Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypíná se počítat - aby předešel škodě

Od: blakc3 odpovědí: 8 změna:

Zdravíčko , můj počítač se asi zbláznil , zapnu ho po měsíci . Furt se vypíná , píše to něco jako že se vypnul aby se nepoškodi a další otázka , když PC dlouhou dobu nezapnu , nejde mi nastarovat obrazovka , nenaskočí display ani se nerozsvítí z oranž , na modrou ( oranžová - PC je off ) ( modrá - PC je zap ) . Vůbec nechce naskočit . Todle mi dělá bordel furt když je delší dobu vypnutý . Mám chut ten krám vyhodit z okna .

Děkuji všem za rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

chizuru*
hodnocení

2x

Ahoj,
přesnější popis problému by nebyl? Podle toho co to píše tak se pravděpodobně jedná o BSOD.
Mělo by to napsat nahoře něco jako například "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL", prostě něco v podobném tvaru.
Pokud to tam nebude, dole by mělo být napsání zase pouze například něco jako "STOP: 0x0000000A".
Stačí jedna z těch věcí - to je kód chyby, podle které se to individuálně bude řešit.
Případně to vyfotit, až to udělá a nahrát to sem.
Problém s obrazovkou s tím pravděpodobně nesouvisí, to bych asi řešila novou obrazovkou, oprava se většinou nevyplatí.

blakc3
hodnocení

No , chtěl jsem vám to napsat co je tam za chybu , jenže než sem zapnul fotoaparát na mobilu , modrá obrazovka byla pryč a hned po tom mi nešla obrazovka , zkoušel sem ji na notebooku a na něm jde v pohodě a okamžitě takže je chyba zase v PC . PC je poměrně nový , ne žádný starý s win XP .

Má 8GB RAM , 1,5TB HDD , Grafickou kartu ATI Radeon HD 5570 2GB , Procesor intel core 3,4Ghz 2 jádrový , více popisku bohužel z hlavy nevím . Posledně když se mi to stalo zkoušel jsem testovat HDD a je 100%ntní , žádná chyba , a píše to ještě něco jako Error memory a něco .. ale HDD to určitě není , jak píšu , testoval jsem ho přez program co mi poradil jeden kamarád a chybný není . Už si vážně nevím rady .. Záruka už je propadlá mám ho nějak 3 roky .

Operační sys. je tam také nový " Windows 7 Profesional 64bit " . Přemýšlel jsem jestli bych neměl dát třeba windows 8 zda by to nepomohlo a nevyvaroval bych se této chybě .

Děkuji všem za pomoc .

Taky jsem řešil potíže s modrou obrazovkou PC 3x vždy cca po třech letech. Veškeré rady nevedly k úspěchu až když už jsem si nevěděl s PC rady vzpoměl jsem si, že vždycky po 2x stačilo vyfoukat skříň počítače kompresorem. Před týdnem jsem to učinil již po třetí a světe div se ono to pomohlo opět. Nyní už budu preventivně každý rok čistit PC než hledat závadu jinde. Stále pozvolné zanášení prachem zhoršuje se chlazení uvnitř PC, čímž dochází k nepříjemný startům případně různým chybám PC, které jsou různě specifikovány na obrazovce i jejim výpadkem. Nikdy mi žádný jiný způsob či snaha PC ozdravit nepomohla.

flodur.

2kedar*

Zdravím.! Ono taky dost záleží v jakém prostředí ten komp jede. Třeba ten můj, je úplný chudáček.

Pokud nejsem zrovna v práci, tak "mele" klidně i 12. (a víc) hodin v kuse. Ještě k tomu kouřím, jak

sádrový ježek, což mu taky neprospívá. (Ani mi) *smich*

Takže ho řádně čistím co tři měsíce. Vždy sundám všechny ventilátory a jemně vyčistím štětečkem a pak profouknu vzduchem.

Totéž platí o chladičích, které však nedemontuji. Pouze je vyfoukám. Je to proto, abych nemusel absolvovat martýrium demontáže

a následného skládání a nanášení stříbrné teplovodivé pasty.

Člověk by se divil, kolik tam je prachu.! To je pes, koberec, zkrátka se to vyplatí hlídat.

ge

Tak jestli jsi na monitoru zahlédl "error memory" (jak píšeš), tak by to mělo snad být jasné, nebo ne?

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Pokud se vám PC vypíná s modrou obrazovou, tak je třeba zjistit proč (vyfotit, opsat kod chyby do vyhledavače a zjistíte, co s tím je). Pokud chcípne z ničeho nic sám od sebe a nezahlásí nic, je obtížnější zjistit důvod.

Rozhodně to není tím, že ho zapínáte po měsíci.

----

Monitor bych od problému PC oddělila, může to být jeho problém (nesvítící kontrolka či to, že opravdu nefunguje), který s PC nemá co společného.

zwiki*
hodnocení

0x

Zdravíčko.Tak to dělají ,když dosluhují.Oprava bude stát dost.Lepší koupit nový který nebude tolik zlobit.

repkin*

zwiki je vidět, že PC vůbec nerozumíte ;) nevíte čím to je, může to být pamětí, harddiskem, ale taky klidně i prachem, takže bych nedělal plané závěry ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]