení

je to možné, aji bych to tak nějak viděl, ale nejsem si jist a bylo by fajne kdyby mi to někdo potvrdil, abych zbytečně neutratil peníze :)

hodnocení

0x

Otestoval bych RAM programem memtest86. slunecnice.cz/...

hodnocení

Tak jsem to otestoval a žádná chyba. nevydržel sem to a dokázal sem si azzálohovat soubory a přeinstaloval windows. Teď chybu nehážou ale celkově jsou pomalé, hodně se zasekávají. zaponout prohlížeč trvá celkem dlouho. Nevím jestli může být špatný chip nebo neco podobného. Fakt nevím.

snooopy

Správně jste to měl udělat takto:

1) Buď přes úspěšné načtení (které přecejen za několik pokusů vyjde, jak píšete) nebo přes jakoukoli verzi live-rescue cd (MiniPe apod.) vykopírovat data mimo PC - třeba na Flash nebo ext. HDD

2) Reklamace - i s originálními Win

hodnocení

nakonec to tak dopadne, všechny data jsem si stihl zálohovat, a když sem chvíli používal PC kdy se teda i po přeinstalaci chovalo dosti sekaně, tak se z ničeho nic opět ozvala modrá smrt a tentokrát mi to už píš jenom tuto hlášku, která mi říká že HDD není nalezen. Což trochu nechápu, leda že by se HDD úplně rozpadl.
Hláška: dropbox.com/...

Bios: dropbox.com/...

Takže zítra volám na linku a uvidíme co mi řeknou.

hodnocení

0x

Zkusil bych povypínat spouštění některých nadbytečných programů a služeb. Start - Spustit a v okně Otevří: msconfig (záložky Služby a Po spuštění)

doplněno 08.09.14 13:12:

@snoopy: tak ntb je starý pár měsíců po záruce Jak reklamovat?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]