Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Černá obrazovka

Od: lukas2 odpovědí: 16 změna:

Dobrý den mám stolní pc a na něm mám [ windows 8.1 ]Dnes ráno jsem zapnul pc bez problému pak se asi po 10 minutách sám vypnul. Pak jsem ho zapnul a ukázala se černá obrazovka a text -- Verifying DMI Pool Data ..Boot from cd ted zkouším vypínat a zapínat pc ale furt nic prosím co mám dělat předem děkuji zaodpověd

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

chizuru*
hodnocení

2x

Podívala bych se, jestli nepovypadl některý z kabelů harddisku.
Vypadá to, že nevidí harddisk a tak přechází na další možnost - Bootování z CD/DVD. V tom horším případě odešel harddisk.
Ještě jedna možnost. Záleží na stáří počítače.. Pokud už má nějaký rok tak možná odešla baterie BIOSu a tak se restartovalo nastavení BIOSu a ten teď v továrním nastavení snaží bootovat z CD/DVD.
V první řadě bych se zkusila podívat jestli nevypadl nějaký ten kabel u harddisku, pokud je ale počítač kupovaný jako sestava, je ještě v záruce a jsou na něm ty štítky "Porušením zaniká záruka" nebo tak nějak, tak bude lepší to odnést reklamovat, pokud není dostatečná sebedůvěra a znalosti.

lukas2
hodnocení

dík za odpověd a pc je starý 7 let

chizuru*

Pokud zafunguje metoda s tím, jestli není vypadlý, nebo povypadlý kabel a počítač funguje, není co řešit a co napíši pod tímto již pravděpodobně nebude třeba dělat.
Jestli nebyl problém v kabelech tak v tom případě je možné že odešla baterie BIOSu, její životnost je jak kdy, někdy méně než 5 let, někdy vydrží i 20 let. Jestli se dostatečně vyznáš, tak jdi do BIOSu a tam se podívej jestli vůbec harddisk vidí, pokud ano, tak bych se pak podívala na pořadí bootovaní.
Pokud se natolik nevyznáš, nechala bych to na někom kdo tomu rozumí.

majco
Za 1 ja niekolko rokov pc opravujem za 2 na pc das aky kolvek windows bez ohladu na procesor..ale bohuzial 7 rocny pc neni stavany na win 8..a hadat sa s tebj nebude...3. Pc mu prestal ist lebo vo windowse spravil krok ktory mu system zhodil krok nebol korektny procak vs windows bitova verzia a chybu nechal v pamati z ktore sa momentalne snazi mu nahovorit aby windows 8 nabotoval cez cd a ziadal jeho opravu co je zrejme nemozne lebo nedokaze rozpoznat zbernicu..treba otvorit pc odpojit hdd od napajania aj od zbernice zapnut pc vypnut pc zapojit hdd..odpojit pc od napajania zdroj odpojit od maticnej dosky vybrat baterku od biosu a po cca 10 minutach pozapajat a skusit zapat.vacsinou to pomoze..vymaze ti chybovu hlasku z pamate..a radsej si tam treskni iny win ako je 8..1000 ludi 1000 chuti ale kde kade na forach kde pisu skuseny nie laikovia ti jasne povedia co aj ja..urcite nemas pc nato aby si tam isiel do wordu na net a koniec..windows 8 nie je stavany na narocnejsie hry.staci ze spustis nieco co nepodporuje a mas problem..v poslednom case mam doat notebookov doma co windows 8 podporuju a ich majitelia chcu odomna sami preinstalovat ich na windows 7.je to novinka nevychytana nepodporovana mnohymi programami..viac nemam nic.. kazdy ma svoj osobny nazor ale to ako pise chiruzu ze je blbost to co pisem je jej neskusenost a mozno prave ona ma windows 8 len na facebook co spustis aj cez live cd..asi tak z mojej stranky
doplněno 22.08.14 17:51: Este doplnam podobny pripad..dalsi co vie ocom hovori
www.zive.sk/forum/poradna-softver/416456/stare-pc-a-win-8/

hodnocení

0x

A není takhle v mechanice zapomenutý CD nebo DVD? Prověřit, případně vyndat...

lukas2
hodnocení

ne v mechanice není cd ani dvd neví někdo náhodou co to je

hodnocení

0x

Napadají mě dvě možnosti. První je zkontrolovat teplotu procesoru. Nevím jaký máš počítač, ale zadej do googlu název tvého procesoru a "maximum operating temperature" a podívej se do BIOSu do power managementu jaká je teplota tvého CPU. Taky se podívej při kolika ° se vypíná.

Dále zkontroluj jakou máš bootovací sekvenci a jestli se náhodou nesnažíš bootovat z CDčka, míst z disku.

Dále pokud máš více oddílů na disku, tak si stáhni nejnovější obraz gparted a ten si vypal jako bootovací CD, najeď na to CD a podívej se z kterého oddílu bootuješ. Nastavuje se tam tzv vlajka, anglicky flag, a tam se dá určit z kterého disku bootuješ a který bude skrytý. Pokud jsou "vlajky" správně nastavené, tak pak řešíš, kde máš zavaděč a jestli je zavaděč v pořádku. Windows má na instalačním CD program pro opravdu zavaděče (nevím však jestli funguje - musel bys najet do příkazového řádku hned poté co nabootuješ a pak to zkusit opravit; tak to bylo aspoň na WIndows XP, jak to jen na W8 nevím). Pokud to nepomůže tak přeinstalovat OS. Kontrola kablů taky stojí za to.

chizuru*

Teplota procesoru nemá na Bootování vliv. Pokud se ani nemůže nabootovat OS tak těžko bude přehřátý procesor. To by se maximálně tak samo restartovalo, ale nezpůsobovalo by to problém s tím, že to nenabootuje OS.

lukas2
hodnocení

ale mě se objeví jen černá obrazovka stim textem ale furt tam je já nemůžu jít na net atd os se vůbec nenačte

A disk ti běží? Je slyšet?

Je to reakce na indikaci: "Dnes ráno jsem zapnul pc bez problému pak se asi po 10 minutách sám vypnul. Ten druhý problém se týká toho, že nemůže najít zavaděč, jak jsem psal.

majco
Na 7 rocny pc si dal window 8 a cakas ze ti pojde bez problemu? To co ti pise bude problem v bitovej verzii maticna doska vs bootovanie systemu..skus si v biose prehodit ahci z ide na compatible ak mas taku moznost..ak to tam nieje tak max. Windows 7 tvoj procesor neni stavany na citanie bitovej verzie ktora je stavana na win 8..preto ti ho vypne lebo zblbne ked chce nacitat systemove prostredie prehreje sa alebo zaznamena chybu a vypne ho..sam sa tak chrani proti poskodeniu..osobne by som tam dal xp vista a mozno este windows 7 ale win 8 ani nahodou..

chizuru*
To je nesmysl. Zaprvé to, že je počítač 7 let starý vůbec nevadí, sama tu mám druhý počítač taktéž 7 let starý a je v něm dvoujádro Athlon 2,6GHz se 4GB RAM a GeForce 9400GT, což pokud člověk nechce hrát nějaké náročnější hry bohatě stačí na velkou spoustu věcí.
Navíc kdyby na tazatelově desce Win 8 nefungoval, tak je pravděpodobně ani nenainstaluje, ale určitě to nezačne zlobit z ničeho nic až po nějaké době. Což navíc nevysvětuje, že se to ani nesnaží Win nabootovat.

majco
hodnocení

0x
Zkus este bednu otvorit povysavat chladic procaku od prachu a b
Hned instaluj iny windows mozno ti uz aj procak ale o hdd dokoncil zivotnost..
chizuru*
Kdyby odešel procesor tak neuvidí ani BIOS, navíc prach na chladiči nezpůsobí problém s bootováním systému. Procesor je v tom nevinně. Je sice možné, že kvůli němu se předtím počítač vypl, ale to bych řešila až po tom, co to vůbec půjde nabootovat.
V instalaci Windows pravděpodobně problém nebude.
Ale něco kolem harddisku či on sám je velice pravděpodobnou příčinou, ale to už jsem tu psala několik příspěvků předtím.

hodnocení

0x

Tak nevím jak to dopadlo, když se neozívá. Podstatné je jestli může najet do BIOSu a jestli tam vidí ten disk. To musí nejdříve vyřešit; správné zapojení disku. Pak řešit bootovací oddíl a bootovací vlajku, poté zkusit znovu nainstalovat systém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]