Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Základní deska nedetekuje grafickou kartu

Od: honza1234 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

prosím o radu. Koupil jsem si starší základní desku MS - 7352. Do této základní desky jsem připojil grafickou kartu Nvidia Geforce. Počítač tuto kartu ale nenalezne. Pravděpodobně o ní musí vědět, protože když odpojím napajení od zdroje, PC "píská". Na staré základní desce tato karta pracovala bez problémů. Nemám k této základní desce instalační CD, nicméně jsem zkoušel pro Nvidii stáhnout, ale hlásí to, že nebyl nalezen žádný kompaktibilní hardware.

Nevíte, čím by to mohlo být?

Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

No pokud ti ten zdroj píská je taky možně že máš slabý zdroj a grafiku jednoduše neutáhne...

machr*
hodnocení

0x

Chceš mi říct že počítač nenalezne grafickou kartu na které máš připojený monitor toho počítače? Problém bude mezi monitorem a židlí ;) a Dxdiag jsi zkoušel co ti poví?

honza1234
hodnocení

Pardon. Zapomněl jsem napsat, že na základní desce je ještě integrovaná grafická karta, která funguje. Dxdiag jsem zkoušel je tam ta integrovaná karta. Ale pokud to přepojím na tu Nvidii je jen tma.

praivo*
Podívrj se do BIOSu, jestli není přepnutý jen na integrovanou kartu.
machr*

Bude mrtvá grafika a nebo špatný slot na zakladní desce grafická karta by měla jít ihnet po zapnutí maximálně by bylo špatné rozlišení pokud by nebyli ovladače. ujisti se že je správně zastrčená do slotu a je připojené popřípadě i externí napájení ;) zkus i reset biosu pokud byla zastrčená grafika třeba jen chvíli a byl pokus o zapnutí bios mohl zakázat slot pro grafiku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]