Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Virus - napadá exe soubory

Od: blechta® odpovědí: 3 změna:

No, Poslední dobou mi přijde že někoho už musím se svými nekonečnými otázkami štvát, ale já si s tím nevím rady... Jelikož na pc nemám antivirus tak se mi povedlo přes flashku něco přitáhnout do pc... Nejen že nějde spustit žádný exe soubor v pc, ale myslím že je to i nakazilo a asi i tu flashku, neboť když jsem přeinstaloval pc tak jsem se toho problému zbavil, jenomže ppři připojení flashky a nainstalování z ní programu Speed Fan se celý problém opakoval nejde spustit ani ComboFix ani jiný exe... Combo Fix jsem spustil v nouzovém režimu a musel jsem ho přejmenovat aby šel spustit... Combofix nalezl jeden problém a ten vyléčil, nicméně po startu XP do normálního režimu se nic nezměnilo, to samé když chci otevřít ve flhce i nějakou složku... Ukazuje to že je prázdná a když z ní vyskočím tak mi to ukazuje že na flashce nic není, proto jsem flashku na jiném pc okamžitě naformátoval, bez ohledu na to co na ní bylo.. Občas zamrzne i Tento počítač, problém je že v pc je i druhý pevný disk na kterém mám všechna data, instalátory, licence, fotky, hudbu, videa, hry, moje projekty, ISO obrazy systémů, atd... a bojím se abych o ně navždy nepřišel. Nevíte co dělat? na disk jsem raději ani nelezl...

PS: Antivirus na pc nemám, protože by se mi sekaly hry (vyskoušeno...)

Díky...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, stejně bych doporučil pro OS Windows mít v PC nějaký antivir. Ale, nemusí být spuštěn stále a zpomalovat systém a PC. Může tam být nainstalován, vypnutý a spouštět ho ke kontrole PC jenom občas (nebo při podezření na virus). Zcela vypnutý program Vám nemůže sekat hry. Zdravím!

hodnocení

1x

Dobry den, krok cislo jedna, zazalokujte vse, co ma pro Vas nejakou cenu. Dnes se da poridit externi HDD za rozumny peniz. Toto je obecne pravidlo a doporucuji provadet i u zdraveho PC. jak psal Ben, antivirus se da vypnout pri hrani her a na serfovani Vam to sekat nebude.

Resit v nouzovem rezimu jak pisete. Combo fix neznam. Doporucuji Spybot + standartni antivirus. Sam pouzivam avast, ktery je zdarma.

Dalsi moznost pro serfovani je sanboxia. Nastavit spoustein prohlizece v sanboxu a po ukonceni zmazat data. Proti flash Vam pomuze opravdu jen spusteni antivirus.

papucok*
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]