Nejste přihlášen/a.
Zdravím...
mám otázečku. Mám tuto starší desku alza.cz/...
Deska podporuje procesory typu Intel Sandy Bridge !
Mám sehnaný nový procesor alza.cz/...
Bohužel ale Ivy Bridge...
Neexistuje nějaký způsob, jak to na té desce rozběhnout?
doplněno 19.08.14 20:45:Podobný dvoujádrový procesor 3.5 Mhz Sandry Bridge, nemůžu sehnat...Díky
Jen tak zběžně jsem mrknul na stránky Asusu a tahle deska ten tvůj vyhlídnutej procesor podporuje. Jen to asi bude chtít přehrát BIOS, chce to verzi 4401.
Tak potom nechápu, co to blbne...Dal jsem procesor na sve místo, připevnil větrák, zapl PC...
3 x pípnul a nic... větráčky běžely, ale nenastartoval se...tak čim to potom může být?
Třeba bude problém v tý verzi BIOSu. Pokud máš nižší verzi než je požadováno, tak to nepojede. A jako na potvoru, abys přehrál BIOS, musíš mít procesor, kterej je schopnej jet se starou verzí BIOSu, pak BIOS přehrát na potřebnou verzi a teprve poté vyměnit procesor.
ASi neumím hledat na Asus.cz jsem tu desku nikde nenašel... možná bude lepší, když koupím za 1.400 kč novou desku, než se hrabat v biosu, o kterym vim prd...
Jistě by se v okolí našel nějakej šikovnej, co by ti BIOS přehrál. Zas tak složitý to není, ale když se to zvojtí, tak většinou deska nenávratně umře.
Koukal jsi i sem?
Aha, děkuji, nenašel jsem... a ty myslíš že to bude tím na 100 %?
Jak už jsem psal, s novým procesorem v desce jsem zapl pc, jen 3x pípnul a nic...
Tak jako za zkoušku nic nedám...deska popřípadě koupím novou tak, jako tak...jen najít toho šikulu, kterej by mi to udělal...
Těžko říci, jestli to je tím na 100%. To se bude vědět, až se bude znát verze BIOSu kterou tam máš. Dej tam starej procesor a pak líp zjistíš jakou verzi tam máš.
Verze stávajícího Biosu ... 0603 datum 2.5.2010 ...asi by to opravdu chtělo ten update, věřím, že by to mohlo pomoci, jen s tim nemám žádné zkušenosti.
Stáhl jsem ten potřebný bios, je možné, že má jen 4 mb?
Tak Bios přainstalovanej, nic těžkého to nebylo, dal jsem na flashku "soubor nového biosu" vlezl do biosu a tak byla přímo možnost Update bios...a bylo to
Zítra zkusim nový procesor a napíšu, jak to dopadlo. Díky moc Jenyk !
Říkám, že to není nic složitýho. Ovšem když se to nepodaří, je zaděláno na obrovský problémy. Pokud tedy deska nemá duální BIOS.
Tak se ještě koukni, jestli máš skutečně verzi kterou potřebuješ a nebo verzi vyšší.
Tak super , procesor beží parádně, pc mi nenašel graf. kartu ... co s tím? mám reinstal windows?
Tak vše OK, reinstaloval jsem windows, nainstaloval ovladače grafiky a v pohodě ! Díky moc !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.