Nejste přihlášen/a.
Zdravíčko , můj počítač se asi zbláznil , zapnu ho po měsíci . Furt se vypíná , píše to něco jako že se vypnul aby se nepoškodi a další otázka , když PC dlouhou dobu nezapnu , nejde mi nastarovat obrazovka , nenaskočí display ani se nerozsvítí z oranž , na modrou ( oranžová - PC je off ) ( modrá - PC je zap ) . Vůbec nechce naskočit . Todle mi dělá bordel furt když je delší dobu vypnutý . Mám chut ten krám vyhodit z okna .
Děkuji všem za rady.
Ahoj,
přesnější popis problému by nebyl? Podle toho co to píše tak se pravděpodobně jedná o BSOD.
Mělo by to napsat nahoře něco jako například "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL", prostě něco v podobném tvaru.
Pokud to tam nebude, dole by mělo být napsání zase pouze například něco jako "STOP: 0x0000000A".
Stačí jedna z těch věcí - to je kód chyby, podle které se to individuálně bude řešit.
Případně to vyfotit, až to udělá a nahrát to sem.
Problém s obrazovkou s tím pravděpodobně nesouvisí, to bych asi řešila novou obrazovkou, oprava se většinou nevyplatí.
No , chtěl jsem vám to napsat co je tam za chybu , jenže než sem zapnul fotoaparát na mobilu , modrá obrazovka byla pryč a hned po tom mi nešla obrazovka , zkoušel sem ji na notebooku a na něm jde v pohodě a okamžitě takže je chyba zase v PC . PC je poměrně nový , ne žádný starý s win XP .
Má 8GB RAM , 1,5TB HDD , Grafickou kartu ATI Radeon HD 5570 2GB , Procesor intel core 3,4Ghz 2 jádrový , více popisku bohužel z hlavy nevím . Posledně když se mi to stalo zkoušel jsem testovat HDD a je 100%ntní , žádná chyba , a píše to ještě něco jako Error memory a něco .. ale HDD to určitě není , jak píšu , testoval jsem ho přez program co mi poradil jeden kamarád a chybný není . Už si vážně nevím rady .. Záruka už je propadlá mám ho nějak 3 roky .
Operační sys. je tam také nový " Windows 7 Profesional 64bit " . Přemýšlel jsem jestli bych neměl dát třeba windows 8 zda by to nepomohlo a nevyvaroval bych se této chybě .
Děkuji všem za pomoc .
Taky jsem řešil potíže s modrou obrazovkou PC 3x vždy cca po třech letech. Veškeré rady nevedly k úspěchu až když už jsem si nevěděl s PC rady vzpoměl jsem si, že vždycky po 2x stačilo vyfoukat skříň počítače kompresorem. Před týdnem jsem to učinil již po třetí a světe div se ono to pomohlo opět. Nyní už budu preventivně každý rok čistit PC než hledat závadu jinde. Stále pozvolné zanášení prachem zhoršuje se chlazení uvnitř PC, čímž dochází k nepříjemný startům případně různým chybám PC, které jsou různě specifikovány na obrazovce i jejim výpadkem. Nikdy mi žádný jiný způsob či snaha PC ozdravit nepomohla.
flodur.
Zdravím.! Ono taky dost záleží v jakém prostředí ten komp jede. Třeba ten můj, je úplný chudáček.
Pokud nejsem zrovna v práci, tak "mele" klidně i 12. (a víc) hodin v kuse. Ještě k tomu kouřím, jak
sádrový ježek, což mu taky neprospívá. (Ani mi)
Takže ho řádně čistím co tři měsíce. Vždy sundám všechny ventilátory a jemně vyčistím štětečkem a pak profouknu vzduchem.
Totéž platí o chladičích, které však nedemontuji. Pouze je vyfoukám. Je to proto, abych nemusel absolvovat martýrium demontáže
a následného skládání a nanášení stříbrné teplovodivé pasty.
Člověk by se divil, kolik tam je prachu.! To je pes, koberec, zkrátka se to vyplatí hlídat.
Pokud se vám PC vypíná s modrou obrazovou, tak je třeba zjistit proč (vyfotit, opsat kod chyby do vyhledavače a zjistíte, co s tím je). Pokud chcípne z ničeho nic sám od sebe a nezahlásí nic, je obtížnější zjistit důvod.
Rozhodně to není tím, že ho zapínáte po měsíci.
----
Monitor bych od problému PC oddělila, může to být jeho problém (nesvítící kontrolka či to, že opravdu nefunguje), který s PC nemá co společného.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.