Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dosah wifi signálu

Od: linenka odpovědí: 34 změna:

Dobrý den,mám problém s wifi signálem.Při starém routeru TP WR543G bylo pokrytí v domě perfektní, obě patra, přízemí i část zahrady. Bohužel odešel a nový router TP WR1043ND nedosahuje takového pokrytí.Přitom prý má být mnohem lepší než ten předtím. Na notebooku v místnosti pod routerem jsou jen 2-3 čárky, přízemí téměř nic a na zahradě nic. Přitom je router na úplně stejném místě při stejných podmínkách jako ten předchozí. Co s tím můžu dělat?

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hj
hodnocení

1x

Předně na novém routeru aktualizujte firmware. Dále je třeba, abyste prošla nastavení a nastavila nejsilnější intenzitu signálu (100%). Dále je třeba nastavit např. automaticky kanál nebo šifrování. Pokud nevíte oč jde, pozvěte si známého, kterému důvěřujete a který pomůže.

linenka
hodnocení

kanál je nastavený na auto a šifrování wpa2-psk, firmware zkusím,až se dostanu do routeru, teď mi to nějak nejde :(, tu intenzitu signálu nastavím kde prosím

jww

Někde v nastavení WIFI, uvidíte kolonku intenzita signálu - nejspíše to bude na kliknutí a v procentech (20, 40,... 100). Výchozí nastavení by ale mělo být na 100. Jde jen o kontrolu.

linenka
hodnocení

Ted už se vůbec nemůžu dostat do routeru, připojeny kabelem a píše to stránku nelze zobrazit. Stejně mi nejde do hlavy, proč je ten signál slabší, když router je lepší a na stejném miste. Jen vyměněna krabička za krabičku.

Restartujte router a napište správně jeho internetovou adresu.

linenka
hodnocení

Zítra zkusim, zatím děkuji. Jste všichni moc hodní.

hodnocení

1x
A pokud nic z toho nepomůže, zkuste silnější anténu...
linenka
hodnocení

jednu silnější anténu mám, měla jsem jí u toho předchozího, ale tenhle nový má 3, kterou bych měla nahradit :)

19.08.14 21:39

Všecky 3.

buss

Silnější anténou myslíte co? Jedině velikost, délka, počet prvků.

doplněno 19.08.14 22:34:

OK citlivost na něčem záleží, rozdíl mezi 10 cm a třeby yagi n prvků, parabola, směrová, zesilovač... Možná by to chtělo měřit sílu pole.

linenka
hodnocení

no, na starým routeru byla jedna 5 dBi, a koupila jsem k němu 8 dBi, je i o něco delší

Když má 3 antény, tak s anténami už nic nedělejte. Zkuste v nastavení routeru dát sílu vysílaného signálu na maximum ( pozor, je to tam nazváno dost neobvykle, jako ratio nebo podobně) a pak zkuste změnit číslo vysílaného kanálu, možná že se rušíte se sousedem.

Pokud by to nepomohlo, tak dejte ještě jeden obyčejný router do přízemí domu a spojte ho s tím nahoře kabelem.

V anténě to nebude, já jsem také měl potíže se signálem, tak jsem koupil novou velkou anténu a bylo to ještě horší ! A Vy byste musela kupovat 3 kusy! Nesmysl ! Vyhozené peníze.

linenka

právě, i u toho předchozího routeru jsem nepozorovala, že by signál byl s velkou anténou lepší, stačila ta malá a dosah byl parádní, proto mi není jasný, proč lepší router má horší dosah signálu i se třema anténama :(

111®

no jednak ten nový je n-kový a ten starý max g-kový.takže nastavit stejně jak byl ten předchozí žádné auto ,ale vybrat provoz G-kový. pak pomocí inssideru kouknout kolem na kanály a vybrat nejméně používaný...inssider je program, který ukáže sítě kolem...a na jakém kanále jedou...pokud jste to jen zapojila a nenastavila, tak se není co divit...že se vám to nezdá...

linenka

vím, že byl géčkový, proto je tenhle n-kový, nastavený na N, aby byl ještě větší dosah než u starého, a nedosahuje ani jako ten starý, na G vyzkoušeno - změna žádná, dosah jako dřív není, kanály na auto, ale inssider mi ukázal, že se kryje s ještě jednou sítí a analýza doporučila kanál 11, přenastaveno a efekt žádný, stále 2-3 čárky patro pod routerem a přízemí nula

Zkuste dat anteny vodorovne, ne svisle jestli to tak jeste nemate a nasmerujete sireni sugnalu dolu a nahoru. Router je samozrejme lepsi mit v patre pod. Potom se Vam bude sirit signal nahoru i dolu na mensi vzdalenost

linenka

vodorovně byly a žádná změna, když dám router do patra níž, tak zase nad ním budou jen 2-3 čárky, tak jak jsou teď pod ním, přece nebudu dávat do každého patra jeden, když dřív starší typ pokryl zhora celý dům i přilehlé okolí, už fakt nevím, leda sehnat tu starou 543ku :)

111®

dosah není dán nastavením na g nebo n, dosah je dán výkonem dodaným do antény. Navíc N nastavení má sice větší propustnost dat, ale potřebuje daleko silnější signál pro 10% chbovost. a to kolem -68dB zatím co ten starý potřeboval -68dB pro rychlost 54Mbity. Jinak mu stačil signál slabší...a to že má3 antény také dosah nezvětší, jen zlepší pokrytí signálem...

doplněno 20.08.14 08:28:

hele jakej tam máš nastavenej region? ještě mne napadlo, že by jsi mohla tohle mít špatně a pak to vysílá na kanálech, které nejsou v Evropě běžné a tobě se to bude jevit jako slabý signál...případně to může být odvislé od časového pásma..tak tyhle 2 položky bych překontroloval...

linenka

Českou republiku, časové pásmo +1 hodina

111®

tak to je správně, nechceš zkusit ten wifi krám vyměnit?

linenka

je nový, minulý týden ta 543G vyhořela, měli jsme 741ND, taky poloviční signál, přízemí i zahrada nic, tak máme na vyzkoušení tu 1043ND a nic, i nový kabel jsme jí pořídili, zlatá 543ka :)

111®

a v konfiguraci protokolu máš N na pevno? nebo je tam auto, případně b+g+n

linenka
hodnocení

je tam bgn mixed

lordweb24*
hodnocení

0x
Sleduji tuto diskuzi a ja osobne mam tp-link TL-WR941ND kupovany minuly rok v rijnu a mam jej umisten ve 2. patre rod. domu a signal mam ve vsech mistnostech ve 2. patre, v 1. patre, v garazi a kotelne, ktera je pod 1. patrem a dal mam signal pod pergolou cca 50 m od domu a to same na druhou stranu. anteny mam 3. stredova trci vzhuru a leva a prava jsou zhruba natoceny pod uhlem 55°. Nastaveny mam auto bgn, autokanal, protoze v dosahu nikdo jiny wifi nema, tak my to neva...a nemam zadne problemy. Vzhledem k tomu, ze vy mate lepsi model a nepokreje to Vas dum, zkusil bych reklamaci...
linenka
hodnocení

Tak přesně takový dům mám :) router ve 2.patře. S dřívějším routerem parádní pokrytí celého domu i přilehlého okolí. Teď děs běs.Reklamovala bych ho, ale stejně se chová i WR741ND. I tenhle WR1043ND. Přece nejsou oba k reklamaci. Oba jsou nové :(

111®

ať vám dokáží, že je to OK. to dokáží těžko,reklamujte, jsem již psal, jestli nechcete vyměnit za jiný, i auta mají vadné série...

linenka
hodnocení

ach jo, tak to jsem narazila na dva vadné kusy :) zkusím reklamovat, a ještě jeden dotaz, vypnuli se mi u compu usb, kde je v BIOSu nastavím? mám ho zapnutý, ale nemůžu to najít

111®

jo to je těžká rada, každej BIOS je jinej..

linenka
hodnocení

dneska nemám dobrý den :)

lordweb24*
Treba nejak takhle... xbitlabs.com/...
U vetsiny biosu bude nastaveni podobne... spis bych se pidil pokud vam prestaly fungovat jen tak, tak zda je nekdo v biosu vypinal... chyba muze byt taky nekde jinde :)
linenka
hodnocení

díky, už jsem to nastavila, usb fungují jako dřív :) ještě nějak rozchodit ten router, aby všechno bylo jako předtím ;)

linenka

tak na reklamaci to vzali, ale velmi neochotně, prý nemívají takové problémy :) je fakt, že jsme vyzkoušeli ještě dva různé routery a všechny se chovají stejně, poloviční signál oproti starému WR 543G, tak se s tím asi budu muset spokojit

bruk600*
hodnocení

0x

Dobrý den, myslím si, že ty routry s více anténami nejsou žádná výhra. Pokud by jste nepotřebovala signál v určité části domu, tak by šlo využít nějaké antény s určitou směrovostí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]