Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám stolní pc a na něm mám [ windows 8.1 ]Dnes ráno jsem zapnul pc bez problému pak se asi po 10 minutách sám vypnul. Pak jsem ho zapnul a ukázala se černá obrazovka a text -- Verifying DMI Pool Data ..Boot from cd ted zkouším vypínat a zapínat pc ale furt nic prosím co mám dělat předem děkuji zaodpověd
Podívala bych se, jestli nepovypadl některý z kabelů harddisku.
Vypadá to, že nevidí harddisk a tak přechází na další možnost - Bootování z CD/DVD. V tom horším případě odešel harddisk.
Ještě jedna možnost. Záleží na stáří počítače.. Pokud už má nějaký rok tak možná odešla baterie BIOSu a tak se restartovalo nastavení BIOSu a ten teď v továrním nastavení snaží bootovat z CD/DVD.
V první řadě bych se zkusila podívat jestli nevypadl nějaký ten kabel u harddisku, pokud je ale počítač kupovaný jako sestava, je ještě v záruce a jsou na něm ty štítky "Porušením zaniká záruka" nebo tak nějak, tak bude lepší to odnést reklamovat, pokud není dostatečná sebedůvěra a znalosti.
Pokud zafunguje metoda s tím, jestli není vypadlý, nebo povypadlý kabel a počítač funguje, není co řešit a co napíši pod tímto již pravděpodobně nebude třeba dělat.
Jestli nebyl problém v kabelech tak v tom případě je možné že odešla baterie BIOSu, její životnost je jak kdy, někdy méně než 5 let, někdy vydrží i 20 let. Jestli se dostatečně vyznáš, tak jdi do BIOSu a tam se podívej jestli vůbec harddisk vidí, pokud ano, tak bych se pak podívala na pořadí bootovaní.
Pokud se natolik nevyznáš, nechala bych to na někom kdo tomu rozumí.
Napadají mě dvě možnosti. První je zkontrolovat teplotu procesoru. Nevím jaký máš počítač, ale zadej do googlu název tvého procesoru a "maximum operating temperature" a podívej se do BIOSu do power managementu jaká je teplota tvého CPU. Taky se podívej při kolika ° se vypíná.
Dále zkontroluj jakou máš bootovací sekvenci a jestli se náhodou nesnažíš bootovat z CDčka, míst z disku.
Dále pokud máš více oddílů na disku, tak si stáhni nejnovější obraz gparted a ten si vypal jako bootovací CD, najeď na to CD a podívej se z kterého oddílu bootuješ. Nastavuje se tam tzv vlajka, anglicky flag, a tam se dá určit z kterého disku bootuješ a který bude skrytý. Pokud jsou "vlajky" správně nastavené, tak pak řešíš, kde máš zavaděč a jestli je zavaděč v pořádku. Windows má na instalačním CD program pro opravdu zavaděče (nevím však jestli funguje - musel bys najet do příkazového řádku hned poté co nabootuješ a pak to zkusit opravit; tak to bylo aspoň na WIndows XP, jak to jen na W8 nevím). Pokud to nepomůže tak přeinstalovat OS. Kontrola kablů taky stojí za to.
Teplota procesoru nemá na Bootování vliv. Pokud se ani nemůže nabootovat OS tak těžko bude přehřátý procesor. To by se maximálně tak samo restartovalo, ale nezpůsobovalo by to problém s tím, že to nenabootuje OS.
ale mě se objeví jen černá obrazovka stim textem ale furt tam je já nemůžu jít na net atd os se vůbec nenačte
Je to reakce na indikaci: "Dnes ráno jsem zapnul pc bez problému pak se asi po 10 minutách sám vypnul. Ten druhý problém se týká toho, že nemůže najít zavaděč, jak jsem psal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.