Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu,mám tiskárnu trojkombinaci Epson XP-302,maminka měla nějakou Canon,ale tam mohla kupovat jen origo náplně nyní jí po dvou letech odešla.Jakou jí mám poradit ,chci aby měla každou barvu zvlášt.tuto co mám už nemohu najít,asi se již nevyrábí,tak jakou jinou podobnou která určitě bere neoriginál náplně?bude tisknout a scanovat jen dokumenty .děkuji
doplněno 12.09.14 11:08:takže upřesním ... nechce moc drahou ,jednoduchou na ovládání,ovládání aby měly zepředu,nejraději prý barevnou ,ale nevim proč fotky tisknout nebude,ale tak ať ji má ...a aby tam šliy i neorig barvy.Poradí někdo?
doplněno 12.09.14 11:09:měla...šly
doplněno 23.09.14 04:33:co říkáte na tuto? alza.cz/... nebo 3525 , já už fakt nevim
Taky mám Epson "trojkombinaci". Má čtyři cartridge. Černou + tři barevné. Náplně jsou drahé, jak čert.
Po čase, pokud člověk netiskne alespoň jednou za týden, tak zaschnou v hlavě barvy a je hotovo.
Tentýž problém nastane, pokud dojde barva byť POUZE v jediné barevné cartridgi. Mi došla žlutá
a tiskárna odmítá tisknout byť jen černobíle.!
Dnes ji bohužel používám pouze jako skener.
Příště už nechci inkoustovky ani vidět.! Jsou to vyhozené prachy. Dnes už jedině Laserovku.!
Stejně z 99% tisknu jen černobílé dokumenty a text. Náklady na tisk jsou minimální, údržba v podstatě nulová.
Kdybych toužil vytisknout třeba fotky, tak to hodím po úpravách na flešku a skočím si to nechat udělat v prvním
copycentru, kde mi to udělají hned a ještě levněji, než doma na inkoustovce.
Staré jehličkové tiskárny sice dělaly kravál, ovšem byly prakticky nezničitelné a tiskly skoro zadarmo.
Můj "obvoďák" ji používá dodnes.
Podívej se na heuréku,tam si na doporučení určitě vybereš,ale rozhodně bych bral laserovou multifunkční např.Brother
Ta je asi drahá?maminka by chtěla co nejlevnější ale samozřejmě ne na úkor funkčnosti atd
doplněno 12.09.14 11:08:a bohužel nevyberu,proto píšu o radu,jak se mám v tom množství typů vyznat -takže upřesním ... nechce moc drahou ,jednoduchou na ovládání,ovládání aby měly zepředu,nejraději prý barevnou ,ale nevim proč fotky tisknout nebude,ale tak ať ji má ...a aby tam šliy i neorig barvy.Poradí někdo?
Na fotky jsou inkoustovky bezkonkurenční a Canon neohroženě vede, pokud však tisknete jen dokumenty tak čb laserovka by nemusela být špatná, ale já osobně bych doporučil na domácí použití inkoustový Epson z řady L, má nádržky do kterých se jednoduše dolévá inkoust. Až mi odejde můj inkoustový Canon, bude na řadě nějaký takový Epson
Osobně mám teď Canon z řady MG3500 a neorigo náplně (5 samostatných barev) kolem 200Kč a když se nudím, tak je doplním z lahví (na to je potřeba koupit reseter čipů). S neoriginálními náplněmi je nebezpečí zasychání trysek pokud se netiskne alespoň jednou do měsíce (pigmentová černá), ostatní barvy zasychají ještě méně. Když si někdo dá inkoustovku k topení nebo k oknu tak aby na ní svítilo sluníčko, tak se nemůže divit.
no, do těch Epsonů řady L je dolévaní inkoustů jednodušší než je výměna kartridží u jakékoliv jiné tiskárny a tisk je díky tomu levnější
Myslím, že otevřít nádržku na boku tiskárny a nalít tam inkoust patřičné barvy je opravdu jednodušší, než otvírat prostor tiskárny a vycvakávat prázdné a nacvakávat plné kartridže s inkoustem
stirecek:
to blokování má jednoduchý důvod, i při černobílém tisku jsou odstíny šedi tištěny pomocí mísení barev, jen černým inkoustem nelze dosáhnout takového rozsahu a pokud má tiskárna pouze pigmentovou černou tak by bylo dosažení stupnice šedi ještě obtížnější.
doplněno 12.09.14 11:34:Já se nikomu nesměji, ten smajlík patřil spíš k tomu, že to je směšně jednoduché.a praktické, až doslouží moje nynější tiskárna (a díky rafinovaným "kurvítkům" v ní to bude už brzy) budu zaručeně kupovat Epsona řady L i když je o moižná 50% dražší než srovnatelný Canon, možná už ani není o tolik dražší...
Se nesmějte laikovi co si to neuměl představit .-) .Už jsem s podívala na obrázky , myslela jsem si , že to bude téct apod,tak to potom ano,vypadá to v pohodě, ale přijde mi tedy na to že je to čb docela drahé-třeba tato ..mamča chce určitě z ovládáním zepředu alza.cz/...
ano to vim,chtěla jsem to sem napsat když se někdo divil,že nejde ani čb když dojde jedna z barev,to je logické
Náplně koupíte buď na aukru nebo někde na webu, obchodů je dost. Jsou to neoriginální i s čipem, origoš jsou mnohem dražší.
doplněno 12.09.14 09:20: Je pravda, že kdyz dojde jedna barva, tak se musí vyměnit, tisknut jen černobíle nejde. Ale takhle to mají softwarove zablokovane všechny tiskárny. Doplňovat cartridge barvou taky nějak jde, ale k tomu se musí pořídit ještě čipovač, který zadarmo není. Jednodušší je vyměnit je celé, vydrží docela dlouho.stirecek:
že to spotřebytele nemělo zajímat, je podobné jako kdyby se spotřebitel divil proč mu nejde tisk bez inkoustu
Prostě i černobílý tisk je zprostředkován všemi barvami a poikud by jedna chyběla, tak ba nemohl být černobílý.
pokud se tiskne relativně hodně, nemá smysl kupovat levnou tiskárnu, neboť náklady na inkoust pak jsou větší než u dražší tiskárny a to i v případě alternativních inkoustů.
černobílá umí tisknout černobíle, tak k čemu barevná potřebuje míchat černou z jiných barev? Aby je člověk pořád musel kupovat! Jinak pokud se tiskne hodně, vyplatí se laserová, popř stará spolehlivá jehličková... My jsme ji kupovali jen kvůli dceru do školy, takže se tiskne opravdu minimálně.
Protože dnešní barevné inkoustovky umí kvlaitnější tisk (fotografický) než praobyčejná černobílá tiskárna a v té kvalitě spočívá i širší stupnice šedi a ta nejde dosáhnout pouze černobílým inkoustem to prostě opravdu nejde.
Laserovkya se možná vyplatí, ale kvalita tisku je prachmizerná, to je tak dobré na dokumenty, ale já chci občas vitisknout nějakou fotku a chodit kvůli každé 3.14čovině do minilabu nehodlám, navíc velké formáty se určitě doma vyplatí víc.
Ostatně na malé fotky mám Canon SELPHY a její kvalitu a trvanlivost ne každý minilab dosáhne
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.