Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak updatovat BIOS?

Od: h4ever® odpovědí: 7 změna:

Nikdy jsem to nedělal tak se chci zeptat, co se všechno musí udělat a co se může pokazit, jde o tuto desku:

biostar.com.tw/...

a

tento BIOS:

biostar.com.tw/...

+ musí se po updatu nainstalovat také aktuální ovladače?

S čím mám hlavně problém, že se bojím, aby ten systém potom ještě najel, protože oni tam píšou:

Caution !

We DO NOT recommend you to update BIOS while system is running. Updating BIOS improperly might cause system failure, please do not hesitate to contact us via E- Support if you need any assistane.

Jak teda asi updatovat ten BIOS, a jaké je to riziko a co se může stát? Oni přitom nabízejí ke stažení utilitu pro Windows, kde se ten Update dá provést. A ještě mi není jasné, kde stáhnout ten BIOS nebo ten má být už v tom jak nainstaluju tu utilitu?

doplněno 17.08.14 21:59:

Jo a ještě: když prodáváte starý počítač, kdo má povinnost updatovat BIOS, prodávající nebo kupující? Já třeba koupil starý komp a taky mi ho ten BIOS neupdatoval. Mám očekávat, že člověk, který se živí prodejem pc bude umět BIOS updatovat? A co když třeba nedokáže nainstalovat ten systém právě protože tam je starý BIOS, kdežto já ho updatovat můžu, protože mám starý disk a na něm nainstlaovaný starý OS. Tak kdo by měl updatovat ten BIOS?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Obecně na update BIOSu potřebuješ mít stažený soubor s novou verzí BIOSu a utilitu, se kterou to uděláš. I když tam je ke stažení i utilita pro update pod Windows, nedělal bych to pod woknama.

Ve svý podstatě se jedná o jednoduchou záležitost, ale když se nepovede, je většinou konec, deska umřela. Pokud nemáš záložní zdroj, stačí když vypnou proud a je hotovo.

Doporučuju ji před samotnou akcí najít na netu nějaký čtení jak na to.

Proč by měla být při prodeji kompu povinnost updatovat BIOS? Většinou se to dělá až z nutnosti, třeba při výměně procesoru. Ale v tom případě je potřeba ji udělat ještě před výměnou, ještě se starým procesorem updatovat BIOS a teprve poté vyměnit procesor.

hodnocení

Tak vypnutí proudu se nebojím a mám záložní CMOS, který mohu vyměnit.

Který soubor by bylo třeba stáhnout?

TSE0916.BS ... Support Intel Prescott CPU. (with Biostar logo) ... 524288 ... 2007-08-06
Tse0319.bs ... Cannot POST when plug in USB card reader ... 524288 ... 2007-08-06

Znamená to, že v tom Description, je popis problému, který se tím updatem vyřeší? Takže vlastně v mém případě není třeba měnit BIOS, protože já používám Prescott a jede.

Ano, bios se updatuje jen pokud něco nefunguje. Jinak je to zbytečný.

hodnocení

Díkes všem.

hodnocení

2x

Tak bios lze updatovat v Biosu, tak, že si ten nový bios nahrajete třeba na flash disk nebo na něco a v Biosu by měla být Update Bios nebo tak podobně, tak tam zadáte cestu k tomu biosu novějšímu. Nebo se to dá updatovat ve Windows pomocí nějakého programu flashovacího nevím jak se to pro ten Biostar jmenuje. Ty informace co máte napsány červeně berte s rezervou.

lmgify

Ta cervena vystraha ma neco do sebe. Znamena, ze kdyz ten BIOS aktualizujes z Windows, tak nemas mit spustene zadne dalsi programy nebo na tom PC neco delat, aby jsi mel zaruceny pristup ke zdrojum (hardware) a neblokoval ti ho nejaky proces (napriklad grafika si zabere sbernici, program vytizi procesor, system zacne zbesile swapovat a cele se to zpomali do takove miry, ze dojde k chybe v casovani pri zapisu do BIOSu).

lmgify
hodnocení

0x

musí se po updatu nainstalovat také aktuální ovladače?
Operacni system (napriklad Windows) a BIOS jsou 2 veci, ktere spolu vubec nesouvisi, takze ovladace ani nepostrehnou, ze se BIOS zmenil.

K update se puzivaji programy a postupy, ktere ten vyrobce doporucuje. Jestli to doporucuje, tak to predtim i testoval. Udelej to presne tak, jak je to v navodu a niceho se bat nemusis.

kdo má povinnost updatovat BIOS, prodávající nebo kupující?
Neexistuje zadna povinnost nikoho aktualizovat BIOS. Deska klidne muze na ten BIOS, se kterym byla vyrobena, fungovat az do konce sveho zivota. BIOS se typicky aktualizuje v okamziku, kdy se objevi nejaka chyba s tim starym nebo se novou verzi zpristupni funkce, ktere v te stare nebyly a clovek je potrebuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]