Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci se zeptat, zda-li je možné poznat z hodnot v programu inSSIDer nižší či špatnou funkci wifi routeru (TP-LINK TL-WR340G)? V poslední době se vyskytuje problém se "ztrátou" signálu při zapnutí a připojení druhého NTB k wifi kdekoli v bytě. V tomto okamžiku začne na prvním NTB pravidelně vypadávat připojení a rychlost se znatelně sníží. Dle inSSIDeru jsem zjistil, že se mi překrývalo pásmo, takže jsem je změnil tak, aby bylo co nejméně "rušené", ale zajímá mě, jestli je samotný router v pořádku - úroveň signálu se pohybuje od -60 do -50 dBm (jedná se o místnost, kde je umístěn router v přímé vzdálenosti cca 3m od NTB) - jsou tyto hodnoty úrovně signálu dostačující nebo by na přímou vzdálenost 3m bez jakýchkoli "překážek" měla být úroveň signálu vyšší?
Děkuji za příp. odpovědi.
problém bude v tom, že každej řeší úrověň signálu a to je tak vše co o WiFi ví. Každé zaříyení má v dokumentaci uvedenu sílu signálu pro určité % chybovost a tím také propustnost. Málo, kdo z tazatelů řeší umístění routeru s ohledem na odrazy a tím destrukci signálu, každý kouká na čárky! a to je špatně . Zkus ho dát od zdi do prostřed místnosti, jen na koušku. Ne tam kde nám router vyhovuje, to vyhovuje jemu a to na žádné poradně 90%lidí neřeší, neb to neví...
Takže zkus polaborovat. Možná mu bude lépe na skříni, než pod postelí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.