Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
je to asi týden, co se mi vylila whiskey na notebook. Byl zapojen do nabíječky a polilo se to v místě, kde byla nabíječka zapojena + část numerické klávesnice. Utřela jsem to a vzhledem k tomu, že jsem zrovna spěchala, zůstalo to tak. Po mém příchodu domu, to jest asi 5 hodin, byl notebook vypnutý a světlo, které značí nabíjení, případně, že je nabitý, bylo zhasnuté jako kdyby v nabíječce nebyl zapojen. Tak jsem to vypojila, utřela znova, zapojila a světlo se zapnulo, tak jsem zkusila notebook zapnout. Když nabíhala černá obrazovka s údaji (nejsem PC expert, lépe to pojmenovat neumím) jak se zobrazuje vždy při zapínání, tak notebook začal pravidelně pípat, ten zvuk byl nepříjemnej. Obrazovka byla stále černá s nějakými nápisy. Tak jsem zmáčkla vypínací tlačítko, jako "natvrdo", a vypl se ihned, což není běžné, neboť když ho jindy vypínám přes toto tlačítko, musím ho pár vteřin podržet. Když jsem to zkusila znova zapnout (nebo lépe řečeno, on se zapnul ihned, jak jsem ho zapojila do nabíječky, což jindy nejde aniž bych zmáčkla zapínací/vypínací tlačítko), rozsvítila se všechna světla na klávesnici, jako vždy, a když se to začalo spouštět, tak se vypl. A toto dělal už pokaždé, když jsem to zkoušela. Odnesla jsem ho bráchovi, který tomu rozumí o něco více, a ten ntb rozebral, vyčistil, a dělá to stále to samé. Nevím, co s tím, asi opravna? a má to vůbec cenu? Nechci dát zbytečně peníze za diagnostiku, abych se pak rozhodla, že to opravit nechci. A co data? Je možné, že ty nejsou v ohrožení?
Když utřete počítač zvrchu a kapalina je vevnitř, jako byste nic neudělala. Měla jste NB vypnout, odpojit ze sítě a vyndat baterku, potom nechat aspoň vyschnout - lepší by bylo vyčistit. Ale holt jste spěchala, až jste dospěchala.
Data na disku asi ohrožena nebudou, pokud jste tam tý kořalky nevylila celou flašku...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.