Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám problém s wifi signálem.Při starém routeru TP WR543G bylo pokrytí v domě perfektní, obě patra, přízemí i část zahrady. Bohužel odešel a nový router TP WR1043ND nedosahuje takového pokrytí.Přitom prý má být mnohem lepší než ten předtím. Na notebooku v místnosti pod routerem jsou jen 2-3 čárky, přízemí téměř nic a na zahradě nic. Přitom je router na úplně stejném místě při stejných podmínkách jako ten předchozí. Co s tím můžu dělat?
Předně na novém routeru aktualizujte firmware. Dále je třeba, abyste prošla nastavení a nastavila nejsilnější intenzitu signálu (100%). Dále je třeba nastavit např. automaticky kanál nebo šifrování. Pokud nevíte oč jde, pozvěte si známého, kterému důvěřujete a který pomůže.
kanál je nastavený na auto a šifrování wpa2-psk, firmware zkusím,až se dostanu do routeru, teď mi to nějak nejde , tu intenzitu signálu nastavím kde prosím
Někde v nastavení WIFI, uvidíte kolonku intenzita signálu - nejspíše to bude na kliknutí a v procentech (20, 40,... 100). Výchozí nastavení by ale mělo být na 100. Jde jen o kontrolu.
jednu silnější anténu mám, měla jsem jí u toho předchozího, ale tenhle nový má 3, kterou bych měla nahradit
Silnější anténou myslíte co? Jedině velikost, délka, počet prvků.
doplněno 19.08.14 22:34:OK citlivost na něčem záleží, rozdíl mezi 10 cm a třeby yagi n prvků, parabola, směrová, zesilovač... Možná by to chtělo měřit sílu pole.
Když má 3 antény, tak s anténami už nic nedělejte. Zkuste v nastavení routeru dát sílu vysílaného signálu na maximum ( pozor, je to tam nazváno dost neobvykle, jako ratio nebo podobně) a pak zkuste změnit číslo vysílaného kanálu, možná že se rušíte se sousedem.
Pokud by to nepomohlo, tak dejte ještě jeden obyčejný router do přízemí domu a spojte ho s tím nahoře kabelem.
V anténě to nebude, já jsem také měl potíže se signálem, tak jsem koupil novou velkou anténu a bylo to ještě horší ! A Vy byste musela kupovat 3 kusy! Nesmysl ! Vyhozené peníze.
právě, i u toho předchozího routeru jsem nepozorovala, že by signál byl s velkou anténou lepší, stačila ta malá a dosah byl parádní, proto mi není jasný, proč lepší router má horší dosah signálu i se třema anténama
no jednak ten nový je n-kový a ten starý max g-kový.takže nastavit stejně jak byl ten předchozí žádné auto ,ale vybrat provoz G-kový. pak pomocí inssideru kouknout kolem na kanály a vybrat nejméně používaný...inssider je program, který ukáže sítě kolem...a na jakém kanále jedou...pokud jste to jen zapojila a nenastavila, tak se není co divit...že se vám to nezdá...
vím, že byl géčkový, proto je tenhle n-kový, nastavený na N, aby byl ještě větší dosah než u starého, a nedosahuje ani jako ten starý, na G vyzkoušeno - změna žádná, dosah jako dřív není, kanály na auto, ale inssider mi ukázal, že se kryje s ještě jednou sítí a analýza doporučila kanál 11, přenastaveno a efekt žádný, stále 2-3 čárky patro pod routerem a přízemí nula
Zkuste dat anteny vodorovne, ne svisle jestli to tak jeste nemate a nasmerujete sireni sugnalu dolu a nahoru. Router je samozrejme lepsi mit v patre pod. Potom se Vam bude sirit signal nahoru i dolu na mensi vzdalenost
vodorovně byly a žádná změna, když dám router do patra níž, tak zase nad ním budou jen 2-3 čárky, tak jak jsou teď pod ním, přece nebudu dávat do každého patra jeden, když dřív starší typ pokryl zhora celý dům i přilehlé okolí, už fakt nevím, leda sehnat tu starou 543ku
dosah není dán nastavením na g nebo n, dosah je dán výkonem dodaným do antény. Navíc N nastavení má sice větší propustnost dat, ale potřebuje daleko silnější signál pro 10% chbovost. a to kolem -68dB zatím co ten starý potřeboval -68dB pro rychlost 54Mbity. Jinak mu stačil signál slabší...a to že má3 antény také dosah nezvětší, jen zlepší pokrytí signálem...
doplněno 20.08.14 08:28:hele jakej tam máš nastavenej region? ještě mne napadlo, že by jsi mohla tohle mít špatně a pak to vysílá na kanálech, které nejsou v Evropě běžné a tobě se to bude jevit jako slabý signál...případně to může být odvislé od časového pásma..tak tyhle 2 položky bych překontroloval...
Tak přesně takový dům mám router ve 2.patře. S dřívějším routerem parádní pokrytí celého domu i přilehlého okolí. Teď děs běs.Reklamovala bych ho, ale stejně se chová i WR741ND. I tenhle WR1043ND. Přece nejsou oba k reklamaci. Oba jsou nové
ať vám dokáží, že je to OK. to dokáží těžko,reklamujte, jsem již psal, jestli nechcete vyměnit za jiný, i auta mají vadné série...
ach jo, tak to jsem narazila na dva vadné kusy zkusím reklamovat, a ještě jeden dotaz, vypnuli se mi u compu usb, kde je v BIOSu nastavím? mám ho zapnutý, ale nemůžu to najít
díky, už jsem to nastavila, usb fungují jako dřív ještě nějak rozchodit ten router, aby všechno bylo jako předtím
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.