Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Mám takový problém ohledné instalace xp z flash disku nejprve jsem nahrál instalační iso na fůashu pomoc programu rufus poté co se to tam še dokonalo jsem flashku zasunul do druhého pc v biosu jsem nastavil pořadí disků, aby flasha byla hlavní pak jsem jí v bootovacím pořadí dal nahoru jenže když to vše uložím a dojde na bootování něco tam problikne jakože něco ...donť... nestihn ani zmáčknout pause... a pc se restartuje. Zajímavé je však to že když celý proces opakuji akorat s obrazem linuxu slax tak se slax spustí ale s inst. win XP to nejde... Zkoušel jsem i jíné obrazy a v rufusu jsem skoušel přidat na flashu i fix pro starší biosy ale tím to určitě nebue deska je z roku 2005 a podporuje už i windows vista... Nevím čím to je... Zkoušel jsem i jiný usb port a znovu přenastavit bios... Děkuji za odpovědi...
Dobrý den, možná je to o tom, že OS Linux SLAX je Live-CD (nebo USB) a systém je přenosný.
A to OS Windows není. Na internetu jsem kdysi viděl návod, jak z instalačky OS Windows udělat možnost bootování z flashky, ale bylo to dost složité. Myslím, že to nenabootujete. Zdravím!
v tom návodu mne odkazují (v mém případě xp) na prográmek WinSetupFromUSB jenže ten mi hlásí dvě chyby... Prví pri formátování na NTFS jinak mne to totiž nepustí dál, křičí to na mne: Error: FS has been wiped (but not completed)... Když to odkliknu a pustím se do zápisu na flashdisk tak to na mne pohvíli vyhodí další hlášku: Fatal error: grubinst.exe could not make a backup of MBR Exiting in 10 seconds a dál se nedostanu když flashku naformátuju přes windows je to samé...
Na internetu jsem se ale dočetl že Rufus ale umí prý to samé co tenhle WinSetupFromUSB... A pokud si dobře vpomínám tak jsem takto jednou přes Rufus už jednou XP instaloval... Zkusím tu flasku udělanou v rufusu spustit v jiném pc a se tím případně vyloučí chyba programu nebo špatné zavedení obrazu na flashku...
Podle mých zkušeností někdy "blbnou" flashdisky naformátované na NTFS. Zkuste naformátovat na FAT32.
nejde všechny programy mne nutí formátovat na ntfs.. navíc pokud si to pamatuju dobře tak jsem takto už xp jednou instaloval, takže si myslím že je někde chyba v biosu toho pc... Tentokrát jsem vyskoušel aplikaci WinToFlash pomocí které se mi to povedlo bez jediného problému a v biosu mi teď ukazuje že to není disk ale cdrom nastavil jsem aby se z něj bootovalo a uložil nastavení... Pc se restartoval a když zhaslo logo biosu tak asi půl minuty blikal textový kurzor (to podtžítko) a flashka začala blikat, což znamenalo že pracuje, no a asi po čtvrt minutě kurzor zmizel a yskočila hláška biosu že nenalezl žádné bootovatelné zařízení...
doplněno 26.08.14 14:37:Tak chyba bude někde v základové desce... když jsem tu flashku strčil do notebooku okamžitě to z ní nabootovalo a my to tady shazujeme na software :D Nevíte co s tím? je tam i jakési nastavení ohledné bootování s flashky a je tram i mimojiné nastavení jako jaké zařízení se to má chovat... ale nikde tam nevidím že by tam bylo něco takového vypnutý...
přes ten speciální prográek co jsem původně nazáčátku testoval se cosi z flasky nabootovalo (evidentně nějaký pomocný bootoloader který to přidalo před instalaciXP na tu flshku, sice to nebylo funkční, ale aspoň se to dokázalo nabootovat kdežto v tom pc přes který se to snažím nainstalovat to bylo bez výsledku... ach jo...
Sváděl jsem se starším compem podobný boj, nakonec jsem musel instalovat CD mechaniku. Některé desky tuhle operaci z flashky prostě nedávají.
doplněno 26.08.14 20:52:Jo, umí nabootovat z flashky, ale prostě nezvládne instalovat Wokna...
Instalovat z usb lze bez problému Windows Vista,7,8 pokud chcete instalovat Windows xp musíte ho upravit rozbalit ISO (Nemám zkušenosti nepodařilo se mi podle návodu vyřešil jsem instalací windows vista starter bere 230MB RAM v klidu) .použivám tento program vyhodny-software.cz/...
doplněno 27.08.14 11:31:Nechápu vaše řeči o podpoře windows co si na to nainstalujete to na tom budete mít Dneska je tolik univerzálních ovladačů že vůbec nemá cenu mluvit o podpoře mám doma na laborovaní Pentium 2 a mám na ní windows vista vše v pohodě dokonce větší stabilita než Xp navíc Xp jsou opravdu kničemu například většinu notebooku je ani nenaistalujete pro to že nepodporují 2,5 disky ani IDE ani SATA nepodporují boot z flash disku a jediná jejich výhoda je propojení s MS-DOS což už jsi ve vistách bez DOX-BOXu nepustíte. Windows xp vám jen zabere málo místa na disku ale to už dneska asi při poměru cena a velikost HDD nemá cenu řešit
A dodnes nechápu slávu Windows Xp které mi neustále padali sekali se
Podle mně je Windows 7 prostě nejlepší i když berou 700MB RAM v klidu. U XP jste stejmě museli mít 512MB aby jste vůbec fungovali přitom se hovořilo o tom že 128MB stačí což není možné.
Mozne to samozrejme je, jen musite system dost vyladit. Naprikald jako mala napoveda neni nutne mit zapnute vsechny sluzby a podobne. Win XP jsem mel a mam rad. V IT oboru uz jsem hodne let a obecne jsem s win XP nemel zadne vetsi potize. Visty jsou pro me slepa vetev, ktera se do firem ani nedostala, hadejte proc . Chapu ze po SP uz jsou visty OK.
Zkouseli jste to takto? Jedlou jsem to instaloval pres Flash. Nemuzes si nekde pujdit externi dvd mechaniku?
Zeptej se na úřadech tam frčí na windows vista business (úřady práce) Ale přiznavám jsou kničemu ale verze Vista Starter je mnohem lepší než u 7 Starter jinak visty nepouživám. Ano po zapnutí se musí vše vypnout u win XP jednou se mi povedlo zatížit CPU na 99% jen díky tomu že se stahovala aktualizace Adobe a podobných případů bylo kdy se mi hned po startu zhroutili a nebo při načítaní webových stránek zamrzli ,XP nejsou vhodné pro amatéra který umí sotva poklepat na ikonu Exploreru. Pokud máte dost silnou sestavu tak jedině win 7 (RAM 4GB a jdou parádně mám otevřenou hromadu záložek 2GB mi nestačili) Záleží jak moc se chcete omezovat.
nuže dnes jsem si sehnal dvě prázdná cd prní se nepodařilo vypaloval jsem hned po upravách v nLite a tam nastala nějaké bůhví jaká chyba... Tak jsem si v nLite nechal udělat jen ISO a vypálil jsem ho přes jiný program na jiné (to druhé) cd a úspěšně... Pak jsem cd vložil do toho compu co se se mnou furt hádá v biosu jsem nastavil bootování s z mechaniky, uložil a při startu a následném pokusu o bootování na mne vyskočilo toto: CDBOOT: Couldnť find NTLDR a pod tím další hláška, zase že to nenašlo nic z čeho by to nabootovalo... Fakt už nevim kde mám co nastvavit... v biosu nic takovýho zakázánýho není! Už jsem z toho nešťastnej...
ještě skusím cd vyskoušet v jiném pc...
doplněno 27.08.14 16:47:Tak mám nakonec asi i vadnou vypalovačku... Neboť cd jsem skoušel v dalších dvou pc a nešlo z něj nabootovat a když jsem si ho chtel otevřít ve složce tak mi to na jednom (Windows 8) ukazovalo že je disk prázdný a na druhém (Windows XP) prukůmník windows zamrznul a cd se furt roztáčelo a zastavovalo v mechanice a asi půl minuty trvalo než se mechanika po zmáčknutí tlačítka otevřela... Asi si nějaké nadlidská síla nepřeje abych na ten počítač nainstaloval windows XP ale já nemám jinou možnost sice deska win Visty podporuje a asi tím pádem i win 7 případně Win 8 ale problém bude s ovladačema pro grafiku na kterou ani samy windows 8 nemohly tehda nalézt ovladač... Takže budu muset instalovat svá oblíbená XP ale zatím mne nenapadá žádný způsob jak je tam dostat...
PS: CD mi už došly... Pokud chcete můžete mi poslat 5kg prádných cd na mou adresu... (Pokud by někdo chtěl adresu mu pošlo vntřní poštou...)
Samozřejmě žertuji...
mechaniku mám, ale je mi k ničemu, nemám cd mám jen funkční ISO a ty dvě vypálená cd nefungují, jsou nějak špatně vypálená... váš odkaz na návod je mi myslím kničemu, neboť nemám origo cd a ta utilitka neumí kopírovat ze složky pouze z disku nebo z cdromky, navíc pod windows 8 to zlobí, protože to používá některé utility které to spouští v určitém parametru a ke správne funkci potřebují oprávnění administrátora, ale pokud celou aplikaci spustím jak admin, tak aplikace hlásí že nemůže najít jeden soubor ve své složce, ale ve skutečnosti tam ale je a když ten (.bat) soubor upravím a upravím cestu k souboru na absolutní tedy začíná C: a končí názvem souboru i s příponou, ale pak pro změnu ta aplikace nejde ani spustit... Takže teď jsem vymyslel další alternetivní plán, a to sice že právě stahuju Hiren´s boot cd dám ho přes utilitku Rufus na flashku a skusím z něj nabootovat XP mini a přes něj spustit autorun instalátor windows XP z jiné flashky jako tu dannou část předinstalovat v xp mini a zbyt doinstalovat pričemž se bude instalace bootovat z disku a bude si taha soubory z toho druhého flashdisku... Vypadá to realizovatelně nebo se předinstalují Windows XP do stejného umístění kde jsou xp Mini a tedy se mi instalace z druhé flashky nainstaluje na tu první s hirens boot cd? Asi vymýšlím příliš složitý způsob, ale je to jediné co mne momentálně napadlo... Takže pokud Vás nebo kohokoliv jiného napadá jiný zaručeně funkčí způsob tak sem s ním..
Jo a mám ještě jeden dotaz: Obsahuje vůbec instalačka od XP NTLDR? Neo je ten Bios fakt úplně blbej?
Odkud jsi? půjčím ti origo instalačku XP (KEY-aaktivatormám) Nešťastný človíčku
ale i tu originální prostě někdy nenainstaluješ prostě má to ovladače na h****(jak jsem psal žadný notebook mi je nebere někdy ani pc) Dej si visty na flash nebo win 7 už se na to vykašli pošli co máš za pc sestavu
počitám že šrot když chceš za každou cenu XP
pokud zprovozníš XP z flešky okamžitě mi to nahlas hodně sem se o to jeden čas snažil ale vzdal jsem to
Napiš co máš za grafiku ovladače ti seženu
(libíse mi část na druhém (Windows XP) prukůmník windows zamrznul a cd se furt roztáčelo a zastavovalo v mechanice a asi půl minuty trvalo než se mechanika po zmáčknutí tlačítka otevřela...) To jsou přesně XP chceš ponich něco důležitého tak jdou do P***
Ahoj, jsem z Prahy, konkrétně z Prhy 6 z Hanspaulky, Základovou desku mám ASUS P5LD2 SE, ram mám mít nejspíše 2 GB ale ve skutečnosti mi bios píše jen 1024MB ale na modulech zn. Kingston je na každé napsáno za lomítkem 1G tak má buď každá 512MB nebo je jedna vadná... pc si ale na nic nestěžuje a slax z flashky na tom jede parádně. V desce mám procesor Intel Pentium 4 3000Mhz Single-Core s Overclockem na 3306Mhz (10%) Chladím to obrovkym chladičem kvůli kterýmu mi nejde zavřít skříň (něco na to vymyslim , jinou skříň než tuhle ouzkou nemám je to asi o dva ceťáky s tim chladičem) (má 120 fan) Procesor má okolo 25C - 40C. Dva sata disky jeden SATA 3 WD Green 500GB na data a druhý nějaký starší sata 160GB s ůmyslem že bych na něj dal systém... A teď třešnička na dortu: grafická karta ATI Radeon Sapphire 1950 XT 2x256 MB dvoupatrovka PCIe aktivně chlazená 2xDVI Grafiku napájím externě podomácku ubastleným zdrojem a zbytek pc klasicky pomocí 200W atx zdroje Delta vyndaného z jednoho HPčka... Jediné co jsem na tom zprovoznil je slax a ten (byť z flashky) na tom mrskal jak zběsilej... Problém je že vistama nebo 7 či 8 bych si nejpíš rapidně snížil výkon celé sestavy a hlavně by mne zajímalo kde by chtěl sehnat ovladače na tu grafárnu, protože já našel nejnovější pouze na xp... ani google mi nepomohl...
Tak to mám daleko :/ možná by ti stačilo tohle zive.cz/... Neboj se toho prostě to vyzkoušíš pro začátek třeba ty Win vista Starter (neomezujou tolik jako 7 starter) Naklikáš to do torentů a ani ne za půl hodinky je máš pak to dáš stahuj.centrum.cz/... na flešku. Rozhodně to zabere míň času než když budeš zjišťovat jak tam dát XP stejně na hraní her to není možná tak na internet tak že nemusíš řešit nejnovější ovladače grafiky ani co tam je za OS (instalace půjde bez problému díky tomu že máš 1GB na ramkách mám tady jednu ddr2 512Mb neznám funkčnost dej mi adresu do zpráv a já jí k tobě něják dostanu
)
mně teda tohle na hry bohatě stačí, sice mit to asi nebudeš věřit ale před tím jsem měl comp kterej ěl stejný parametry akorát měl procesor AMD Sempron 3000+ 1.8 Ghz Single- Core a dohrál jsem na tom Half-Life 2 a plnou Grafiku dokonce to utáhne i Team Fortress nebo Garrys Mod (u něj jen Singleplayer mulťas se sekal lidi holt dělaj na mapě bordel... jen herní módy jako třeba hide n seek jel v multiplayeru) Mafii 2 to ujelo na 19- 20 Fps co zamozřejmě nebylo hratelné, ale teď by mohlo... Ncméně chci říct že na to rozhodně nemám v plánu hrát nějaký nejnovější herní trháky... Skusim na tom rozjet Need for Speed Undercover ty na tom starym jely hrozně... Mimochodem ty ovladače z toho odkazu co jsi mi poslal jsem tehda skoušel a hlásilo mi to že to nenalezlo žádnou grafiku od ati, tím pádem asi není tímhle catalystem podporovaná, tahle grafika ma svoje ovladace a podporuje ji jen urcita verze catalystu a dorazila mi další várka cdček, takže budu skoušet vypalovat na jiném stroji...
Tak, tedy podařilo se mi sehnat instalační cd k windowx xp a vistám, problém je že jsou určena pro počítače dell, ale myslím si že to nevadí, protože se ty jejich ovladače, asi jednouše neainstalovaly... Problém je v tom že mi to hlásí že musím do 30 dnů akivovat windows, ale ten product key byl asi na počítači, pro který bylo určeno toto cd, navíc všechny možností registrace selhávají vždy tím že moentálně není možné se spojit, atd... Nejspíše proto že xp už nejsou podporována... Nemá někdo nápad jak to udělat? Mám hromady původních product keyů na xp ale není možnost jak je tam zadat, a docela se děsím toho co se stane za těch 30 dnů, takže dneska kusím vypálit cd s ISO na úplně jiném pc, od kterého mám i klíč...
Windows (jako firma microsoft ) zjistil že mu kompletně selhali cd keye a tak požaduje zadání klíče který vám pošle nebo vám řekne operátorka (POZOR BYLA ZRUŠENÁ PODPORA XP TAK ŽE TO UŽ SE TI NEPOVEDE) , CD key má už jen funkci takovou že můžete pokračovat v instalaci a vždy ti vyskočí že máš 30 dní i kdy by jsi ho právě rozbalil z krabice a zadal i originalní cd-key kněmu tak to máš jen na 30 dní. Zkus některý z těchto aktivátorů (AntiWPA) ulozto.cz/... PS: za 30 dní tě to nepustí a budeš jako odhlášený uživatel hlavně netahej baterku z biosu nebo ti to udělá rovnou. Můžeš každý měsíc přeinstalovat XP a nebo použij AntiWPA ale zkontroluj si ho po prvním vypnutí a zapnutí má ještě snahu se vymazat tak ho instaluj znova Hodně štěstí
já jsem zrovna taktoval cpu a trochu jsem to přepísk a bios se vyresetoval a tudíž se stalo tak jak jsi psal, skusím nouzák případně tam nandat do startupu nějaký .bat co by spustil explorer.exe správce úloh spustit nejde... a win+r taky ne...
doplněno 28.08.14 14:15:stáhl jsem si anti wpa a vyřešeno, už je vše ok Klidně otázku uzavřete...
Není za co já děkuju taky vytahal jsem zase všechny komponenty a oživuju moje staré PC ( INTEL pentium D 3.2Ghz mělo by to být něco jako dvou jádro pokud si dobře vzpominám
) našel jsem MSI NX6600GT neveděl by jsi o ovladačích? mám tu i lepší ale tahle je jediná funkční
?
Omlouvám se za OT, ale nedá mi to nereagovat na Machra, jehož informace cca ze 40 % neodpovídají pravdě/skutečnosti.
Windows XP byla a stále jsou schopným operačním systémem. Používá-li je uživatel rozumně, nejsou zdrojem přílišného nebezpečí ani po skončení podpory ze strany Windows.
XPčka spolehlivě běhají na méně než 512 MB RAM (mám 384 MB), běhala mi na 256 i na 128 MB RAM a po určitých úpravách jsem je provozovala i na 64 MB paměti (tady už nelze použít termín "běhat").
Při 128 MB RAM se musíte rozloučit s hrami, ale běžný provoz – Office, internet, videa, filmy, jednodušší úprava grafiky, ...) zvládnou.
Při 64 MB už jen Office a internet bez videí. Samozřejmě jednotlivě, více náročnějších programů už najednou nespustíte.
XPčka jsem na svém notebooku naposledy přeinstalovala 17. července 2014 a s aktivací jsem neměla žádné problémy. Aktivovala jsem při přeinstalaci a od té doby neormálně běží.
Nemám zkušenosti s většinou notebooků, mám jen 3 od různých výrobců. Ani na jednom nebyl problém Windows XP nainstalovat.
Dokud jsem v OS něco nepokazila neuváženými zásahy do systému já sama, nikdy mi Windows XP nespadla. "Padání XPček" odhaduji spíše na jiný problém, nikoliv na problém systému.
Jediné, co lze podle mne vytýkat, je ukončení podpory ze strany Microsoftu, který uživatelům prodal doživotní licenci. To ale není chybou systému...
Nevidím žádný důvod, proč nekorektního vývojáře – vývojáře porušujícího smlouvu s koncovým uživatelem – v takovém jednání podporavat.
Pokud starší PC funguje, je zbytečné vyhazovat peníze za nový jenom proto, že starší HW nezvládá novější OS.
––––– Každý z nás má na PC/NB i OS jiné požadavky a nároky. Co jednomu nestačí, druhému více než vyhovuje. Na základě svých nároků bych neodsuzovala některý OS.
Já to takhle mám s OS Ubuntu, který mi "nesednul", přestože vím, že si jej mnoho jiných uživatelů chválí. Není to chyba Ubuntu ani moje ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.