Nejste přihlášen/a.
Zdravím, zajímalo by mě jestli je možné podnikat v 15ti přes internet, tím myslím prodej her. Konkrétně prodávání produktových klíčů. (někdo zaplatí a přijde mu email s hrou) Četl jsem, že mi musí být 18, ale to platí asi jen na prodávání hmotných předmětů, ne? Tohle je vlastně jen prodávání "písmen a čísel".. Něco jako key4you.cz nebo smskey.cz
Díky za rady a byl bych rád, kdyby jste přiložili zdroj, nemohl jsem to nikde najít.
Je jedno, zda prodáváš hmotné věci, nebo písmena. Na vše musíš mít ŽL. Za určitých podmínek jde podnikat i před dovršením zletilosti, ale jednodušší je podnikání napsat na rodiče. Jinak jak získat ŽL v nezletilosti je popsáno zde, ale ty zatím nesplnuješ všechny podmínky.
doplněno 24.08.14 17:53:Rodič si vyřídí ŽL a zároveň bude uveden jako provozovatel eshopu.
A jak jako "napsat" na rodiče, kam mám co napsat? Když budu mít web který bude fungovat tak, že někdo pošle peníze a emailem mu přijde hra
Jaké klíče a k jakým hrám? Budeš-li cokoliv opakovaně provozovat za účelem dosažení zisku, budeš potřebovat živnostenské oprávnění.Bez něj s tebou pravděpodobně nebudou jednat ani vývojáři her. Nebo programuješ a chceš prodávat vlastní hry?
Od 1. ledna 2014 lze získat plnou svéprávnost již po dovršení 16 let, za předpokladu, že soudu prokážeš, že jsi schopen se sám uživit. Jinak bys mohl podnikat pouze se souhlasem zákonného zástupce (rodičů).
Hry jako třeba CS:GO, prostě steam hry.. který bych nakoupil hromadně ve velkých slevách a pak na tom něco vydělal..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.