Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sandy Bridge

Od: killjoke* odpovědí: 16 změna:

Zdravím...

mám otázečku. Mám tuto starší desku alza.cz/...

Deska podporuje procesory typu Intel Sandy Bridge !

Mám sehnaný nový procesor alza.cz/...

Bohužel ale Ivy Bridge...

Neexistuje nějaký způsob, jak to na té desce rozběhnout?

doplněno 19.08.14 20:45:

Podobný dvoujádrový procesor 3.5 Mhz Sandry Bridge, nemůžu sehnat...Díky

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jen tak zběžně jsem mrknul na stránky Asusu a tahle deska ten tvůj vyhlídnutej procesor podporuje. Jen to asi bude chtít přehrát BIOS, chce to verzi 4401.

killjoke*
hodnocení

Tak potom nechápu, co to blbne...Dal jsem procesor na sve místo, připevnil větrák, zapl PC...

3 x pípnul a nic... větráčky běžely, ale nenastartoval se...tak čim to potom může být?

Třeba bude problém v tý verzi BIOSu. Pokud máš nižší verzi než je požadováno, tak to nepojede. A jako na potvoru, abys přehrál BIOS, musíš mít procesor, kterej je schopnej jet se starou verzí BIOSu, pak BIOS přehrát na potřebnou verzi a teprve poté vyměnit procesor.

killjoke*
hodnocení

ASi neumím hledat :) na Asus.cz jsem tu desku nikde nenašel... možná bude lepší, když koupím za 1.400 kč novou desku, než se hrabat v biosu, o kterym vim prd...

Jistě by se v okolí našel nějakej šikovnej, co by ti BIOS přehrál. Zas tak složitý to není, ale když se to zvojtí, tak většinou deska nenávratně umře.

Koukal jsi i sem?

asus.com/...

killjoke*
hodnocení

Aha, děkuji, nenašel jsem... a ty myslíš že to bude tím na 100 %?

Jak už jsem psal, s novým procesorem v desce jsem zapl pc, jen 3x pípnul a nic...

Tak jako za zkoušku nic nedám...deska popřípadě koupím novou tak, jako tak...jen najít toho šikulu, kterej by mi to udělal...

Těžko říci, jestli to je tím na 100%. To se bude vědět, až se bude znát verze BIOSu kterou tam máš. Dej tam starej procesor a pak líp zjistíš jakou verzi tam máš.

killjoke*
hodnocení

Verze stávajícího Biosu ... 0603 datum 2.5.2010 ...asi by to opravdu chtělo ten update, věřím, že by to mohlo pomoci, jen s tim nemám žádné zkušenosti.

Stáhl jsem ten potřebný bios, je možné, že má jen 4 mb?

killjoke*
hodnocení

Tak Bios přainstalovanej, nic těžkého to nebylo, dal jsem na flashku "soubor nového biosu" vlezl do biosu a tak byla přímo možnost Update bios...a bylo to ;)

Zítra zkusim nový procesor a napíšu, jak to dopadlo. Díky moc Jenyk !

Říkám, že to není nic složitýho. Ovšem když se to nepodaří, je zaděláno na obrovský problémy. Pokud tedy deska nemá duální BIOS.

Tak se ještě koukni, jestli máš skutečně verzi kterou potřebuješ a nebo verzi vyšší.

killjoke*
Nahrál jsem vyšší verzi. Tu poslední,co tam byla
killjoke*
hodnocení

Tak super , procesor beží parádně, pc mi nenašel graf. kartu :( ... co s tím? mám reinstal windows?

Jak ses hrabal s tím procesorem, nehnul sis s grafikou? Zkus ji vyndat a zpátky zandat.
killjoke*
hodnocení

Tak vše OK, reinstaloval jsem windows, nainstaloval ovladače grafiky a v pohodě ;) ! Díky moc !

No vidíš a ty bys hned kupoval novou desku. Stačilo si s tím trochu pohrát, dát tomu to, co to chtělo a ejhle. Už to chodí.
Ono i v manuálu k desce by ses určitě dočetl, co znamená trojí pípnutí.
killjoke*
hodnocení

No, děkuju. Když já a moje angličtina...to nejde k sobě

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]