Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych se zeptat co je toto za disk. To je do Notebooku? Já se ptal toho inzerenta, ale nepdpověděl tak se ptám Vás.
Není tam vidět na zdiřky tak mě zajímá jaké to má zapojení, jestli se to dá zapojit těma kabelama co jsou u SATA disku 3.5 palce nebo na to jsou speciální kabely?
V inzeratu se pise SATA 2.5 .Predpokladam, ze tam melo byt SATA 2.5", tedy disk do notebooku. Ostatne da se to najit i googlenim " Seagate Pipeline /..." , coz je videt na fotce u toho inzeratu.
Jinak ja uz bylo napsano, konektor SATA je jen jeden - jr stejny pro stolni pocitace i notebooky.
Pozn. jsou i jine typy "SATA"konektoru (eSATA, mSATA), ale to neni ten standardni.
Není tam napsaná rychlost, ale předtím jsem už něco podobného ověřoval a myslím že to byl ten Pipeline a tam byla i nižší rychlost, ne 7200 ot. jak to mají běžné disky do PC. Takže by se to nevyplatilo. Já taky plánuju koupit větší počet SATA disků do PC (3.5 palce), takže nakonec budu mít asi 4 nebo 5 disků v PC. A tak jsem řešil jak to uchytit do casu, ono je tam sice asi 5 nebo 6 pozic na disk na velikost 3.5 ale zase by mezi nimi nebylo skoro žádné místo a to by asi nebylo dobré kvůli odvodu tepla. Takže když píšeš že existují ty přechodky tak snad bych koupil nějakou přechodku abych disk strčil k DVD-ROMu nebo bych mohl strčit do šuplíku od IDE disku (jen vymontovat redukci pro konektor).
Není tam napsaná rychlost
Na strankach Seagete staci vyhledat ten disk a je tam napsano, ze se otaci 5400 ot/min., coz je uplne ta nejbeznejsi rychlost pro harddisky v noteboocich.
Z te fotky u inzeratu a z nabizenych typu z toho vyhledavani na strance Seagate to vypada, ze to je disk ST9250311CS.
Dneska se mě někdo ptal, jestli může dát disk z notebooku do PC. Nevíte jak se správně říká, té konstrukci pro uchycení redukci mezi 2.5 diskem a 3.5 konstukcí? Co hledat v e-shopu?
Zdravím, našel jsem to pod pojmy montážní modul nebo jednoduše rámeček.
V dnešní době se běžně používá, protože SSD disky jsou ve většině případů 2,5"a používají se hojně i ve stolních PC
Oni se snad ani standardni 3.5"SSD nevyrabeji nebo jsem na ne jeste nenarazil. Nepocitam specialni moduly do diskovy/... nebo rack PC.
Velikostne je uplne normalni 2,5" je jedna ze standardnich velikosti diskovych mechanik uz pres ctvrt stoleti. Na tom obrazku je (odspodu): 5 1/4" ; 3 1/2" (3,5"); 2,5"
Skoda, ze na tom obrazku neni ten 2.5" disk otocen o 90° Mel by se na delku vejit do šířky te disketove mechaniky. Videl jsem na webu montazni ramecky, ktere prave umoznily namontovat napříč dva 2,5" disky do prostoru jedne 3,5" mechaniky.
Tak ted opravdu nevim, jestli jsem to skutecne videl nebo jestli jsem to uplne pomotal
Opravdu vidim jen 2x2,5"do 3,5", ale montovane nad sebe! Musim se priznat, ze mi bylo divne, jak chteji pripojit konektor pres ten postranni plech, ale rikal jsem si, ze to asi bude spojene s nejakou upravou te kovove skrine. Mezi tim plechem, co drzi ty mechaniky a bocnim plechem pocitace je dost prostoru nejen pro úhlové (90°) konektory, takže teoreticky by to připojit šlo.
Do te 5,25"pozice jde namontovat 2x 2,5"vedle sebe a 2 řady nebo 3 řady nad sebe. Velice pěkný rámeček, to jim musím přiznat.
Díky za pěkné snímky všech 3 nejběžnějších rozměrů mechanik.
Jo to už zní líp ale ta cena je vysoká i když kdo má na 4 nebo 6 HDD 2,5´´ tak asi tolik nepočítá peníze . Pro tazatele postačí adaptér 2.5" disků do jedné 3.5" za 109Kč . Běžných mechanik mám plný šuplík ale sehnat pěknou velkou disketovku mechaniku 5,25 a nebo takové diskety je už nemožné Ono i kuličkovou myš
vůbec nevím kam takové věci zmizeli?
Závidím ten šuplík plný mechanik. Já kdybych chtěl vyfotit 2 disky 2,5", tak musím rozebrat svoje notebooky Můžeš udělat fotku 3 disků 2,5"na sobě, jak je to s jejich velikostí v porovnání s tou 5,25"? U té jedné redukce se mi nechce věřit, že se jim podařilo nacpat 3 vrstvy nad sebe do standardního prostoru jedné mechaniky.
Disketovky 5,25"šly blbě sehnat už před 10 lety. Člověk opravdu musel hledat. S disketami to bylo ještě horší. Dnes už to všechno skončilo dávno ve sběrnách a tak zbývají snad jen nějaké ty úlovky ze sklepů, garáží a půd. V bazarech to už před 15 (20?) lety zabíralo jen místo a nebrali to.
Pár jich mám, ale samozřejmě neprodám.
Jinak pod pojmem "velká disketovka"si představím 8". Asi toho pamatuji více
Mechaniku ale nemám. Už jsem ji kdysi nesehnal. Jen pár disket.
Kuličková myš zmizela tam, kam patří. Do propadliště dějin a vůbec toho nelituju. Nepřesné, téžké, neustále se ucpávaly, .. Ani nepočítám, kolikrát mě lidi volali, že jim "blbne myš", jen abych tam dorazil a zjistil, že na třecích kolečkách je (stejně jako v nesčetně mnoha případech před tím) namotaný běžný bordel ze stolu.
Jedna mechanika je na Aukru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.