Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr OS při načítání systému

Od: indus3* odpovědí: 6 změna:

Zdravím, mám takový dotaz - mám XP i Visty (které jsem přeinstaloval a dal na větší disk) a najednou mám při spuštění PC na výběr namísto dvou, tři možnosti: Starší verze systému windows a Windows Vista a ještě jednou Windows Vista, i když jsem ten disk, kde byli ty první Visty původně nainstalovány, zformátoval a již zaplnil soubory. Nevím, jak se zbavím toho třetího, nefunkčního řádku a jak nastavím čas na výběr OS - poradíte? Předem moc děkuji :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na disku C si najdi soubor boot.ini (je přímo v rootu) a ten zedituj

indus3*
hodnocení

Díky, ale jsem lama - neumím jen tak zeditovat boot.ini :( Lepší možnost by nebyla? ;)

No nebyla, všude jde jen o tuhle editaci (třeba otevřít v poznámkovém bloku nebo čemkoliv kde se dá umazat jedna řádka). Prostě si ho najdi přímo na céčku a koukni do něj (je skrytý).

Už se to tu řešilo tak ti pomůže třeba tohle:
poradte.cz/...

jirkahorak*

Pravým tlačítkem na tento počítač, vlastnosti, záložka upřesnit zotavení a spuštění systému tam si upravíš ten čas zobrazení výběru op.systémů a přes tlačítko upravit se ti otevře poznámkový blok s již zmíněnýmy sytémy a tam si to upravíš a uložíš změny.

Jirko tam se otevře právě boot.ini a pokud ho tazatel ani nenajde tak bych se tam nevrtal...

indus3*

Moc Vám všem děkuji za ochotu, jdu to zkusit a dám vědět - díky! ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]