Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Powerpoint animace a v čem spustit

Od: jakubn66 odpovědí: 6 změna:

Dobré ráno potřeboval bych pomoct s powerpointem. Dodělal jsem si prezentaci uložil jako pptx ale co potom, v čem jí mám spustit? Když ten soubor otevřu tak se otevře v powerpointu a dají se tam dělat úpravy, to já ale nechci a ani ty animace nefungují z přechodu z jedné stránky na druhou. Jde to pustit v něčem kde by to ukázalo animace a nedalo se do toho zasahovat?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

3x

zkus to uložit jako pps, případně to spusť v PP pomocí F5

host*
hodnocení

0x

V horní liště je Prezentace nebo stiskem tlačítka F5

Soubor v .PPT uložte jako .PPS pro předvádění

doplněno 07.10.14 08:13:

magdon: byl jste rychlejší, já jsem odpověď ještě opravoval a doplňoval. Vaše odpověď je správná.

Tím to sice jednorázově spustíte (jako náhled), nicméně je to zůstává editovatelný soubor, samostatně nespustitelný.

hodnocení

0x

U *.ppt stačí přejmenovat na *.pps . Předpokládám, že u *.pptx to bude obdobné.

doplněno 07.10.14 16:45:

Ivzez - obávám se, že by to tazateli skutečně nestačilo. Tímto způsobem stále otvíráte a případně spouštíte soubor v jeho editační podobě (*.ppt (*.pptx)). Jak byste například zařídila, aby se Vám takový soubor spouštěl automaticky? To nelze. Hotový soubor, určený k prezentaci musí mít příponu *.pps (ppsx). Přejmenování souboru přece není taková věda, to snad umí každý, kdo někdy viděl PC.

iz*
hodnocení

0x

Nestačilo by na soubor kliknout pravým tlačítkem myši a vybrat přehrát? Jinak bych doporučila ukládat jako starší typ souboru (se starší příponou PPS, PPT). Pokud byste soubor někomu posílal, nemusí mít každý příjemce novější Office ...

host*
hodnocení

0x

Prezentace v .ppt nebo .pps se spouštění v programu Power Point podobně jako se soubory .pdf zobrazují v Acrobat Readeru, apod.

Jak tu psali předchozí rádci, přejmenování nestačí, je třeba soubor v .ppt otevřít a pak pro prezentace uložit kliknutím na Uložit jako a v tom nalistovat Předvádění v Power Point. A pak najít takto uložený soubor s příponou .pps a tu spustit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]